Братислава

• 61 023
  • 748
  •   2
Отговори
# 675
Ползвала съм Regiojet при пътуванията ми до Виена от Братислава. Точни са и се пътува комфортно. Последно пътувахме с тях преди 4 дни. Бях объркала часа за връщане в Братислава, анулирах билетите от писмото, което се получава по ел. поща и купих нови билети, след два дни ми бяха възстановили парите по картата. Коректни са и препоръчвам Simple Smile!

# 676
  • София
Здравейте, искам да попитам някой бил ли е в Братислава за Нова година? Интересуваме дали работят Коледните базари. Потърсих инфо в гугъл - на едни места пише, че са до 22 декември, а на други до 6 януари. Ако останем там ще е за 2 нощувки и два дни. Интересно ми е също така, дали магазините работят на 31 декември като при нас или всичко е затворило предишния ден.Предварително благодаря!

# 677
  • Glasgow
Аз бях преди и след Коледа, като дати може би 22 и 28 декември, работеха базарите, предполагам работят и за НГ. Магазините най вероятно няма да работят.

# 678
А от кога започват?

# 679
  • Sofia
Ето тук има малко информация
https://www.christmaspleasure.com/bratislava-christmas-markets/
Нямам търпение имаме резервация за 4дни декември месец с ходене до Виена, силно се надявам и малко сняг да има ❄️☃️

# 680
Здравейте
и Честита Коледа на всички Simple Smile
Предстои пътуване на дъщеря ми до Братислава, и понеже за пръв път ще пътува сама малко се притесняваме. Виждам, че трябва да лети до Виена и от там с влак /това RejioJet нали е влак?/ или с FlixBus. Може ли да ми кажете на кой вариант са му по-удобни спирките от летището на Виена?

С Райънеър й е удобен часът на полета на отиване, но връщането е сложно - 6 часа сутринта от Виена, затова се чудим дали да лети с тях на отиване и да се върне с Австрийските, или да купя двупосочен от едно място.

Мисля си и дали да не спи във Виена на връщане? Дайте предложение за удобен хотел за ранен полет.

Благодаря предварително за помощта

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 09:24 от RNR

# 681
  • Варна
Здравейте
Предстои пътуване на дъщеря ми до Братислава, и понеже за пръв път ще пътува сама малко се притесняваме. Виждам, че трябва да лети до Виена и от там с влак /това RejioJet нали е влак?/ или с FlixBus. Може ли да ми кажете на кой вариант са му по-удобни спирките от летището на Виена?

С Райънеър й е удобен часът на полета на отиване, но връщането е сложно - 6 часа сутринта от Виена, затова се чудим дали да лети с тях на отиване и да се върне с Австрийските, или да купя двупосочен от едно място.

Има и прекрасна редовна линия с корабче по Дунав

# 682
  • Варна
Здравейте

Мисля си и дали да не спи във Виена на връщане? Дайте предложение за удобен хотел за ранен полет.

Благодаря предварително за помощта

Ние пътувахме така през октомври с автобус на RegioJet и сме много доволни. Автобусите са комфортни и точни, а доколкото видях автобусите на Flixbus тръгват от почти същото място от летището във Виена.

# 683
  • Melmak
Не съм сигурна дали разбрах, че единият полет до Братислава не е удобен?

Ние сме ползвали Фликсбус и са удобни и комфортни.

# 684
Не съм сигурна дали разбрах, че единият полет до Братислава не е удобен?

Ние сме ползвали Фликсбус и са удобни и комфортни.

Не, не, до Виена са удобни, но обратният на Райънеър е в 6 часа сутринта от Виена. Това имах предвид. Пътуването е края на януари - началото на февруари и нямаме опция за директен до Братислава.
Най-вероятно на отиване ще е с Райън, а на връщане с австрийските. Поне в едната посока да спестим близо 100 евро.

# 685
  • София
Ползвах преди 2 месеца автобуси На RegioJet  по линията между Братислава и ВИена.СПират на летището във Виена на централно място.ДОста хора ги ползваха.Има удобон приложение , което дава и точна локация на спирки  ,следене в реално време по време на пътуването и целият маршрут на карта.Както и  опцията да си закупите билети онлайн и да не се тревожите  допълнително.Шофьорът само чекира генерирания баркод на билета.

# 686
Да взема да повдигна темата Simple Smile Едно с идеята идните дни да я прочета по-подробно, макар че инфото е от доста време, друго, ако някой има да сподели скорошни впечаления.
Нали Wizz пуснаха полети от Пловдив, та живеещите извън Сф да се възползваме.
Като за първо посещение може би за 3 дни, ше ползваме само обществен транспорт, чета, че у удачно някъде из центъра да се ориентирам за спане.
Бихте ли препоръчали места?

# 687
  • Glasgow
Аз ползвах тези апартаменти, нямам оплаквания, но имах само една нощувка в тях, за повече не знам как е, в смисъл почистват ли ги, какво може да се ползва, има някаква обща стая с хладилници и кафе машини доколкото разбрах, но понеже аз бях все навън- не съм ползвала. Bolt такси оттам до летището беше към 10 евро, много евтино. На отиване ползвах един хотел в Стария град, който мисля видях тук, не ми беше никак комфортно, прозорците се отваряха към някакво вътрешно стълбище, чувах всички съседи какво точно правят и говорят, не бих препоръчала
https://www.booking.com/Share-rC4B1DJ

# 688
Да взема да повдигна темата Simple Smile Едно с идеята идните дни да я прочета по-подробно, макар че инфото е от доста време, друго, ако някой има да сподели скорошни впечаления.
Нали Wizz пуснаха полети от Пловдив, та живеещите извън Сф да се възползваме.
Като за първо посещение може би за 3 дни, ше ползваме само обществен транспорт, чета, че у удачно някъде из центъра да се ориентирам за спане.
Бихте ли препоръчали места?
Всеки си има различно темпо и предпочитания, но на мен три дни само в Братислава много биха ми дошли. Simple Smile
Иначе автобусът от летището е редовен и може да се купи билет от устройствата вътре с докосване с банкова карта.

# 689
За Братислава ден и половина, напълно достатъчно, като освен Стария град и Замъка, може да се качите и до хълма Славин.
Ние догоре се качихме с автобус,  а надолу пеша.
Препоръчвам да я съчетаете с още една столица-Виена или Будапеща.
Ние я съчетахме с Будапеща,  като имахме две нощувки в Братислава и три нощувки в Будапеща. От летището ползвахме градски автобус до центъра,  където ни беше и хотела. Спахме в хотел Татра. Избрахме го заради местоположението, средна хубост. Имаше и включена закуска. Бяхме през март, когато навън беше доста студено, в хотела беше много топло и приятно.

Общи условия

Активация на акаунт