Психолози, психотерапевти, психиатри

• 199 646
  • 1 295
  •   2
Отговори
# 1 215
Здравейте!
Търси се психолог-терапевт с опит в жестомимичното общуване.
Много е важно психолога да работи с жестомимичен език, а не само с преводач, защото неколкократно опитахме с преводач, но не се получи. Приемаме оферти за района само на балканския полуостров.

# 1 216
Оценявам отговора ви! Точно затова исках мнения за Стефи Божилова. И исках да знам дали наистина има подплата славата им. Виждам, че постоянно се препоръчват и че са много известни, особено Стефи Божилова. Тук прочетох коментар, че тя смесва отношенията си с клиенти, а за мен няма по-страшно от аморален лечител. Била съм при такива и са ме правили на нищо, всичко за пари и никакъв морал. Затова ме интересува някой, който е свестен и добър човек и извън практиката си. Чудех се дали тя е такъв? Какво реално се знае за нея като човек? Моята приятелка е ходила при нея и беше много доволна, но се обърквам от някои неща, които чета на профила и като реакции и коментари, когато исках да се информирам за нея преди да я контактна и така седя от месеци без помощ.... Видях наскоро, че Стефи беше подкрепила под един текст изневярата като нещо нормално, под един друг пък се хвалеше, че няма емпатия, беше се посмяла на един коментар за от нейна очевидно позната под неин текст....свързан с насилие над деца от ужасен характер, а много малко хора бяха реагирали на това даже, което ме учуди....и се възприемаше като нормална шега....И други неща съм виждала, които ме стресират, а всичко това се пропуска и продължават да се препоръчват. Спасимир не знам...там също ми е странно, но знам, че двамата са много близки, все се снимат и са заедно, чудя се...Приятелката ми много ги препоръча, даже мислеше да следва психология заради тях. Беше ми казала, че ще я вземат в БАЕП едва ли не без диплома. Това вече ме уплаши. Как се практикува без диплома, поне основата да имаш? Какво се случва? И това, което вие казахте сега, че са си плащали изпити...Много е трудно да се намери добър човек лечител....Не знам дали ще последвам препоръката на моята приятелка, нищо, че е доволна...Има много неща, които са ми мътни тук.

Щом сте объркана , заложете на стабилен, уверен и доказъл се терапевт.
Някой, който не прелива от нарцистична потребност да се върти непрестанно из интернет пространството.
Не знам какви специалисти са , но точно споменатите  двама нямат дори собствено изкарани дипломи в бакалавърската програма по психология в НБу, където твърдят,че са завършили. Simple Smile

Всъщност може и вече да са, защото Спасимир в доста широка аудитория споделяше как си е заплащал за изпити и Стефка му припяваше в съгласие.
Помислете дали бихте се доверили на терапевти, които дори в собственото си образование не са инвестирали отговорност?!

Ами в България много неща са мътни, типично за България..няма регламент за нищо и хората и от тези гилдии са свободни да правят каквото си искат...точно на нивото и на самата държава, за жалост...кога в БГ е имало нещо, което да не е скрито покрито или да няма някаква врътка в него...такава е цялата mentality на тази държава и този народ, за жалост...

# 1 217
От известно време ходя на психоанализа, обаче имам чувството, че става от зле по-зле. Чувствам се като все по-лош човек от това, което “излиза” като анализ. Искам да спра да ходя, но се притеснявам как ще го възприеме терапевтът.

# 1 218
Ако е терапевт на място, точно това обсъдете- защо ме е страх да да кажа на "авторитета", че не съм удовлетворен, притеснява ли ме, че ме възприемат като лош човек. Или каквото излезе като интерпретация от тази ситуация

# 1 219
Може ли някой да каже в темите тук за специалистите ("говорят") на какъв период отговарят психолозите, писах в тази до Детелина Стаменова преди почти 2 седм.без отговор още и се чудя дали е възможно да не е видяла въпроса. Досега, като съм се обръщала тук (все към нея, аз съм от доволните от тази "реклама" на специалистите във форума), доста по-експедитивно е имало отговор, но ми е неудобно да я питам нея дали е видяла, защото може и да са такива правилата тук - все пак отговорят доброволно.

# 1 220
  • София
Може ли някой да каже в темите тук за специалистите ("говорят") на какъв период отговарят психолозите, писах в тази до Детелина Стаменова преди почти 2 седм.без отговор още и се чудя дали е възможно да не е видяла въпроса. Досега, като съм се обръщала тук (все към нея, аз съм от доволните от тази "реклама" на специалистите във форума), доста по-експедитивно е имало отговор, но ми е неудобно да я питам нея дали е видяла, защото може и да са такива правилата тук - все пак отговорят доброволно.

За безплатна реклама толкова. За безплатна обратна връзка също. Ще чакате.

# 1 221
  • София
По мои впечатления обикновено отговарят накуп на няколко човека като намерят време.

# 1 222
Ок, благодаря, ще чакам, разбира се. Въпросът беше да не би да е пропуснат поста.

# 1 223
От известно време ходя на психоанализа, обаче имам чувството, че става от зле по-зле. Чувствам се като все по-лош човек от това, което “излиза” като анализ. Искам да спра да ходя, но се притеснявам как ще го възприеме терапевтът.

Вие имате право да си тръгнете от терапия по всяко време, така както Ви скимне на Вас! Можете и, ако не искате да не се обяснявате, тъй като терапията е за Вас, а и Вие си я плащате. Никой не Ви задължава да ходите на нея, това си е Ваш избор. Но, съм и съгласна, че можете да споделите на терапевта Вашите притеснения и как се чувствате от терапията и да видите дали това ще Ви помогне. Успех!

# 1 224
Аз лично препоръчвам с две ръце Коста Тодоров. Ей това му е страницата - kostatodorov.com.
Човекът е живял много години в Германия, много възпитан и ерудиран. Намира се до Варна, но предлага онлайн терапия, което мисля, че е работещ вариант, поне по мое мнение. Много човечен и най-важното - не е меркантилен, наистина иска да помогне и успява!

# 1 225
Ама 90лв.за сесия..🤔
За какво ви е помогнал?

Аз лично препоръчвам с две ръце Коста Тодоров. Ей това му е страницата - kostatodorov.com.
Човекът е живял много години в Германия, много възпитан и ерудиран. Намира се до Варна, но предлага онлайн терапия, което мисля, че е работещ вариант, поне по мое мнение. Много човечен и най-важното - не е меркантилен, наистина иска да помогне и успява!

# 1 226
Д-р Тодорова от 18-та поликлиника има богат клиничен стаж, сигурно е на около 90 г. възраст. Изслушва, предлага лечение, но ако ѝ досадите като ѝ ходите много често, започва да Ви дава съвети като от селски вечеринки.
Не признава медицински понятия като "серотонинов синдром" - блъска яко и ако издържите.
Но неведнъж е уцелвала правилното лечение на много хора. Мога да дам и по-конкретна информация ако се интересувате.

# 1 227
Здравейте! Преди време съм писала, сега пак искам да споделя, имам нужда. Не мога да се спра на един терапевт, имам много проблеми за решаване, но вече се чувствам чак изморена от това лутане. Знам, че само по себе си това е проблем. Случвало ми се е, докато ходя при един, да запазя час при още няколко, за да се консултирам, защото все мисля дали този, при когото ходя, е достатъчно добър. Сега имам час за след празниците с тази, която е психоаналитична, при която ходя от лятото. Бях прекъснала за един месец, сега пак я помолих да се видим. Не мога да преценя дали ми помага. Стигаме до някакви дълбоки прозрения, но не съм сигурна дали това е начинът. Понеже тези дни ми се случиха едни неща, заради които много се тревожех, вчера си запазих онлайн консултация при един когнитивно-поведенчески. И той ми каза да търся такава терапия и че тя е най-научно обоснованата. Сега ще ме е срам ужасно пак да отменям сесиите с моята терапевтка от психоаналитичното направление, защото тъкмо я помолих пак да почнем, че и се извинявах. Направо не знам вече, не мога със себе си. Знам, че съм ужасна, но не мога да намеря стабилност и покой. Мислех за известно време да спра с всякакви терапии и съм го правила, но след няколко седмици пак чувствам страх, че не мога сама, и искам да има някой, при когото да ходя. А имам и тежки финансови проблеми, хич не е розово положението. Моля ви, не ме укорявайте, ще се радвам да чуя мнения и съвети.

# 1 228
  • Свети Влас
На първо време вземете мента, глог и валериан да се успокойте. Средоточете се да мислите за нещо друго, за да изместете фокуса на мислене върху нещо друго. Мен ме успокоява рисуването, има ли някакво хоби, което харесвате ? Напишете на едно листче, какво ви дразни и какво не. Помислете върху това, което сте написали. Може би воденето на дневник ще ви помогне. Успех !

# 1 229
Благодаря, не ми се иска да пия нищо. Хоби ми е само четенето, но не на художествена литература, а на всякакви неща, които да ме хвърлят в още размисли. Мисля, че стресът ми идва от това, че търся нещо перфектно и че не мога да се примиря заради грешки, които съм направила. И все едно в този стремеж за най-добрия терапевт и за терапия се опитвам да поправя всички мои грешки. Все едно да разлееш чаша на пода и вместо просто да забършеш с парцал, да се опитваш още и още неща да правиш, и да продължиш да чупиш и други неща от масата. Не знам дали стана ясно, така го усещам.

Общи условия

Активация на акаунт