90-дневна диета - килцата стопи и фиданка стани- Тема 365

• 84 740
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Аз не знаех, че ориз и картофи не могат да се смесват  Embarassed

# 121
  • Калифорния, САЩ
Аз не знаех, че ориз и картофи не могат да се смесват  Embarassed

Ориз и картофи могат, но тя е писала месо, ориз и картофи.

Никога на обяд например не съм яла месо с картофи или ориз. Винаги само едното или другото.

# 122
  • Пловдив
Имах предвид думите на Буб370:

Меган,  аз до колкото знам смесването на месо с картофи или ориз е забранено в диетата. Да не говорим, че картофите и ориза са в друг ден, в които месо не е позволено. Даже смесването на картофи и ориз не може. Да не би проблема да е в това, че не си разбрала правилата на диетата правилно? Хляба не е задължителен, аз лично не ям хляб.

# 123
Картофи и ориз са варива и могат да се смесват. Друг е въпроса, че и двете са тежки за стомаха храни и по-добре да се ядат отделно.

# 124

Меган,  аз до колкото знам смесването на месо с картофи или ориз е забранено в диетата. Да не говорим, че картофите и ориза са в друг ден, в които месо не е позволено. Даже смесването на картофи и ориз не може. Да не би проблема да е в това, че не си разбрала правилата на диетата правилно? Хляба не е задължителен, аз лично не ям хляб.
Може би не се изразих правилно. Имах предвид, че може би диетата действа на хора които са се хранили по този начин. Смесвайки белтъчини с въглехидрати, а при мен хранейки се разделно от години не действа. Диетата я проучих много детайлно преди да я започна, дори знам, че когато се ядат ориз или картофи е добре да се смесват с бобови.

# 125
  • Пловдив
Благодаря НоМе  bouquet
Един ден от чудене какво да сготвя задуших ориз, сложих и няколко картофа и ги сварих с подправки. Неочаквано стана хубаво и малката толкова го хареса, че брои дните, кога ще му дойде отново реда да го ядем  Laughing Та се изплаших, че не съм била режимна и ще я разочаровам. Но щом казвате, че е позволено ще продължим да си го правим, а ние не ядем толкова големи количества, че да ни става тежко. Наблягаме на салатите.
Днес:
З - череши
О - пилешка пържола
В - пилешко бутче и таратор

# 126
Пилешко бутче и таратор неможе! Смесват се белтъчини.

# 127
  • Пловдив
Много пъти прочетох, че се допуска смесването на два белтъка.

# 128
Допускаме си го ние, особено ако пък е разредено кисело мляко. Хубаво е да търсим логикта отвъд всяко правило. Да смесиш кашкавал със свинско или сметана със свинско - ами не, не е добре, защото са белтъчини и мазнини с друг тип мазнини. Но пилешко (постно месо) с малко таратор (разредено кисело мляко) чак пък да е драма... не е Simple Smile

Вещи, ние му викаме на твоето "селска манджа", но нашите слагат и червен пипер. Картофи и ориз с праз в тенджера и червен пипер, майка ми май и масло слага (за режима не може), но идеята ми е, че си го има и е вкусничко  Mr. Green

# 129
  • Пловдив
Тъй  като сме двете с малката и тя е принудена да споделя режима с мен, гледам да правя неща, които и харесват и затова правя таратор в белтъчните - поне на 4 дена да яде детето от него. И да уточня, че не съм чак толкова лоша майка и да принуждавам детето си да отслабва, просто основното ястие е като моето, а тя си хапва и по нещо друго към него, най-вече десерт.
За днес смятам:
З - череши
О - "селската манджа"  Mr. Green  (аз слагам малко олио)
В - пак от нея
И салата с обяда и вечерята.
Хубав ден на всички  Nature Sun With Face

# 130
Днес водичка стискайте палци  Laughing

# 131
Гаден 10-дневен застой, но му се видя краят. Два пъти поред махнах въгрехидратите (и без това не мога да ям бяло брашно, та все едно съм махнала зеленчуковия ден, в който си позволявах хляб Вита с лютеница) и кантарът малко ме зарадва.
Днес - плодчета - зелени ябълки и ягоди, докато още има.
За утре така отчаяно ми се яде ВСИЧКО - омлет, тиквички с кисело мляко, миш-маш, че не знам къде ще му излезе краят.
Хубава вечер на всички и много радостни физиономии утре сутрин, когато се качите на инквизитора (кантара).

# 132
Здравейте отново. Въпреки, че не пиша, чета какво споделяте.
Наистина не съм била права и след като прочетох отново описанието разбрах, че не се смесват само белтъчини и че при варивата е допустимо. Аз лично не ги смесвам. Исках да попитам дали е задължително на въглехидратния ден вечерята да е сладка? Първият ми такъв за обяд и вечеря си бях направила макарони със доматен сос и гъби, а на вечерята хапнах и едно редче черен шоколад.

Днес водичка стискайте палци  Laughing

Надявам се да си устояла и деня да е минал леко.

Днес отново съм на белтъчини :
3: кайсии
О: 2 кюфтета със салата (домати и гриловани тиквички)
В: пилешко бутче и същата салата (няма да имам възможност да същата като обяда за съжаление - предполагам, че не е фатално)

Исках да се похваля, че първият ми плодов ден мина много добре. Не се чувствах гладна, което е супер.

# 133
Буб устоях и още как. Даже не бях гладна почти през целия ден, до настройка си е. Вечерта ходихме да пазаруваме. Детенце има рожден ден та купихме разни работи и торта която миришеше ужааасно вкусно. После вкъщи приготвях вечеря за децата /за всяко различна  #Cussing out/, за мъжа ми и за мен за днешния ден. Беше ужасно вкусно на мириса, но успях да устоя.  Peace
Резултата от вчерашния ден е -700гр. Не съм много доволна ама колкото толкова. За първите 30 дни - 4-5кг. Не съм много доволна ама, колкото толкова  Joy. Но пък не помня кантара кога за последно е показвал 57,70кг. Целта ми е 52, пък ако може и под това ще е супер. Продължавам напред.
Малко ме е страх колко ще кача след днешното хранене след като вчера съм била на вода.

З - банан
О- тиквички с мляко и салата домати и краставици със сирене и филия хляб
В-2 кюфтета със салата

Успех на всички и хубав ден.

# 134
Магнолия, 4-5 килограма за един месец при стартово тегло 63 май си е супер! Браво на теб и за водния - абсолтно е до настройка. Човек трябва да е доста болен, изтощен и отпаднал, за да му се случват драматични неща по време на един ден,  в който не яде. И това да в поголямата част оправдания.

Буб- не е задължително, ако ти е вкусно можеш да си ги ядеш макароните и на обяд и на вечеря. Уж е задължително редчето черен шоколад, но аз не съм го яла често.

Общи условия

Активация на акаунт