Психолози, психотерапевти, психиатри

• 204 546
  • 1 294
  •   1
Отговори
# 915
Психолог е. Телефон за връзка: Ана Маркова – +359898312233.

Търся отзиви за Ани/Ана Маркова. Попаднах на стари мнения за нея, но тй като липсва информация за нея в нета, ако може да споделите дали е психолог или психотерапевт.

# 916
Здравейте! Търся контакт на психотерапевт, който работи успешно с хипохондрия. За София, на живо. Благодаря!

# 917
Бихте ли препоръчали семеен терапевт, психолог, за Пловдив.
Благодаря.

# 918
Искам да питам тези от вас, които ходят редовно на терапия, трудно ли ви е, когато терапевтът излезе в отпуск? От моя опит забелязах, че си вземат дълъг отпуск през август и аз през това време едва издържам, докато се завърнат.

# 919
  • Варна
Serendipity,
Определяш тази Стефи като полубожество, всъщност това е нейно определение за самата нея явно, показвано чрез поведението и.
Има и други учещи в БАЕП, които са с мнение за себе си, че са с Божествено ниво на съзнанието.....
Владеят Божествените нива, но чисто човешките нива им куцат.
Много съм учудена от това което пишеш, че не за психотерапевт, ами дори за психолог не си е взела дипломата. Това не е ли условие за обучение в психотерапевтична модалност. Нали ако не е психология, то медицина и там какво беше още.
Или може всичко....
=================

Дъждец, не за нездраво, а аз дори смятам за препоръчително, клиента да проучи предварително терапевта си, до колкото и където има изложена информация, защо не и социални мрежи. Ако си търся терапевт и прочета това за тази Стефи и мъжа терапевт който се споменава, със сигурност ще ги отсвиря. Разбира се личният контакт е много важен. Верно, че новорегистриран е писал, ноооо мнението му се потвърждава и от друг....
===================

Свързах се с Орлин  Баев преди  месеци.. Казах му че според мои наблюдения а и не само, при него се обучават хора със смехотворна горделивост и нездраво его. Питах го всеки ли който е приет за обучение получава диплом, защото си е платил. И, че се надявам да е на всеки според качествата му. Едни да получат удостоверение за психотерапевт, други които явно не стават за тази работа обучението им да е само за лични нужди.
Отговорът му беше, че всичко било под контрол, че си имало стандарти...

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 16:21 от VassiLea

# 920
Василеа, естествено, че човек трябва да проучи предварително каква терапия прилага, как работи, доволни, недоволни. Един поглед във фейсбук профила е достатъчен, за да се види, че Ст. Б.не е никакъв психотерапевт, а провежда някакви алибали- дишане, регресия и т.н.
В случая нищо не е проучено, не се казва за какво човекът е ходил (естествено без подробности), каква терапия е приложила, а се натърти на личния й живот и как мъжът й й бил шута два пъти. Намирисва повече на лична вендета между приятелки, а не на недоволен клиент. Мъжете им се познават, че явно и си споделят.

Как се мешат терапевти и клиенти също нямам думи, не е здравословно, но съм  чувала и за други случаи, че даже и за трудова терапия в дома на терапевта, неорайхианец.
Ако е така, както споделяш за курсистите в БАЕП, много жалко и разочароващо.
Аз се включих главно заради Ор. Баев.

Едит: сега чак прочетох и редакцията на поста относно колегата на Ст. Б. Цял индийски сериал, ужас Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 17:43 от Дъждец

# 921
  • Варна
Когато споменах за БАЕП имах предвид точно определен човек с нездраво его върху който имам по голям поглед.
За тези Стефи Божилова и Спасимир Иванов прочетох тук.... единият нямал диплома, другият не бил терапевт и там каквото беше още не особено добро за тях като хора.......

Тези същите двамата в понеделник във фейсбук, Орлин Баев ги препоръчва на въпрос на потребител за групова терапия. Че те водели такива групи.
Явно няма сериозен филтър на входа, надали и на изхода за обучението за психотерапевт в БАЕП...

Относно нездравото его, по точно смехотворно на човека който аз имам предвид учещ в БАЕП, някой може да каже че всичко е субективно може да ми е грешна преценката. Права/грешна преценката ми там работата е наред, защото този човек не е работил и никога няма да работи като психотерапевт, дори и да му дадат кетап защото си е платил.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 11:05 от VassiLea

# 922
  • София
Здравейте,
Някой посещавал ли е Ирина Атанасова - детски психолог?

# 923
  • Близко съм
Психолог за град Пловдив? Става въпрос, за ниска самооценка, депресия макар и не силна, в следствие, на проблеми в семейството, безрабоъица.

# 924
Някои знае ли за психолог/психотерапевт, който организира т.нар. "групи за подкрепа за самотни родители" в София? Ще съм благодарна за координати

# 925
Здравейте незнам дали е правилната тема ако не е се извинявам
Някой знае ли психолог Стела Росенова Найденова от Бургас някой дали я е посещавал и дали е доволен
Благодаря за отговорите

# 926
Моля за препоръки за добър хипнотерапевт в София.

# 927
Искам да питам тези от вас, които ходят редовно на терапия, трудно ли ви е, когато терапевтът излезе в отпуск? От моя опит забелязах, че си вземат дълъг отпуск през август и аз през това време едва издържам, докато се завърнат.

Не знам за какъв проблем ходиш, но това означава, че терапевтът ти и терапията са станали част от проблема. Ако е ОКР, терапията ти е ритуал, ако е тревожност - терапията пак ти е вид ритуал, който ако го няма, ти пак си зле. Аз бих сменила терапевта. За мен, един терапевт, ако не може да те вкара в релси за до 4 посещения или поне да се свърши половината работа, значи терапията не работи. Пък ако станеш зависим от него и  го приемаш като спасител, терапевтът грандиозно се е провалил. Аз затова не харесвам терапевтите.

Допадат ми методите на БАЕП, защото там терапевтите имат една арогантност, но именно това пречи този човек да се превърне в твой спасител. Преди време сэм ходила и аз по терапевти. Единият ми разказваше деня си и как той, като е имал моя проблем, еди какво си е правил и общо взето, правеше си автотерапия по време на нашия сеанс. Другата беше психопатна, тя имаше нужда от повече терапия от мен. Няма да казвам име, защото е добре познато име, но залага на езотерика и се изживява като месия. Препоръчваше ми шамански билки. Потрес. Имах и една, която уж клиничен психолог, обаче терапията се състоеше в това да ме успокоява, че няма да направя или да осъществя натрапчивата ми мисъл. Анализирахме всяка натрапчива мисъл, за да разберем защо не е вярна. Да де, ама едната като я обезсилим, идваше нова. Никаква работа със страха и начина на възприемането му от мозъка и връщане на нормалното функциониране. И тази терапевтка се превърна в мой спасител и едвам си чаках часа. Даже се влоши повече, когато започнах терапията, защоно исках постоянно за говорим и да ме успокоява и докато не дойдеше деня на часа, тревожността ми се увеличаваше с грандиозни нива.

Моето мнение е, че в България няма добри терапевти или най-много да са около петима и всички са от БАЕП. Но трябва да бъде някой, без езотеричните глупости или поне да не си ги налага.
Аз бих пробвала Тодор Първанов, защото в момента пак съм в обострен епизод на ОКР-то ми, обаче не знам дали приема нови пациенти. Някой бил ли е при него скоро?

# 928
Здравейте, ще запитам за нещо малко по-нестандартно и се надявам да намеря препоръки. Търся си психотерапевт, спецалист по когнитивно поведенческа терапия от Варна. Става въпрос за тинитус или така наречения шум в ушите. Накратко това състояние няма лечение от съвременната медицина, защото реално е симптом на друго заболяване, което я отрият, я не. На запад все по-често клиниките препоръчват аудио терапия + когнитивно поведенческа терапия, за да се справи човек с този ужас в главата му. В България за съжаление нещата са доста изостанали относно такова лечение, но пък може някой тук да е чувал или пък да даде добра препоръка. Трябва да е добър психотерапевт с доста опит.
Потърсил съм засега в Superdoc и виждам следните хора с добри препоръки - Галина Василева, д-р Стела Атанасова (която е и невролог), Ирина Ставрева, д-р Татяна Аврамова.

# 929
Здравейте,
Някой посещавал ли е Ирина Атанасова - детски психолог?
Ходила съм при нея, проблемите ми бяха свързани с детството. За онзи период работата беше ок. Мисля, че е от терапевтите, които гледат да се развиват.

Общи условия

Активация на акаунт