Майчин дом Варна - тема 9

• 88 431
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
ErRose, честита рожба!
Разказа ти ме върна 3 години назад!
Благодаря ти!

Бях със същия екип и съм със същите чувства. Благодарна съм им! Допринесоха за този момент да е наистина незабравим и неописуем. Аз и детето бяхме обгрижени и бях много спокойна. Плакаха с мен, а гледката на ваденето на бебето не се изтрива от съзнанието!

# 301
Здравейте, аз съм в началото на 4 месец  и ЖК ми я води доктор Бейлерян. За сега съм много доволна от нея и дано и за напред да е така. Но искам да попитам вече за раждането как стоят нещата само със избор на екип ли става или може да отидеш направо при дежурният лекар? Разбрах вече сумата каква за нормално раждане в МД  със и без упойка . Препоръчителна ли е упойката ( знам че при всеки е различно )  ? И последен въпрос (поне за сега Simple Smile ) има ли някоя мама която е била нз ЖК при Бейлерян?

# 302
  • Варна
2016/2017 бях на ЖК при Бейлерян и сега съм в средата на 4ти месец и пак се следя при нея. Аз раждах също при нея и не мога да ти помогна относно другите въпроси.

# 303
2016/2017 бях на ЖК при Бейлерян и сега съм в средата на 4ти месец и пак се следя при нея. Аз раждах също при нея и не мога да ти помогна относно другите въпроси.

Благодаря Simple Smile

# 304

Естествено ли ражда или секцио ? Аз също се следя при нея но всякаш подбутва към секцио още немога да преценя

# 305
  • Варна
С моя приятелка бременяхме заедно като тя беше на ЖК при д-р Бейлерян и после при нея си роди. Беше доволна. Докторката доста се постара да роди естествено макар и нещата ясно да си клоняха към секцио.

# 306
  • Варна
При мен така или иначе се наложи секцио поради инцидент , който претърпях месец преди термина.
Има противоречиви мнения, но според мен предпочита секцио. Или може би преценява ситуацията и човека. Не знам!

# 307
Здравейте, аз съм в началото на 4 месец  и ЖК ми я води доктор Бейлерян. За сега съм много доволна от нея и дано и за напред да е така. Но искам да попитам вече за раждането как стоят нещата само със избор на екип ли става или може да отидеш направо при дежурният лекар? Разбрах вече сумата каква за нормално раждане в МД  със и без упойка . Препоръчителна ли е упойката ( знам че при всеки е различно )  ? И последен въпрос (поне за сега Simple Smile ) има ли някоя мама която е била нз ЖК при Бейлерян?

Може ли да споделиш цената, каква е разликата с упойка и без, а за  секциото цената ?

# 308
Цената на упойката е 180лв.

# 309

Може ли да споделиш цената, каква е разликата с упойка и без, а за  секциото цената ?

850 лв е без упойка , а с 1050лв

# 310
  • Варна/Филаделфия
Раждах нормално, през август при дежурен лекар. Цената, която платихме беше 570лв раждане и 170лв епидурална аналгезия. Изключително съм доволна от всичко и наистина препоръчвам МД с две ръце! Изобщо не се колебайте. И бебчето е при вас, и условията са чудесни, хигиената е на високо ниво, помагат ви и с кърменето. Мога да кажа, че не ми се тръгваше от там. Grinning

# 311
  • Варна
Здравейте, да споделя и аз как премина моето секцио при Георгиеви, с което се надявам, да успокоя някои от вас, на които предстои и да бъда полезна. Аз не съм била оперирана и бях ужасена какво ми престои, много исках естествено раждане, но поради медицински причини, не можех. Два часа преди операцията ми направиха замерване на тонове, преглед на плода, тестове за упойки, обличаш се с нощница и чехли в приемния кабинет още при идването си, после чакахме в стая, в която бяхме всички, които бяха оперирани вече и ни предстоеше. Там си слагаш багажа в гардеробчета срещу леглата, най-необходимите вещи до леглото, на което ще лежиш след операцията. И чакаш, докато ти вливат система, преди мен имаше момиче, взеха го, върнаха го и аз само в часовника гледам, имаше телевизори, говорихме си с момичетата, които бяха оперирани вече и кърмеха бебоците си, успокоиха ме, че няма страшно, слушаш как ги съветват акушерките и попиваш. Simple Smile Почти в часа за операцията идват за теб, минаваш през тоалетна (предната вечер си слагаш свещ и няма клизма), няма катетър. В операционната имаше музика, която наистина ми помагаше малко да мисля за друго. Упойката в гърба боли леко за момент, не е нещо страшно, д-р Добрева беше на смяна, започнах да усещам изтръпване на краката веднага и започнаха да ме мажат с нещо, а аз усещах движенията върху мен, което ме притесни, но ми обясниха, че мазането се усеща, но рязането не. Simple Smile После леко усещах стягане в гърдите и не бях сигурна дали ще  мога да дишам, но и това било нормално, дишах си. Simple Smile Наистина грам нищо не се усеща кога започват да те режат, усещаш как те дърпат много и чуваш плач... Питаха ме дали искам веднага да видя бебето, свалиха чаршафа и... този миг не се забравя. Любовта от пръв поглед. Simple Smile След минутки сложиха измитата му главичка до лицето ми да си го целуна и видя, докато продължаваха да ме оперират, беше толкова малък и нежен. Всички си водят непринудени разговори и реално не разбираш какво се случва с теб. Това с краката е странно след края, вдигат ти ги, за да ти сложат памперс, а ти се чудиш какво стърчи над теб, все едно не са твоите, после на допир са като гума. Simple Smile Носят те на леглото, 6 часа лежиш, имах треперене по време и час след операцията, не усещане за студ, просто се тресях. Болката започна да се появява след 2 часа и започнах леко да мърдам крака, предлагат постоянно обезболяващи и постоянно идват да те наблюдават. Но аз очаквах някаква много силна болка, беше си съвсем търпимо, явно имам висок праг на болка, като силна менструална болка плюс леко парене и опъване в операцията. Носят ти вода да пиеш, казват ти кога можеш да пиеш вода. Бебетата ги носят до 2-3 часа и ти ги слагат на гърда, акушерките ги държат, показват ти как да държиш, после си спят до теб в прозрачно кошче, извеждат ги в стая със стъкла до нас за свижданията, за да ги видят близките. На 6ти час те раздвижват, поисках обезболяващо преди това и ставането беше леко сравнително. Нямах главоболие, виене на свят, нищо, но момичето до мен каза, че не е имала този късмет. Бях в единична стая, измиха ме в банята, сложиха ми превръзка, след което с количка ме отведоха в стаята. Мисля, че когато не доплащаш за стая, си 24 часа в общата стая преди да те изместят. Първата вечер бях с мъжа ми като придружител. Препоръчвам го горещо, защото изживяването за двамата така е  най-пълно и осъзнато. За съжаление бебчето го взеха след 00 ч, ако много настояваш го оставят, но за първата вечер така процедират, за да наблюдават бебетата дали нямат рефлукс и т.н. Ние си сменихме памперс двамата, върна мляко, стресирахме се и го дадохме. Доста е топло в стаите, имайте предвид, тънка нощница с къс ръкав е добре зимата. След това 4 дни си бяхме плътно с бебока, сутрин го вземаха и къпеха, след което изцяло се грижиш ти за него. Което за мен си беше безценно като опит и се прибрах вече уверена, че мога да се грижа за него. Постоянно идват за наблюдение, звъниш, ако нещо ти липсва. Чувствах се много спокойна и сигурна. Отношението беше много добро, имаше няколко млади кифли сред персонала, които ми правеха много лошо впечатление, тъй като бяха надменни и груби, но за щастие нямах много допир с тях. Сред акушерките имаше много мили и отдадени жени, имаше и кисели. На тръгване нямах търпение да си отидем вкъщи, но и си тръгнах с носталгия, защото най-милите ми 5 дни минаха в тази стая, на първа любов, много страхове, неувереност, но и чувството, че си се справил. Безкрайно съм доволна, че веднага дават децата за кърмене, имах коластра и кърмата ми слезе на 4ти ден, но реално се дохранва с адаптирано мляко само, ако детето пада много на тегло и ти носят бутилка ти да го храниш. За щастие не се наложи, малкият даже си ме насочваше и засука правилно, храних си го без проблем и не беше дохранван. Не си бях взела помпа, уж имаха там, но реално са 2: 1 ръчна и 1 електрическа, не се вредих до тях, а гърдите ми станаха на камък.  Много се чудих дали да си купувам, изпратиха ми помпа ръчна MUM от приятелка и си ми свърши работа за отпускане на гърдите, нямах условия за съхранение на кърмата, хвърлях я, реално не беше много, колкото да се облекча. На Веледа олиото за масаж на гърдите много ме спасяваше също, много е удобно и облекчаващо, прави се много лесен масаж даже с вода, страхотно е. Бях си взела 4-5 пелени, които си ми вършиха страхотна работа с бебето, мокри кърпички Waterwipes (понеже са уж изчистени от химии), понеже не ми стискаше да мия дупе сама оперирана след всеки памперс, подплънки за гърди, че ми течаха накрая, крем Лансинох, разраняваха ми се зърната, помага много. Педиатърката на детето ме посъветва при напрежение в гърдите да пия Лецитин 2*1 и наистина ме облекчи доста, бях си купила и си носих. Дълбоките памучни бабешки гащи, които си бях купила, бяха много удобни. Носих си превръзки на Canpol - доста дълги и удобни, в стаите имаше на Rosy с крилца, които ставаха след 3-я ден. За първите дни не биха вършили работа. Бях забравила, че трябва да оригвам бебето след кърмене, та четох в нета, понеже забелязах, че има газове. Като обобщение - безкрайно съм доволна от избора си, в този важен момент за мен, бях спокойна и в добри условия. И мисля, че за детето се получи най-добре от гледна точка кърмене. Операцията почти не ме болеше след 4ти ден, на изписването леко опъваше. На 6,7ми ден вече почти успявам да спя  на една страна и нямам никакви проблеми да се грижа за бебето, да си го нося и да върша домакинска работа. Нямам шевове за сваляне, разрезът е тънък, дълъг в центъра на корема, в епикризата пише, че съм оперирана по метода Пфаненстил, а не Щарк, което ме озадачи и ще попитам на контролния преглед защо така. Simple Smile От Д-р Георгиева съм много доволна и съм благодарна за ведрото и отношение. Желая много хубави емоции на всички бъдещи мами! Никога не можеш да си представиш любовта, която те връхлита, докато не се случи.

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 06:14 от Priqtelka

# 312
Имам един въпрос - при планово секцио по медицински причини, но без избор на екип - как стоят нещата? Кога се отива, разбирам ли първоначално кой ще е лекаря, който ще оперира, аз ли си избирам дата? Цена?
Благодаря

# 313
Аз мисля, че за да е планово трябва да се знае кой ще го извърши това секцио.
Ще следя отговорите. Rolling Eyes

# 314
Според мен няма планово секцио без избор на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт