Братислава

• 60 768
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,
Резервирах това място за настаняване, но е апартамент и малко ме притеснява дали всичко ще е наред + това че има 59 отзива.  Искам да попитам дали някой случайно е отсядал там?

# 706
Е оценка 9.5 и 59 отзива малко ли са ви?

# 707
Моля ви се, при такава висока оценка не знам какво ви притеснява.
Ние преди две години наехме апартамент без никакви отзиви, но пак всичко си беше наред.

# 708
  • малкия йеросалим
Здравейте. Може ли актуална информация кога ще базара в Братислава. На места чета,че ще е до 24.12 и че ще почиваш от 25 до 27 декември. А аз съм за гледала билети точно от 25 до 27...

# 709
Здравейте. Може ли актуална информация кога ще базара в Братислава. На места чета,че ще е до 24.12 и че ще почиваш от 25 до 27 декември. А аз съм за гледала билети точно от 25 до 27...
27 НОЕМВРИ / 6 ЯНУАРИ

# 710
Предстои ми пътуване до Братислава в началото на декември. Имам нужда от информация за места за хранене- на ниски цени ресторанти, закусвални и заведения на самообслужване (без дюнери).
Престоят ми ще бъде четири дни и имам опасения, че няма толкова забележителоности. Имам нужда от информация, до къде може да се отиде на не голямо разстояние и с удобен транспорт.

# 711
Ако харесвате азиатска храна мога да препоръчам Bistro SOHO на Laurisnka 17 в центъра.

Ако не ви е проблем да ядете вегетарианско що-годе вкусно съм хапвала във Veg life, но е извън центъра. Взима се тролейбус от центъра за няколко спирки до спирка Mileticova. Там е като в закусвалня и на шведска маса - избираш си неща и сам си сипваш, а на касата ти ги мерят по грамаж. Това е типично за много ресторанти тип закусваляна в Словакия и може да го пробвате заради експериънса.

Отсреща пък има индийски ресторант MumBhai Central - Indian Restaurant, но не знам дали е добър. Когато аз бях за няколко месеца в Братислава беше още турски ресторант и готвеха вкусно.

Друг вариант е Alaturka на Plynarenska - това вече си е с малко повече ходене като се минава през едни бизнес сгради и центрове. Пак има турски ястия.

По спомен и този Picknik не беше лош: https://www.google.com/maps/place/Picknik/@48.1454003,17.1426522 … MDSoASAFQAw%3D%3D

За нещо по-автентично Словашко по към центъра имам добри спомени от Pivovarská reštaurácia и Bratislavský Meštiansky Pivovar - дава ги и под двете имена, едното е бар, другото е ресторант, мисля, че бяха общо, но няма да се объркате, адресът е същия на ул. Dunajska 21. Наблизо има и един италиански ресторант Basilico, беше хубав като храна.
Също и другият Meštiansky pivovar на Drevena, още по в центъра. Ако обичате китайско Шанхай беше на системата all you can eat - ядете колкото можете да изеядете на фиксирана цена, но и той е извън центъра пак от въпросната спирка Mileticova се отива: https://www.google.com/maps/place/Shanghai/@48.1477638,17.143530 … MDSoASAFQAw%3D%3D

Успех!

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 16:30 от Анонимен

# 712
  • Някъде по Дунава
Предстои ми пътуване до Братислава в началото на декември. Имам нужда от информация за места за хранене- на ниски цени ресторанти, закусвални и заведения на самообслужване (без дюнери).
Престоят ми ще бъде четири дни и имам опасения, че няма толкова забележителоности. Имам нужда от информация, до къде може да се отиде на не голямо разстояние и с удобен транспорт.
С влак/автобус до Виена, 60 км. е. Извън града до крепостта Девин с градски транспорт. Нитра е хубав град и е на 90 км, по пътя може да спрете в Тренчин.

# 713
В тази връзка някой може ли да сподели/да даде съвет с кои автобуси или влакове е по-удобно да се отиде от Братислава до Виена и обратно а ден.
Нагласила съм да е следколедно и преновогодишно пътуване Simple Smile та или в неделя на 28, или в понеделник на 29.12 до Виена.
Гледах тези двата сайта за билети.
Да си купя ли предварително /в близките дни/ или е по-добре да изчакам и ден-два преди пътуването да го направя?
https://www.obilet.com/
https://shop.flixbus.bg/

# 714
  • Melmak
Ние сме ползвали Фликс. Помня, че в самата Братислава имаха няколко спирки на тръгване, вижте коя е най-удобна за вас.

# 715
Pandora1, да, благодаря, направи ми впечатление това, че са на различни места, т.е. е нормално и да внимавам Simple Smile

# 716
Ние ползвахме RegioJet - хубав автобус, много добра цена, билетите взехме с приложението им. Спирката във Виена беше на пешеходно растояние от центъра, ако обичате разходките. По спомен Фликсбус спираха на по-отдалечена спирка във Виена и трябва да се ползва метро.

# 717
По-рано закупени билети е по-добре, особено в предновогодишните дни, когато хората пътуват.
И с flixbus,  и с regiojet сме пътували и сме доволни. Преценете кои са ви по-изгодни като цена и времеви диапазон.

# 718
  • Варна
Ние също сме използвали RegioJet за този маршрут и бяхме много доволни. И наистина билетите колкото по-рано ги вземете, толкова по-изгодно ще ви излязат.

# 719
Здравейте ! Купих билети за Братислава от Пловдив - да се възползваме от удобството и да прекараме 2 пълни дни в Братислава. Въпроса ми е към ходилите има ли значение в кой район да си наемем апартамент, колебая се дали от Букинг или Airbnb , но цената е в полза на втория- апартаменти за 3 нощувки около 400 лв за двама има.  И в техните молове заслужава ли си шопинга -има ли нещо, за което си струва да посетим двата мола, ще имаме време от събота късен полет и вторник прибиране до обед сме свободни. Доколкото четох времето е предостатъчно за града. Изобщо всяко нещо (заведение, хотел) ,което ви е харесало и препоръчате ще ми е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт