А коя книга четат в момента децата ви? - 7

• 80 784
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Роня е прекрасна! И, действително, в момента възприемам книгата по различен начин - намирам я за поетична и минорна, без да извеждам напред приключенската част. И с учудване за себе си установих, че тази книга на Линдгрен много напомня на стила на Туве Янсон и нейните Мумини. Които също са прекрасни! Че и повече!  Flowers Bouquet

# 91
  • Бургас
Моят син,завърши втори клас,не му се чете. Иска само да играе навън.
Мисля няколко дена да го оставя предимно да играе. После ще го понатисна да чете книгите от задължителния списък,да решава по някоя и друга задача,и да се упражнява с думи в които има Ж,Ш,Ц,Ч,С,З. Голям зор са ни. Това ме и подсеща да потърся из нета някакви упражнения.

# 92
  • Scotland
Скрит текст:
Това е нашият списък за 3 клас. Виждам, че някои от книгите се дават в горен или долен клас. Проблемът е, че моето момче, второкласник, в момента чете поредицата за Спайдъруик и казва, че не иска да чете книгите от списъка, а подобни на хрониките  Mr. Green Joy Joy Сега на половината на трета част, чете ги бързо и вече обмислям с какво да го даря Mr. Green след тях. Обмислям да е 'Книга за джунглата' или 'Васко да Гама..'  newsm78  Идеи приемам всякакви  bouquet

# 93
Малко ме е срам да кажа какво чете моето дете, първолак. Но все пак:

Скрит текст:

Много ми хареса. Думите са пестеливо използвани, но определено обогатява речника. А и дава на детето удовлетворение, че е прочело цяла една книга. Все още сме на такъв етап. Blush

Другите две книжки, които прочете преди тази, бяха за барбароните:

# 94
здравейте  Hug
надявам се да приемате и нови членове  Blush

при нас, освен общия препоръчителен списък, госпожата е дала и индивидуалнен  Blush
на нашето момче е препоръчала Бабата Бандит и Пърси Джаксън.
поръчала съм ги, но за бабата чета противоречиви мнения.
някой има ли лични впечатления? Hug

Честно казано, много се учудвам, че учителите препоръчват Бабата Бандит. Аз я бях купила за моите деца за Коледа. Те още не могат да четат книги сами ( на 6 и 4 са) и започнах да им я чета аз. Меко казано бях потресена от езика, който се използва в книгата. Има доста глупости, които не ми се иска да учат и от книгите. Също така не ми допада и представянето на семейството, опитващо се да избяга и отърве от бабата. Може би аз имам различна представа, но ми се иска децата да се учат на положителни неща от книгите, освен да се забавляват с простотии. На тях им хареса и се забавляваха, но какво и да се очаква като на тази възраст най-забавно е да пръцнеш и да се оригнеш. Не я дочетохме до края. В един момент, те спряха да искат да я дочетем и аз с удоволствие я прибрах.
С големият също четем заедно като се редуваме, малкият само слуша. В момента препрочитаме Пипи.
Много се хареса на големия Приключенията на Лукчо и Лили Чудото - имаме 6 от книжките. Като цяло повечето книжки от жълтата поредица романи на Пан се харесват у нас. Последната, която много им хареса беше Книга за джунглата.

# 95
  • Sofia

Честно казано, много се учудвам, че учителите препоръчват Бабата Бандит. ... Меко казано бях потресена от езика, който се използва в книгата. Има доста глупости, които не ми се иска да учат и от книгите. Също така не ми допада и представянето на семейството, опитващо се да избяга и отърве от бабата. Може би аз имам различна представа, но ми се иска децата да се учат на положителни неща от книгите, освен да се забавляват с простотии.
Напълно споделям виждането ти.

# 96
"Детето на Грузулака". Ето го като аудио книга:

Тук е първата част:

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 17:26 от mama Barba

# 97
  • София

Не сме подхванали още училищния списък. В тази връзка, "Златно пате" имат поредица "Избрана класика за ученика", в която творбите са представени в съкратен и уж по-достъпен за по-малките ученици вариант. Чудех се дали да не взема "Том Сойер" от тази поредица. Някой има ли впечатления?

# 98
  • София
Морена и младежа е със същия списък. Сега остава да се откъсне от Пърси и всичко ще е ок Simple Smile

В миналата тема някой питаше за книжка с герой момиче- детектив и предложението ми: http://bookstore.enthusiast.bg/product/341/rubi-redfort-pogledni-me-v-ochite.html

# 99
Снощи бъдещият петокласник започна Приключенията на Хъкълбери Фин. Не знам до колко часа е чел, но тази сутрин се оказа, че е отметнал 8 глави. Аз заспах, а той продължаваше да се хили високо от другата стаята. Сигурно поне от една година му препоръчвам тази книга и го уверявам, че ще му хареса, ама дебелата му глава съвети не приема. Сега предполагам, че ще я изгълта за два дена и ще е следващата книга за многобройно препрочитане.

# 100
  • София
Астрид Линдгрен "Емил от Льонеберя" - от списъка за лятно четене

Да попитам, това ли е цялата поредица за Боговете на Олимп
https://chitanka.info/serie/pyrsi-dzhaksyn-i-bogovete-na-olimp
Детето не вярвам да я почне скоро, ама аз бих.

# 101
  • София
Да, това е първата поредица за Пърси - 5 книги, т.е. всички са.

# 102
  • София
Мерси.

# 103
Ударно чете по списъка за трети клас, някои заглавия са й познати, но класната изисква попълването на читателски дневник. Затова започна с препрочитане на Лукчо, Малкият принц, а после премина на приказките на Емилиян Станев и Константин Константинов.
Изглежда си е поставила за цел да изчете всичко още първата седмица на ваканцията, която съвпада с период на варицела на брат й. Затова реално си стоим вкъщи и.....нямаме много занимания...

# 104
  • София
записвам се да ви следя, Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт