А коя книга четат в момента децата ви? - 7

• 80 797
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • София (Възраждане)
Книжките на Джералд Даръл от поредицата за животни подходящи ли са за 10 годишно дете? Аз не успях да дочета "Моето семейсто и други животни", но не съм и почитателка на тази тематика. Дъщеря ми обаче все за животни мисли Party

# 106
Аз не видях много истории за животни в тази книга. За мен това беше книга за Гърция  Laughing По-интересни ми бяха хората от семейството и техните отношения, както и адаптацията им в гръцка среда сред хората с различен манталитет и нрави. Животните бяха много между другото.
Но това е през моя поглед. Познавам много хора, които са се запалили по зоологията именно от книгите на Джерълд Даръл.
Не знам как ще дойде на 10-годишно дете. Има деца на тази възраст, които биха я харесали. Моята дъщеря е на 9.5 и ми се струва, че за сега ѝ е много рано. Но тя си е доста инфантилна и за много иначе нормални за 10-годишни деца книги ѝ е рано. Така че не е критерий.

# 107
  • София (Възраждане)
Благодаря за коментара! bouquet Аз нямах предвид "Моето семейство и дружи животни", и на мен точно тя не ми се струва подходяща за 10 годишно дете. В "Читанка" има няколко други заглавия от серията за животни, относно тях ми е питането newsm78 Peace

# 108
  • София
Моят изчете и трите за Корфу на 11 години и му харесаха (те са всъщност вид автобиографии, както другите му същи описват части от живота му или експедиция някоя или нещо такова). Сега в книгите за 6 клас я има Моето семейство и др. животни... Аз лично не съм фен на Даръл и другите съвсем не ги знам, но той до колкото съм запозната не пише детски книги ако това търсите. Най-лесното е хващаш и отваряш една от тези книги в читанка и прочиташ 1-2 страници, веднага ще ти стане ясно става или не за твоето дете.

Може би книгите на Морпурго или Лорън Сейнт Джон биха били по-подходящи...

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 08:17 от Angel_Dust

# 109
  • София (Възраждане)
Тези на Лорън Сейнт Джон ги изчете, Морпурго май го няма в Читанка и затова сме го пропуснали.  Знам, че Даръл не пише за деца, но пък пише за животни Mr. Green, а моята "маймунка" често се изживява като такова. Благодаря за съветите!

# 110
  • София
А Емилиян Станев - През води и гори, Лакомото мече, Повести за една гора... има ги в читанка, за животинки са и са много приятни приказки...

# 111
  • София (Възраждане)
Да, Емилиян Станев зачете покрай задължителната литература, но се сблъскахме с проблем, той е писал за друго време и други деца Confused В "Повест за една гора"горският трови вълци със стрихнин и от примамките хапват лисички и невестулки Sick, едвам я успокоих, толкова горко се разрида, че вече не иска да чуе за автора.  Sad

# 112
  • София
Приключи с Емил от Льонеберя.

Още не ми е казал, какво ще подхваща, така че тук ще редактирам.

На девет и половина прочете "Моето семейство и други животни", не му вървеше бързо.
Междувремено прочете доста други неща. Но каза, че много му е харесала.
На същата възраст съм прочела "Зоологическа градина в моят багаж", не знам дали я има на български.
Тогава и на мен не ми вървеше, хареса ми, но не достатъчно за да прочета друга книга на автора.

# 113
  • София
"Операция зайче" много допадна на госпожицата. Обещала съм да вземем и "Три мариновани херинги".
Сега е подхванала училищните книжки:

# 114
Да, Емилиян Станев зачете покрай задължителната литература, но се сблъскахме с проблем, той е писал за друго време и други деца Confused
О, да. И аз помня един разказ за сърничка (май беше), която отвличат от майката, за да си я опитомят. Ужас!
Не са политически коректни към днешна дата неговите разкази  Laughing

# 115
  • у дома
Малкият ми син-на 11г чете Хрониките на Кейн

Скрит текст:
-към края на третата е...
Големият на 14г чете Пасажер
Скрит текст:

# 116
# 117
  • Варна
Едно предложение за дечица, които сега се учат да четат - ''Муминтрол строи къща'':

Това е комиксова поредица с много, много пъстри илюстрации(ИК ''Жанет45''). Има подобна и на издателство ''Пурко'', но там страниците са черно-бели.

Първата книжка, прочетена самостоятелно от кора до кора! sohappy

# 118
И аз с една книжка за начинаещи читатели. С големи букви и много картинки. В читателския дневник на въпроса "Кое ви хареса най-много?", детето е написало: "Хареса ми, че има много картинки и малко текст."  Blush

# 119
Здравейте!
Наесен дъщеря ми ще е първи клас и искам да й купя някои книжки на училищна тематика. Нещо от рода на Малкия Никола. От доста време следя темата и виждам, че тук се обсъжда четеното от по-големи деца, но ако се сещате за някоя такава книжка или такава, която ще я настрои с положителна нагласа за учулище, ще съм ви много благодарна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт