Психолози, психотерапевти, психиатри

• 199 806
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 570
Елфичка, а идея за някой такъв?
То4но там е проблемът, 4е при който и да съм ходила, никой никога не ми е обяснявал какво то4но се слу4ва, как и защо! Как се слу4ва тази дисоциация.. Регресът към усещанията на 3 годишно не го и взимат на сериозно, никой не го е коментирал. Всъщност казват - но сега не си 3 годишно дете, можеш да реагираш като голяма! Хм, добре, щом казвате.. мога, то разбира се ще е изкуствено, което е и проблемът, ама хайде сега..
А, веднъж писах на една клини4на психоложка, тя каза, 4е не се занимава с дисоциация.

# 571
Вижте Катерина Илиева. В предишния пост съм писала. Правилно сте се насочила първо да питате дали психологът има опит с хора с дисоциация.

Точното назоваване на коренът на симптома и отдиференцирането му от всякакви други е много важно, защото грешната терапия за дадено състояние в най-добрия случай е хвърлени пари на вятъра, а в най-лошия води до регрес.

# 572
EMDR има своите ограничени сфери на приложение и не е за всичко. Също като семейните констелации е. На теория звучи прекрасно, но на практика 50 годишен ерген без деца, без да е имал семейство, който ходи всяка година по Перу да се надрусва с аяхуаска по седмици, ходи и ти казва как да си оправяш живота, докато той уж голям терапевт се изживява, а има връзка със своя ученичка, която и тя се изживява като велик терапевт, та там перверзията е пълна. 

Кой е този терапевт или коя е тази двойка терапевти Simple Smile?

EMRD съм чела, че се използва най-вече за травматични преживявания и че с няколко сесии може да се постигне забележителни резултати, т.е не е необходима дълга терапия. Но наистина е важно да е правилния метод за правилното нещо, не съм задълбавала да чета.

Кои в БГ са проверени специалисти по EMRD, някой знае ли ?

# 573
За EMDR у нас знам за Анна Тодорова. Завършила е в Щатите и има практика там, от няколко години е в България.

# 574
За EMDR у нас знам за Анна Тодорова. Завършила е в Щатите и има практика там, от няколко години е в България.
Севда Шенкова

# 575

100лв.за сесия множко биха ми дошли.
Някой отзиви?

# 576

100лв.за сесия множко биха ми дошли.
Някой отзиви?

В сайта й има толкова много правописни грешки. За професионалист с толкова много дипломи и високи цени, е недопустимо това.
Дори някой друг да е правил и писал сайта, това трябва да се избягва, защото за такива като мен напр. е червен флаг за компетнтността и не ми говори добре. И аз просто няма да се доверя, точно заради такъв дребен детайл.
Дипломи и сертификат всеки кичи, практиката е тази, която говори за теб като професионалист.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 16:25 от *Serendipity*

# 577
Момичета помагайте!Някой с отзиви за доктор Първанов от Плевен?Категоричен е че антидепресантите само ще ми навредят за Натрапчивите мисли и Тревожното разстройство.Според него(тъй като нервите са ми на предела дори излизам с тапи за уши защото шума на колите ме дразни)това означавало,че имам висок адреналин съответно и серотонин и ще се оправя само с Психотерапия без лекарства.....или е много добър или шарлатанин.Моля споделете мнения може и на лични защото съм на ръба.

# 578
  • Варна
Момичета помагайте!Някой с отзиви за доктор Първанов от Плевен?Категоричен е че антидепресантите само ще ми навредят за Натрапчивите мисли и Тревожното разстройство.Според него(тъй като нервите са ми на предела дори излизам с тапи за уши защото шума на колите ме дразни)това означавало,че имам висок адреналин съответно и серотонин и ще се оправя само с Психотерапия без лекарства.....или е много добър или шарлатанин.Моля споделете мнения може и на лични защото съм на ръба.
Със сигурност не е "шарлатанин".
Дали ще ти навредят психотропните лекарства незнам, е ще навредят само ако са бензодиазепини. Но със сигурност няма да ти решат проблема.
Д-р Тодор Първанов не е шарлатанин, но не е и магьосник.
Дори и много добър да е един психотерапевт, това е съвместна работа между терапевт и клиент, резултата зависи и от двамата.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 23:59 от Danny_J

# 579
Натрапчиви мисли и тревожност не звучи като за антидепресанти.

Има шумоизолиращи слушалки. Купи си от тях и кажи на всички, че имаш проблеми с ушите и трябва да ги носиш постоянно.

Вземи си едни очила, които блокират синя светлина и ги носи от 6 вечерта до 10 сутринта, това ще ти помогне с успокояването на мозъка.

И си направи една диагностика - кога се появяват тези симптоми, какво ги задейства, колко време продължават. Много е важно, за да се види какво ти трябва - дали антипсихотични, дали антидептесанти, дали нещо друго или само терапия.

# 580
Здравейте! Имате ли предложения за психолог с повече опит в сферата на взаимоотношенията родители и деца и по-конкретно травми, нанесени от родителите от "старото поколение", ако мога така да се изразя.
Ако сте преживяли такова нещо и сте намерили адекватна помощ в справянето, различна от "трябва да им простиш" (каква ирония с днешния ден само), моля споделете. Благодаря!

# 581
Здравейте! Имате ли предложения за психолог с повече опит в сферата на взаимоотношенията родители и деца и по-конкретно травми, нанесени от родителите от "старото поколение", ако мога така да се изразя.
Ако сте преживяли такова нещо и сте намерили адекватна помощ в справянето, различна от "трябва да им простиш" (каква ирония с днешния ден само), моля споделете. Благодаря!

"Трябва да им простиш'? Това психолог ли ти го каза? Ц ц ц.. Нямам думи..

# 582
Благодаря ти за труда, ще мога да споделям с хора, които не знаят английски.

Иначе аз предпочитам да го слушам, това добавя и личния му чар Simple Smile

И аз, и аз, и аз ... обичам да го слушам.

В превода съм вкарала малко от мен - примери от популярни филми и сериали, за да е по-интересно и да е по-малко сухо.

Препоръчвам го на хора, които са в депресия, за самоанализ! Особено за онези, които в момента са в период на самосъжаление. Сигурна съм, че ще помогне.

Здравейте,може ли да ми изпратите линк към определен клип?

# 583
Здравейте. Чудя се между  Надежда Атанасова, Яна Кирова и Мила Петкова. Ако някой има мнение за тях ще съм благодарна да го сподели.
Става въпрос за семейна терапия, лечение на тежка депресия и работа с деца за последиците от семейните проблеми.

# 584
За Мила съм чула добри отзиви от хора, които са ходили при нея. Аз личен опит нямам.

Общи условия

Активация на акаунт