Нашите кухни - 69

• 121 079
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Благодаря ви за мненията  bouquet

П.П. Колкото до дръжките от Икеа - много ми харесаха blankett,  но са много остри ръбовете. А някои бяха затъпени. Заради малко дете ме притесняват ъглите..
Как най-лесно може да се загладят?

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 23:40 от Beauty.

# 526
  • Пловдив
Добре, а какъв е проблема просто да издълбае 1см канал за кабела?
с 1 см канал не става - трябва да е поне 2 Mr. Green ...с моята кухня специалист по кабелите и каналите станах.
Предполагам, че проблемът не е в канала, а във времето newsm78 - все пак трябва да се изкопае, да се положи кабела, да се фиксира и след това да се запълни канала. От мм, който е "жичкаджия" знам, че след запълването е добре да минат поне 12-24 часа, за да се шпаклова (нещо там в последствие да не се отбележи кабела, ама толкова и го слушах като говориха с шпакловчика) ...за гръб не знам как стоят нещата newsm78

# 527
Говорим за кабел зад гръб все пак. Този кабел няма да се вижда и затова единственото важно е да се вкопае за да не повдига гърба. Даже не е задължително и да се замазва каналчето, стига кабелът да си стои в него.

# 528
Ами така и така ще дълбае за конзолата, 20-30см канал няма да е особена разлика. Може да плесне един бъзосъхнещ гипс, колкото да скрие кабела, и готово. newsm78 Това и един ден преди монтажа на кухнята да се направи, пак няма да е проблем.

# 529
  • Sofia
Мъниче, и аз си го представям така, но не ми се вижда редно. Гърбът трябва да е плътно прилепнал към стената. Този майстор май не го бива много  Rolling Eyes

+1 . Преди години ни едни "майстори" точно така ни монтираха гърба на кухнята - можеше да се бръкне с пръст отзад там, където свършва гърба (до врата). Отвратително грозно!

Да попитам, някой да има или да е виждал тази мивка в бял цвят? Интересува ме дали цветът е чисто бял (като порцелан) или има някакви частици в сивкаво.

# 530
За мивките бях чела нещо и не мога да го намеря...Чудя се между полирана и мат иноксова на Бланко и нещо май бях мернала, че на полираните личи всяка капка вода...Сега съм с мат, преди имах полирана, но грам спомен нямам как стояха нещата, беше преди 12 г, помня, че си имах мания да я лъскам... Сега не мога да оправя различните покрития, защото бях зачела на английски - mirror polish(това ще да е полираната),brushed satin finish, satin finish...но не успях да проуча кое кое е. Та с две думи - първо исках амт, после в магазина ми казаха, ама те полираните сапо-добри (те са и по-скъпи) и съвсем се оплетох. Тази мивка ме съсипа. .. Simple Smile  Днес съм на вълна отказана от гранита, утре кой знае как ще се събудя....Но да се фокусирам сега върху мат и полирана. Благодаря ви предварително!

# 531
Мат или полирана от какъв материал?

# 532
Мат или полирана от какъв материал?

неръждаема стомана/ хром-никел

# 533
  • Countryside
Момичета, имам нужда от насоки и помощ! Къде да намеря иноксова тапа за кухненска мивка, с мелница? Към комплекта с мелницата имаше гумена черна тапа, която е мега, ултра, хипер зле на фона на бялата ми мивка и изобщо бяла гланцирана кухня Disappointed Relieved
Иноксовата тапа ще е само с декоративен ефект, като не се ползва мелницата. Все пак ако мога да си измия ръцете без да я махам ще е супер.

# 534
  • софия
Ако не намериш иноксова, можеш да пръснеш настоящата със спрей за кола щом ще е с декоративна цел.  Wink

# 535
А каква марка е мелницата?

# 536
  • София
Скрит текст:
Мъниче, и аз си го представям така, но не ми се вижда редно. Гърбът трябва да е плътно прилепнал към стената. Този майстор май не го бива много  Rolling Eyes
+1 . Преди години ни едни "майстори" точно така ни монтираха гърба на кухнята - можеше да се бръкне с пръст отзад там, където свършва гърба (до врата). Отвратително грозно!

Скрит текст:
Да попитам, някой да има или да е виждал тази мивка в бял цвят? Интересува ме дали цветът е чисто бял (като порцелан) или има някакви частици в сивкаво.
Koгато стената е много крива и неравна как може да се сложи плътно гръб на кухня?

# 537
  • Countryside
А каква марка е мелницата?
Тека, мисля че отвора за мелачката е стандартен.

Звънче, мисля че се сещам за какво говориш, виждала съм обувки и т.н. предмети и не ми хресва. А и някак си не си го представям на гума.

# 538
Има ли някакъв начин иноксова свободностояща съдомиялна да стане като вградена - да се слива с кухнята (гланцово покритие)?
Благодаря

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 09:26 от Flower0912

# 539
  • Бургас, София
Сиренце, и аз съм в търсене на такава тапа или както се нарича. Това, което съм срещала е Blanco capflow. Не съм сигурна обаче за съвместимостта му и не знам как да я проверя. В магазина в София още не съм питала, но в сайта на Blanco не я намирам освен в комплект с една мивка. Намерих в Амазон и все още обмислям дали ми се рискува да не стане с цената от почти 20 паунда. https://www.amazon.co.uk/BLANCO-CapFlow-drain-cover-517666/dp/B005ZJUN26

Ако откриеш нещо друго, би ли споделила тук?

Общи условия

Активация на акаунт