А коя книга четат в момента децата ви? - 7

• 81 737
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
"Чудо"-то при нас върви адски трудно. Вече не помня месец ли мина, откакто я започна... Последните поне две седмици изобщо не я е докосвала.
Но след празниците подхвана "Скълдъгъри Плезънт" и ги кара общо-взето по книга на ден.

Книги от моето детство ѝ четях докато започна сама да чете. После вече сама си избира и те са все нови, понеже по-добре уцелват темите, които я вълнуват и формата, в която ще ѝ допадне да ги открие.

# 526
Да, аз като че ли прибързах с Малки жени, не е за нейната възраст. Май ще се откажа да предлагам книги от моето детство, сега децата имат съвсем други интересни теми. В момента чете Домът за чудати деца на мис Перигрийн, вече е на втората книга.

# 527
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и моят я хареса, но се ядосваше, че има трета, а не е преведена.
Simple Smile има какво да очаква

# 528
  • София
"Чудо"-то при нас върви адски трудно. Вече не помня месец ли мина, откакто я започна... Последните поне две седмици изобщо не я е докосвала.
Но след празниците подхвана "Скълдъгъри Плезънт" и ги кара общо-взето по книга на ден.

Книги от моето детство ѝ четях докато започна сама да чете. После вече сама си избира и те са все нови, понеже по-добре уцелват темите, които я вълнуват и формата, в която ще ѝ допадне да ги открие.

Юна, в каква последователност се четата книгите "Скълдъгъри Плезънт? Неможах да се ориентирам от сайта където поръчвам книги обикновено.

# 529
# 530
Моят изпадна в книжна дупка през ваканцията. Подариха му поредицата "Търсачи на съкровища" на Фабиан Ленк. Уж я започна, но е до никъде.
През ваканцията повече си правехме кино вечери. Сега пък изведнъж реши, че ще си ляга рано. Гледам, че от време на време си препрочита стари неща на четеца.

# 531
Подариха му поредицата "Търсачи на съкровища" на Фабиан Ленк. Уж я започна, но е до никъде.
Тези книги са за много по-малки деца и доста по-начинаещи в четенето. Може би на малкия ти син ще свърши работа (освен ако ти не говориш точно за него). Големия не вярвам да го заинтригуват.

Юна, в каква последователност се четата книгите "Скълдъгъри Плезънт? Неможах да се ориентирам от сайта където поръчвам книги обикновено.
Скълдъгъри Плезънт
Да играеш с огъня
Безликите
Мрачни дни
Тленни обвивки
Вестителят на смъртта
Царството на злото
Последната битка на Мъртъвците
И последната "The Dying of the Light" още не е излязла на български.

Обмислям за следваща "Серафина и черния плащ" (три тома), но имам огромния проблем, че ако ги поръчам сега от България, ще пристигнат тук сигурно след месец или в най-добрия случай три седмици. Срещу немалка сума. И се чудя още какво да правя, а то времето си минава. Още повече, че не съм сигурна, че ще ѝ харесат.
Някой случайно да ги е чел?

# 532
И двамата (6 и 8 г.) четат в момента поредицата на библиотека "Славейче", много им харесват книжките и на двамата - с едър шрифт са, много подходящи за начинаещи читатели.

# 533
  • Бургас
Моя напоследък отказва да чете....
Мързел,безхаберие......ужас!

# 534
По принцип какво харесва? Може да не е попадал на интересна книга напоследък или просто да не знае точно сега кжво му се чете.

# 535
  • Бургас
Юна,просто няма желание за четене.
Все се надявам,че след 1-2 години ще се появи повече желание.

# 536
Желанието е свързано с определени книги, които да се окажат интересни, не е желание към четенето като дейност.
На дъщеря ми и до ден днешен аз ѝ започвам книгите, защото първоначално е убедена, че няма да ѝ харесат. Вече е прочела почти 100 книги. Повечето ѝ харесват и ги е чела по много пъти. Но когато съм ѝ ги давала за пръв път, винаги е имало известна съпротива и убеденост, че няма да ѝ хареса.
Искам да кажа, че ако чакам тя да поиска, ще има много да чакам. Но когато намеря точната книга, нещата се получават много добре.

Когато децата нямат среда от други деца, които четат подобни на тях книги и с които да си разменят идеи, е доста по-трудно.

# 537
  • София
Аз четох Серафина и ми хареса.Сина ми също ги хареса. Той е на 12
Тези дни купих 3тата част и сега не можем да се разберем кой пръв да я чете.
Дъщеря ми е на 10 и мисля,че ще и бъде малко страшна.Ще я оставим за по-натам.

# 538
Здравейте, синът ми е на 7г. и чете с голям интерес книжки с приказки. Сега чете Шарл Перо и не я оставя по цял ден. Това е едва четвъртата му книга, затова се записвам да ви следя.

# 539
Аз четох Серафина и ми хареса.Сина ми също ги хареса. Той е на 12
Тези дни купих 3тата част и сега не можем да се разберем кой пръв да я чете.
Дъщеря ми е на 10 и мисля,че ще и бъде малко страшна.Ще я оставим за по-натам.
Хм, интересно. Моята дъщеря също е на 10. Книгата страшна ли е наистина? Дъщеря ми чете Скълдъгъри Плезънт с голям интерес, въпреки страшните неща и ако е нещо на това ниво на страшност, предполагам ще успее да го преглътне. Ако съдя по корицата, Серафина не ми изглеждаше страшна.
Може би трябва да я прочета аз преди това и да преценя, но няма много време, най-късно утре трябва да я поръчам.

Общи условия

Активация на акаунт