Нашите кухни - 69

• 121 106
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Countryside
ммм Да, сегашната много ме дразни.
Може да се смени само частта, която се вижда, т.е. да не разглобявате долните шкафове, примерно ако са плочки и са до ръба на шкафа. Това в най-добрия случай. Иначе се разглобяват долните шкафове в кухнята, кърти се старата и се слага нова настилка. Ако живеете там ще е мнооого неудобно около 2-3 седмици поне...

# 196
  • София
ше правя кунхя по поръчка,дълга е 1,90 с вградени уреди.Като те са на друга стена с други шкафове.С плот и гръб.Обявиха ми цена от 2600 лв. с всичко плюс лед осветление.Според вас нормална ли е тази цена ? newsm78

# 197
  • Раковски
Това е много общо казано, тук има значение материала, механизми какви са (ако има), панти...

# 198
  • София
Нормални механизми не тези дето само притваряш и сами затварят.ПДч ще е ,като в тази цена влиза и монтаж.

# 199
Здравейте,
зачетох се в темата и открих доста интересни неща, които биха ми били супер полезни ако ги бях прочела преди месец, преди да си завърша кухнята, но уви.
Реших да споделя снимки с вас, може да си харесате нещо като идея пък.  Blush
Е, все още няма маса столове, пердета, лампа  Crazy ама и за това ще дойде времето.
Албума е заключен, паролата е 123456  bouquet
http://vessito899.snimka.bg/other/kuhnya.950443.38032135

Страхотна кухня винтидж Grinning  Много ги харесвам.

# 200
ше правя кунхя по поръчка,дълга е 1,90 с вградени уреди.Като те са на друга стена с други шкафове.С плот и гръб.Обявиха ми цена от 2600 лв. с всичко плюс лед осветление.Според вас нормална ли е тази цена ? newsm78

Моята прилична кухня, която ние си правихме от до и е 5 линейни метра ми излезна около 1000 лв.(без ел.уредите и без стъкленото гръбче).  Плоскостите са МДФ, а мехнизмите са евтини, но много читави - от Роси. Но това е ако имате познати, които да ви направят разкрой и да се монтира.

Според мен цените на кухните на пазара са силно завишени.
Над 1000 лв. на линеен метър ми се струва много и то за пдч. Насело правихме кухничка пдч и ни излезна 300 лв.макс.

# 201
  • София
Нито аз нито съпругът ми може затова по поръчка. Grinning

# 202
В Айко има разпродажба на кухни. Гледах една, в едно с уредите, батерия и кръгла мивка,малко над 1000 лв. Не съм се задълбочавал в подробности.

# 203
Е то затова има толкова фирми на пазара Simple Smile
Иначе и ние не можехме, случайно намерих дизайнерка за проекта и съдействие за монтажа от колега на мъжа ми. Иначе тази моята кухня 7-8 000 лв. не й мърдат, нали питах.

Успех и да се похвалиш скоро с нова кухня!

# 204
  • София
А тази ще е не мога да се занимавам ще ви я покажа като стане след 25 дни някъде. Laughing

# 205
Според мен си е съвсем прилична цената.Аз ако имах такава цена щях да празнувам!Но все пак си избрах масив и всяко нещо си има цена.Успех с кухнята и да я покажеш  Peace

# 206
Madeleine права си ,извини ме Embarassed.Харесвам твоето виждане и ще се радвам на някакви напътствия.Става въпрос за етаж от къща.Кухнята е южна, като цялата южна стена е врато-прозорец т.е. е светла. Връзката мужду кухнята и холо-трапезарията е свод/с размер на врата/ Хем са две отделни помещения , хем не са. Холо-трапезарията обаче е голяма стая с два малки прозореца, т.е. тя е доста тъмна/при облачно време винаги включваме осветление/ Като стил -харесвам класически с винтидж привкус/ако мога така да се изразя/. Като цветове - всичко без розово и лилаво.Първият ми проект беше -бяла кухня,плод-дървесен ,гръб-фаянс/нюанси на сиво/,стени - наситено сиво,гранитогреса-една идея по-тъмен от плота.Холо трапезарията - стени бледо сиви, ламинат с цвят почти като гранитогреса/дървесен/,мебели бели. Сега обаче с този цвят айвъри всичко се променя. Харесвам цвят капучино, бледо зелено,екрю,мисля мебелите за хола да бъдат класически с цвят тъмен орех/такава маса харесах/.Всичко като съвети ще ми е от полза!  bouquetbouquet

Така е много по-добре! Simple Smile Сега да уточним айвъри-то какво е точно, защото за различните хора е нещо различно. Ето няколко от нета, а ти кажи на кое прилича най-много:

Скрит текст:

Има още хиляди, но за мен лично Ivory е последният цвят.

Иначе - на южно изложение всичко отива. Simple Smile Хубаво е обаче цветовете да са по-наситени, защото естествената светлина, макар и не директна, е силна през целия ден, което ги кара малко да бледнеят. В тази връзка бледо зеленото, ако е на стените, да кажем, почти ще изчезне. Има ли нещо налично, което със сигурност ще присъства в новата кухня - например перде, някаква тапицирана мебел, картина, защото би могла да вземеш част от цветовете от там.

Междудругото, защо се отказа от бялата кухня? Simple Smile

# 207
  • VARNA
Цитат

Така е много по-добре! Simple Smile Сега да уточним айвъри-то какво е точно, защото за различните хора е нещо различно. Ето няколко от нета, а ти кажи на кое прилича най-много:

Скрит текст:

Има още хиляди, но за мен лично Ivory е последният цвят.

Иначе - на южно изложение всичко отива. Simple Smile Хубаво е обаче цветовете да са по-наситени, защото естествената светлина, макар и не директна, е силна през целия ден, което ги кара малко да бледнеят. В тази връзка бледо зеленото, ако е на стените, да кажем, почти ще изчезне. Има ли нещо налично, което със сигурност ще присъства в новата кухня - например перде, някаква тапицирана мебел, картина, защото би могла да вземеш част от цветовете от там.

Междудругото, защо се отказа от бялата кухня? Simple Smile

Това е цвета на кухнята

Няма нещо което ще запазя от старата си кухня,всичко ще бъде ново. Затова ми е толкова трудно да започна от някъде.Отказах се от бяла кухня защото проекта повече ми допадна,тази я почувствах някакси моя ,материала е бук и някакси ме стопли пък и сегашната ми е бяла . Бялата кухня от която се отказах е от липа и проекта ми стои стандартен, абе почти като сегашната ми. А като цена няма разлика. Фурната която съм купила е също цвят бледо бежаво/като на снимката/ това също натежа.
Какво ще кажете за цвят капучино?
Другата ми чуденка по отношение на проекта е аспиратора-дали да е телескопичен в шкаф или каминен т.е. облечен.

# 208
Обещавам да помисля, но веднага ето тук как ясно се вижда, че това прасковено ли е, оранжево ли е на стената, направо пържи мозъка  ooooh! и въобще не е подходящо за тази кухня. Лично аз бих заложила на по-хладни тонове и дървени елементи тук и там, за да ги стопли. Може би цвят greige за стените ще стои добре, той е комбинация между сиво и беж, води се неутрален и е много благодатен за декориране по-натам. Капучиното според мен твърдо ще диктува топли тонове в кухнята и в хола..  но не знам, може би би могло, ще помисля. Simple Smile

# 209
Моята кухня е цвят крем, демек не е бяла. Цветът на стените ми е нещо подобно на капучино, но не съвсем, цвят пясъчно бледо кафяво капучино. И да ви кажа много стилно стои, не натоварва и мисля, че никога няма да ми омръзне. Предишният цвят на стените ми беше жълтеникаво шампанско, ми в сравнение с предишния си е класи нагоре, този в момента. Според мен цвят капучино ще стои много добре. Пък и това е една от най-често използваните комбинации. Светла кухня и стени цвят капучино https://www.houzz.com/photos/2238377/The-Great-Spaces-Kitchen-tr … l-kitchen-atlanta
https://www.houzz.com/photos/6155960/Camelot-Reserve-transitional-kitchen-phoenix
Дето аз казвам : Цвят мляко с какао, но с повече мляко.

Общи условия

Активация на акаунт