Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

The Blacklist - Тема 3

 • 53 287
 • 621
 •   1
Отговори

Анкета

Каква мислите, че е истината за Ред според финала на 4-ти сезон?

Опции:

# 540
 • Мнения: 227
Не случайно лицето на мъжа не се вижда. Те може би са използвали актьора за тази сцена, защото е бил наличен. Първоначално в епизода наистина е трябвало да участва младия Кърк в сцена с Маша, но тази сцена в последствие е отрязана от епизода. Тук специално е пределно ясно, че става въпрос за истинския Редингтън. Но писателите никога не са се задълбавали много в живота на истинския Редингтън, защото той за тях не е важен. Например друг актьор е в ролята на истинския Редингтън в епизода "Кувейт", но отново е показан за секунда. Самите писателите казват, че никога не биха направили сериал за истинския Редингтън и че този Редингтън е много по-интересен от истинския.  В скорошен туит отново беше потвърдено, че Спейдър не е Редингтън. Писателят на епизода, в края, на който Фейк Кат се обръща към Франк Блум с името Илия потвърждава новината, че Франк Блум е Илия Кослов, тоест Ред не е Илия Кослов. На въпроса на фен дали Ред е истинския Редингтън писателят (Даниел Серон) потвърждава, че не е, но ако останем със сериала ще разберем кой е Ред. Хмм Даниел Серон, който е и писател на епизода с прословутия шепот на Ред към Кърк, където той хвърля бомбата, че това което Ред е казал на Кърк е истина, че Лиз е дъщеря му. Само че тогава всички фенове тълкуват това - Ред е бащата на Лиз.  Но след всички последващи разкрития, че истинският Редингтън е бащата на Лиз и Ред не е истинския Редингтън има само един случай, в който това, което Ред казва на Кърк да е вярно...

# 541
 • Мнения: 34
А спомените за другото семейство, за къщата която запали и момиченцето което си спомня, това не се връзва за теорията Ред=Катарина. Имаше спомен и за един балет, а по късно м/у разговор на Лиз и дядо и тя му казва, че като малка обичала балета. И за това всичко бих приела, но не и той да е тя.Че не само смяна на пола, а и на предпочитанията. Елизабет с майка в мъжко тяло и лесбийка..🤢 Чак гадно. Която и теория да изберем все има неща, които не се връзват. Дори и той да е Катарина, пак има разминавания. Когато преди месец и нещо почнах да го гледам, по средата на сезон 1 реших да надникна по форумите и да разбера той ли е баща и, видях че има теория, че той е майката,и с тази мисъл,че има такава вероятност това да е така,  по време на епизодите  имаше места където не се връзваше. И щом думите му към Кърк са били истина, че тя му е дъщеря, значи съм по склона да мисля, че има няква история около раждането и. В епизода Кейп Мей, думите му бяха, че на времето имало жена и дете и той трябва да избира, жената била всичко за него. Думите са му към любима, не към дъщеря, следователно говори за любовта на живота му. Ами ако е имало раждане и това да е бил избора,майката или детето?но и така пак има пропуск. Всичко е една каша и просто незнам накрая как ще я оправят без да има разминавания след всичко което са показали . Бокенкамп ще дава интервю тия дни и дано хвърли яснота поне за новия сезон.

# 542
 • Мнения: 227
Да, има жена и дете, но никъде не се казва, че жената е любимата. Ред никога не е казвал, че е обичал Катарина. Да, той убива майката, за да спаси детето. Катарина казва, че нейното съществуване е смърт за дъщеря и. И че това което е направила е най-лошото, което  някога е правила и че не го е искала. В Кейп Мей има и реч за самоубийството.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 20:14 от Isssy

# 543
 • Мнения: 227
А и да не говорим, че има много интересни връзки между Расвет и Кейп Мей. Те са открити от по- наблюдателни фенове от мен. Първо сцените в Кейп Мей с Катарина са идентични с тези на Катарина в Расвет. Освен това в някои от сцените в Кейп Мей Ред предупреждава Катарина откъде ще дойдат нападателите. Естествено ние знаем, че Катарина не е там, той е сам и си спомня. След това в Расвет нападателите влизат точно от това място, от където в Кейп Мей Ред е предупредил Катарина. Никога не бих могла да свържа тези два епизода, но другите го правят доста успешно. В Расвет разбираме, че Катарина е била сама там. В Кейп Мей Катарина пита Ред дали някога е бил там и той и казва - Да, много отдавна. Тоест спомените на Ред в Кейп Мей са точно това, което реално се случва с Катарина там.

# 544
 • София
 • Мнения: 11 528
Да, има доста паралели между Расвет и Кейп Мей.
Лично за мен Ред е или баща и, или майка и. Той така се държи към Лиз все едно му е дете, толкова силно я обича и няколко пъти си застрашаваме живота, че освен да и е родител не остава друго. Просто ще е абсурдно. И щом от екипа категорично отричат, че е баща на Лиз, то остава да е... майка и. Wink
А и това ще е нещо, което никога досега не се е случвало в ТВ шоу, т.е. би трябвало да го има и 'Уау шок моментът'

# 545
 • Мнения: 227
Точно това което ти казваш е това, което казват писателите преди началото на сезон 7. Можем да разберем кой е Ред, когато си отговорим на въпроса кой би обичал толкова много и би се грижил толкова много за Елизабет. Е, всеки знае, че няма нищо по-силно от любовта на майката. Честно, ако Лиз не му беше дъщеря след толкова много предателства, не мисля, че би останала жива. Но просто Лизи е най - глупавото същество на света.

# 546
 • Мнения: 34
Как са поднесли информацията сценаристите, че Реймънд Редингтън не е баща и или, че героя на Спейдър не е баща и? Може да са тълкува по двата начина. И защо 1ви сезон той и каза, че се е върнал в живота и заради баща и. Само за това се говореше първите 2 сезона, по късно взеха да наблягат на майка и. А знам, че също казаха, че има много насоки точно в 1ви сезон. Едно време като гледах един друг сериал, там също се питаше кой е човека Х,сценаристите така се омотаха в хвърляне на лъжлива информация, че накрая се оказа друго, за това незнам колко може да им се има вяра.

# 547
 • Мнения: 34
И ако има смяна на пола, защо се целува с другите жени,  и най-вече, защо целуна Катарина, тва вече е извратено.🤢🤢 Ако са искали да го правят жена, нямаше ли да изберат малко по женствен герой, а пък гласът му е един плътен и дебел, пък и не мисля че и Спейдър би се съгласил с този развой, после ще станат за смях всички, те сега ги хейтват за кво ли не, представям си ако има такъв завършек. А иначе относно болестта, доста са на мнение, че ще има някаква трансплантация и Лиз ще бъде донорът, но това са само предположения.

# 548
 • София
 • Мнения: 11 528
Е, няма да е чак толкова скандално предвид времената в които живеем и ''джендър културата'' Wink
Аз не искам това да стане факт, все едно съм се заинатил, понеже вярвам в тази теория. По-скоро се опитвам чисто логически да разсъждавам. При положение, че той не я е отгледал, за да се привърже към нея, то трябва да има връзка, родител-дете, със силна предистория, по възможност трагична (а такава имаме), защото не е релевантно да прави всичко това само от някакво чувство за вина или дълг. Не и когато застрашава живота си, този на верните около него му хора, както и някои тайни за които се е борил толкова години. Всичко това той е подлагал на риск заради Лиз и биха станали за смях и ако измислят някаква изсмукана история измежду пръстите.
Аз не отричам и най-простичкото обяснение. Да и е баща, но да има някаква сложна врътка, а всички тези отричания в медийното пространство от страна на екипа, да са прах в очите. Според мен не са го планували за толкова много сезони и в началото са искали да разкажат по-семпла история с очакван край, но със силно актьорско присъствие и интересни криминални истории. Не знам, гадая. Ще видим на финала. Но за мен ако не и е родител всичките тези жертви ми се струват нереални меко казано... Simple Smile

# 549
 • Мнения: 227
пък и не мисля че и Спейдър би се съгласил с този развой, после ще станат за смях всички, те

Точно Спейдър е подходящият актьор за това. Той е известен с поемането на по-особени и извратени роли. Допълнителна улика, че ролята му ще е особено шокираща е признанието на писателите, че не са знаели дали Спейдър ще се съгласи да изиграе това. За разлика от другите актьори той е наясно кой ще е героят му от началото, за да знае по какъв начин да представи образа.
Не случайно сцените му с жени са изключително редуцирани. За  7 сезона имаме само 3 такива епизоди - Маделин, Жозефин, Касандра и то без показване на особено интимни отношения.

# 550
 • Мнения: 34
А как ще обясниш изгореният гръб? Нито Катарина я видяхме да охка, когато след пожара заведе Лиз в хотела, нито не виждам как при такава цялостна операция може да остане такъв белег

# 551
 • Мнения: 227
По принцип Катарина са я показали изгорена точно от тази страна, но и да не говорим, че въобще не е упоменато някъде от къде точно са тези белези на Ред. Не е казано, че са точно от този пожар и въобще дали са от пожар. В Расвет Катарина казва, че Редингтън е умрял в ръцете и.  Знам, че много хора не искат това да е така и се самоубеждават, че има някаква уловка в цялата тази работа, когато просто и ясно е казано  в самия сериал и извън сериала.  Писателите казват, че Ред не лъже Лиз. Самият той също го каза. Ред ясно и категорично е казал на Лиз, че баща и е мъртъв и никога не се е отмятал от това.

# 552
 • Мнения: 227
Видях последното интервю на Джон Бокенкамп - няма да има връщане назад за Лиз от начина, по който я видяхме във финала. Тя ще си остане същата през осми сезон и това е, което ще гледаме през осми сезон - Лиз срещу Ред. Всеки може да си реши дали си струва гледането на това шоу. Аз наистина съжалявам, че някога съм го почнала и сигурно трябва да го завърша.

# 553
 • София
 • Мнения: 11 528
Лъже според мен.

# 554
 • Мнения: 227
Не знам, не мога да определя. Толкова ми е трудно да повярвам, че Ред ще умира, а Лиз ще бъде срещу него. Не че това ще е някаква изненада. Но това някак си се връзва с тяхното твърдение, че Фейк Кат ще промени тяхната връзка завинаги. Нейната история ще свърши, но Лиз срещу Ред ще остане поради някакви истини, които Лиз ще научи.

Общи условия

Активация на акаунт