Психолози, психотерапевти, психиатри

• 200 039
  • 1 295
  •   3
Отговори
# 450
  • Варна
Виждам, че се говори за  безплатни консултации от психотерапевти и психолози и сега и преди месец два ли колко беше. Наскоро попаднах в интернет на  следното предложение на психотерапевт от Варна. Давал безплатни консултации между 13.00 часа и 14.30 часа. Но за да можело повече хора да се възползват били по 15 минути. Според мен това си е направо подигравка, какво точно ще разбере за човека за това време, за помощ да не говорим. С това по-скоро  си храни егото и си прави реклама и задоволява собствени нужди, от колкото да помага безвъзмездно на някой.
Нямам нищо против безплатни консултации и терапии, но по малко от половин час не трябва да бъдат.

# 451
Безплатна може да бъде първа сесия за да си прецени човек това ли е терапевта на, който ще гласува доверие за проблема.15 минути е твърде малко.

# 452
Дали е платена или не телефонната консултация го решава даващият я.
В някои съвременни български учебници по терапия и консултиране е описан и дискутиран въпроса и е добре да се запазнаете първо с академичните основи на тематиката.

,Все повече колеги предлагат и аргументират услугата https://www.tonidobrev.com/2020/01/blog-post_20.html?m=1

Ако може да ми посочите конкретен български учебник бих се запознала с удоволствие! Чета на български, английски, руски и испански! Включително и научна литература!

# 453
Колежке,май е късно да се обучавате тепърва.
Колегата от Велико Търново проф. М.Хаджийски писа наскоро в книгата си```Теория и практика на психологическото консултиране``` (изд.Фабер,2014 г ISBN 978619000012)за дистанционните методи.В глава 2ра на същата, озаглавена ```Телефонно и интернет консултиране``` са описани основите.Започнете оттам.След това се обърнете към супервайзора си за подробности.Форумът не може да ви осигури пропуските в обучението.

# 454
Колежке,май е късно да се обучавате тепърва.
Колегата от Велико Търново проф. М.Хаджийски писа наскоро в книгата си```Теория и практика на психологическото консултиране``` (изд.Фабер,2014 г ISBN 978619000012)за дистанционните методи.В глава 2ра на същата, озаглавена ```Телефонно и интернет консултиране``` са описани основите.Започнете оттам.След това се обърнете към супервайзора си за подробности.Форумът не може да ви осигури пропуските в обучението.
Опасявам се ,че не сме "колеги" Simple Smile
Във Фейсбук се върти "Теория и практика на консултирането и психотерапията" на Джералд Кори, изд. Изток-запад на цена от 45 лв. Предполагам, че въпросната проф. М. Хаджийска, за която за първи път чувам, е взаимствала именно от там за своят монографичен труд, с който най-вероятно е станала и професор с необходимата подкрепа от 5 приятели и колеги Simple Smile Издателство на ВТУ предполагам Simple Smile
Общо взето, това е все едно да си пусна "Истински истории" с Ани Владимирова и In treatment или Lie to me...
Форумът БГ мама, е форум за подкрепа и споделяне, ако не се лъжа...На 2-3 пъти ми го напомни модераторът! Не бих искала да получавам повече съобщения на тема "Не се сърди човече"! Със здраве си останете!

# 455
Вашето мнение е показателно за културата ни..... Не знаете,не сте колега,но изказвате '''компетентни мнения'''.Интересно.....

# 456
  • Варна
Здравейте, бихте ли ми препоръчали спортен психолог във Варна?

# 457
  • София
Привет. Отскоро изпитвам нуждата да споделя проблемите си с някой и попаднах на теми от този форум. Страшно е трудно да се ориентираш при кого са отидеш!
Спрях се на Цвета Топузлиева. Като че ли ми се стори, че няма конкретни положителни или отрицателни мнения за нея- някой посещавал ли я е? Също ми хвана окото Светлана Благоева, за която не намерих никакви координати(малко е странно), но пишеше че е детски психолог в една статия. Ирина Лазарова също ми направи впечатление, но по мнения разбрах, че е трудно да те вземе тъй като минаваш през други лекари за анамнеза и тн.
От София съм, сблъсквам се с натрапливи мисли, страхове, които ми пречат. Имам и симптоматики. Преди години съм посещавала когнитивно-поведенчески терапевт и много ми помогна, но вече е в друг град и търся нов.
Ако нещо от казаното ви хвърля към конкретно име бих се радвала да ме насочите. Прочетох отчасти предната и тази тема, но от хиляди мнения накрая нищо.
И аз не останах с добри впечатления от Цвета Топузлиева. Още от първият път когато си записах час малко преди сесията ми се обади,че се е объркала и отмени часа. След това имах още подобни негативи, като забравяше какво сме говорили на предишни сесии или се повтаряше по сто пъти за едно и също нещо.Мисля,че  е несериозна и се е заела с много хора,които просто не може да поеме и не и е по силите.

# 458
  • София
Помоли колегата да ти намали цената-обесни му, че ти е висока.Много колеги са склонни като видят мотивиран , но със скромни възможности пацинет.

Така е,но много от тях плащат наеми на помещения,консумативи и всякакви други неща.Отделно са хвърлили много пари по обучения през годините,които продължават постоянно дори и по време на работата им,затова повечето хора мислят,че изкарват много пари,но не е точно така.Рядко има терапевти в БГ,които да се издържат само от това.В болницата никой няма да ви намали сметката,нито в магазина.Това лично ми е разказвала позната терапевтка на моя приятелка.

# 459
Здравейте , бих желал да променя качеството  си на живот ... Имал  съм трудно детство .. Вече съм семеен с деца , но имам стопери от миналото , които ме спират да разперя криле .. Искам да си помогна, за да бъда добър пример за семейството си и за себе си ! Бих се радвал да чуя мнения ?

# 460
  • София
Орлин Баев-навярно единственият способен в личностните разстройства.
Много крайно и уверено се изказвате по повод това.Но аз не съм съгласна,че е само той.Имам приятели които са пострадали от този човек,единият беше станал още по-тревожен след сесиите,след като го бил убеждавал да бъде вярващ в Бога и да се смирява, а той носеше вина по повод брат си и още по-тревожен сана от неговите набожни истории и отнесени теми.Изобщо не мисля,че сте прав и според мен сте пристрастен.Постоянно рекламирате едни и същи имена.Направили сте го виднъж-добре,но мисля,че прекалявате и мнението ви олеква.

# 461
  • Чужбина
Без да съм адвокат на потребителите в темата, искам да кажа, че е съвсем нормално, даден потребител да препоръчва само няколко имена. В крайна сметка, добрите в България не са повече 10-15 човека (и това е много).

Орлин Баев май работи само с хора, които не са пили антидепресанти (коригирайте ме, ако греша). Това е много сериозно ограничение, например. Т.е. той не е подходящ за всички в темата.

# 462
  • София
Вашето мнение е показателно за културата ни..... Не знаете,не сте колега,но изказвате '''компетентни мнения'''.Интересно.....
Всеки има право на мнение!И защо да не изказваме компетентно мнение по въпроси,с които смятаме,че сме запознати?Може да сме потребители,но не сме идиоти.Психологията е достатъчно достъпна и разпространена,а и не забравяйте,че като клиенти ние все пак работим с терапевти,четем,обучаваме се и някои от нас не са съвсем "боси".Имаме и приятели и познати в тези сфери,много ходят и в групи и по събития.Виждам,че имате нагласата вашето мнение винаги да е правилно и отгоре.

# 463
  • София
Без да съм адвокат на потребителите в темата, искам да кажа, че е съвсем нормално, даден потребител да препоръчва само няколко имена. В крайна сметка, добрите в България не са повече 10-15 човека (и това е много).

Орлин Баев май работи само с хора, които не са пили антидепресанти (коригирайте ме, ако греша). Това е много сериозно ограничение, например. Т.е. той не е подходящ за всички в темата.
Няма как да се съглася с това.Откъде черпите това крайно мнение колко са добрите в Бг в областта?Това може да стане само ако сте посетили всеки един от тях и то пак не е сигурно,защото ще е само субективно мнение.

# 464
Няма как мнението ми да не е ```отгоре```.Имам честта да съм повече от 20 години в темата.Иначе затова е хорума-всеки да коментира.Проблема е като има претенция за компетентнсот.Такава наистина имат малцина у нас.

Общи условия

Активация на акаунт