Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 18 875
Къде има тук спор?
Аз давам само информация. Какво може да бъде и какво се случва често с кистите на яйчниците. Както и това, че у нас рядко се правят нужни изследвания, но пък се пишат диагнози и се изписват илачи на кило.

# 46
 • Мнения: 177
На 02.07 си отиде д-р Хамер.   Flowers Rose Flowers Rose
Дано запазим и развием смисъла и труда на живота му!

# 47
 • Мнения: 21
Мир на праха му!

# 48
 • Мнения: 1
Здравейте,
 За д-р Хамер или само добро или нищо. Мир на праха му.

Замислих се над това ,защо в обичайният случай "аптечната" медицина лекува симптомите и не отчита като факт психологията на човека? Стигнах до извода,мое мнение, че всяка клетка е всъщност съзнание.На квантово ниво ние хората както и всички останали форми в природата, сме материализирана идея, форма на някакъв вид идея.Ето защо да говориш за тяло което всъщност е енергия, получила външен вид вследствие идея е да говориш същевременно за психика.Според ГНМ конфликта се отразява на три места едновременно,психика, мозък и орган.За мене си, вече съм сигурен че това деление е символично.Истината е че сме ходеща енергия,съзнание, идея, психика,и че причината за всички неестествени състояния е психологичен проблем.Няма нещо  което да не идва от" главата". Даже задочно, причината  да се порежем или да ни падне саксия на главата идва от начина ни на живот и мислене.

# 49
 • Мнения: 21
В отговор на mnoogo - въпреки, че д-р Хамер е бил в такъв сериозен конфликт със статуквото, сякаш с времето все повече хора вкл. учени) ще приемат идеите му за напълно нормални и очевидни. Прочетох "Клетъчно пробуждане" на Барбара Рен. Жената определя стреса като основна причина за дехидратация на клетката - от там заболявания. Пише много за разбиране причините довели до стреса и важноста на това разбиране за намаляне страха от болестта.  Т.е пак имаме конфликт и преодоляване на конфликта. А за клетката също пише с подробности, като за едно значимо цяло.
Въпрос, който си зададох: ако контролирано се излагаме на умерени дози стрес, имам предвид напълно доброволно и съзнателно - дали това калява психиката и ни прави по-подготвени за един по-сериозен и неочакван стрес. Мисля за карането на сърф и това как понякога се страхувам преди да вляза. Дали този страх ми вреди или обратното - ме калява?

# 50
 • Мнения: 21
Аз май само се чудя от какво да се разболея Simple Smile иначе на пръв поглед пращя от здраве. Но ето какво: Имате ли познати деца, за които да мислите че са заплаха за вашето? Точно такъв тип стрес преживях преди 2 дена. До колко е основателен тук не ми се обсъжда. Така или иначе след една нощ безсъние и една нощ отспиване, днес съм по-спокойна и знам какво трябва да направя. Но резултатът е болка в мускулите, отпадналост, температура. Партньорът ми беше този, който направи връзката със стреса. А той дори не чете форуми Simple Smile

# 51
 • Мнения: 471
Здравейте, как беше профила на Кристиян и има ли някъде негови координати, на които да го потърсим?

# 52
 • София
 • Мнения: 111
Здравейте Simple Smile
Влизам във вашата темичка, защото се интересувам от Германската Нова медицина. Прилагала съм не веднъж метода на д-р Хамер, говоря на сън на децата ми и понякога без конфликти дори. Просто им говоря хубави неща за здраве, за свобода, за щастие и т.н..
Запознах се с германската нова медицина чрез моя много близка приятелка в момент за мен,когато бях на дъното психически. Мой много близък роднина, всъщност почти беше дете още... намери смъртта си по изключително нелеп и ужасен начин и аз неможах да го преживея. След доста разговори за неслучайните неща и програмите,който всеки от нас изпълнява  без да осъзнава , че не са негови. Аз разбрах защо се е случило и в никой случай не ми стана по-леко, но някак се освободих от въпросите „Защо”.
Малко по-късно същата година посетих и семинар на Мари Жанет 1 -во ниво. А сега нормври ще посетя и семинара за „Децата и болестите” .
Много си помогнах за много конфликти стояли като буца в гърлото ми. Опитвам се да помагам на хората около мен и да предавам това,което зная. Не винаги и не всеки е отворен и понякога си млъквам, но истината е толкова лесна и простичка и същевременно толкова трудна да я откриеш за собствения си живот и твойте си проблеми.
Ще се радвам да се включа във вашата тема Blush

# 53
 • Сливен
 • Мнения: 56
Здравейте! Много хубава тема.Случайно попаднах на нея.Даже не бях чувала за такъв тип медицина и за д-р Хамер.Четох някои неща,но темата е много голяма и естествено имам много въпроси.Имам доста заболявания.Ще ви ги изброя и ще съм ви страшно благодарна ако някой успее да ми каже какъв ми е проблема т.е. конфликт или и аз не знам какво.Имам хашимото,инсулинова резистентност,субфебрилна температура(от няколко години),желязодефицитна анемия,разни кожни проблеми,скалпа на главата страшно оредя и ми казаха,че е андрогенен косопад,високо AST.... В момента не се сещам за друго.
Моля за мненията ви...

# 54
 • София
 • Мнения: 111
Здравейте,
Отностно кожните проблеми там конфликта е раздяла, чувство за несвързаност. По-скоро чувството за липса на допир, прегръдка, докосване е водещо в кожните проблеми. За другите заболявания аз не съм запозната .
Успех Wink

# 55
 • Сливен
 • Мнения: 56
Здравейте,
Отностно кожните проблеми там конфликта е раздяла, чувство за несвързаност. По-скоро чувството за липса на допир, прегръдка, докосване е водещо в кожните проблеми. За другите заболявания аз не съм запозната .
Успех Wink
Благодаря Simple Smile

# 56
 • Sofia
 • Мнения: 554
Здравейте. Заглъхнало ухо, какъв конфликт може да има? Вече повече от месец е заглъхнало. Дясното. Чисто е. Ползвах свещи за уши. Мисля, че е Евстахиевата тръба се е запушила. Чувствам го сякаш е пълно с вода. Бях на антибиотици. Капки за нос, за уши, антихистаминови хапчета, аспирин, нищо не помага. Левичар съм, но пиша с дясната.

# 57
 • Мнения: 2 475
Прочетох "Клетъчно пробуждане" на Барбара Рен. Жената определя стреса като основна причина за дехидратация на клетката - от там заболявания. Пише много за разбиране причините довели до стреса и важноста на това разбиране за намаляне страха от болестта.  Т.е пак имаме конфликт и преодоляване на конфликта. А за клетката също пише с подробности, като за едно значимо цяло.
Въпрос, който си зададох: ако контролирано се излагаме на умерени дози стрес, имам предвид напълно доброволно и съзнателно - дали това калява психиката и ни прави по-подготвени за един по-сериозен и неочакван стрес. Мисля за карането на сърф и това как понякога се страхувам преди да вляза. Дали този страх ми вреди или обратното - ме калява?

Произволните алабалистики на Барбара Рен за конкретната връзка на дехидратация на клетката и стреса изобщо не си заслужават коментар. Grinning Трябва да се знае, че стресът е необходим за човека и развитието му и представлява неспецифичен отговор на организма на всяко поставено пред него изискване. Той може да се дефинира още и като условие в средата, което води до поведенческо приспособяване. Няма значение дали това е свързано с приятни или неприятни изживявания. За стрес във физиологичния смисъл на понятието се говори, когато той завършва с адаптация, т.е. без развитие на преходни или трайни патологични процеси.  Стресът, при който се нарушава адаптацията на организма, в резултат на което се развива болестен процес, се нарича дистрес. И когато в медицинската практика и в популярната литература се говори за стрес, се има предвид именно дистресът. Sunglasses

Обръщам внимание на факта, че е неспецифично само предизвикването на стрес-синдрома, но типът на стресовата реакция е високо специфичен - например съчетанието от промените в хипофиза, надбъбреци, тимус и стомашно-чревен тракт. Адаптационната реакция, която се предизвиква, е силно зависима от житейските преживявания на индивида в миналото, от значението на стреса като определен сигнал или символ за него, и до известна степен - от типа човек (като съвкупност от ментални, психически и физически особености)..

Така че е опростено и спекулативно да се каже: имаш болка в ухото, значи имаш такъв или онакъв психологически проблем. Да, можеш и да имаш, но можеш и да нямаш, а и при различните хора един и същ стрес може да породи различни здравословни проблеми.  Grinning Може да има чисто физическа причина и не е необходимо винаги да се търси под вола теле за всяко оплакване и човек да се прави на психоаналитик. Освен това такъв подход може да заблуди човек. Има си психотерапевтични методи, които с голяма сигурност могат бързо да помогнат да се открие психологическата причина за даден физически проблем, ако такава реално има, както и да помогнат да бъде отстранена. И тъй като много здравословни проблеми в днешно време са буквално психосоматични заболявания, безумието на официалната медицина е видно в начина, по който подхожда към разрешаването им. Първо тя ги диагностицира като някакви "заболявания", т.нар. нозологични единици, а след това ги атакува обичайно със синтетичните средства на фармацевтичната индустрия, понякога и хирургия, лъчетерапия. Grinning НО БЕЗ ИЗОБЩО ЗА ПРАВИ НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО ЗА ПРИЧИНАТА, ДОВЕЛА ДО ПОЯВАТА НА ПРОБЛЕМА, ПРОСТО ПОТИСКА СИМПТОМИТЕ И НА ТОВА МУ ВИКА "ЛЕКУВАНЕ" ИЛИ "КОНТРОЛИРАНЕ", А ТОВА ПОТИСКАНЕ САМО ПО СЕБЕ СИ МОЖЕ ДА ВЛОШИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПЪРВОНАЧАЛНИЯ ПРОБЛЕМ ИЛИ ДА ДОВЕДЕ ДО НОВО ЗАБОЛЯВАНЕ! Sunglasses

# 58
 • Мнения: 21
Ами благодаря за отговора, на мен явно ми липсва усет към детайла и за това виждам много общо м/у Б. Рен и ГНМ.
Напоследък си мисля, хубаво нещо са теориите, но какво правим ако недай си боже ножът опре до кокала. Имам предвид, стоим си сами вкъщи и четем форуми ли? Освен това си мислех, ако д-р Хамер е имал успех с 92% успеваемост с пациентите, дали няма последователи, които да практикуват някъде било то легално или не...
И...!
Вчера със запознавам с някаква дама на един слънчев бар, всъщност случайно се оказваме в една компания и аз си чета книгата от телефона... когато дочувам нещо да се говори за имунотерапия. Мене всичко отклоняващо се от традиционната медицина ме интересува, а това звучеше обещаващо и моментално се инсталирах едно място по-наблизо. Оказа се, че някъде в страната се провежда някаква терапия на раково болни, при която болният трябва НАПЪЛНО да се откаже от традиционни лечения и веднъж в месеца ходи да му бият инжекция с ... ТУБЕРКОЛОЗНА бактерия! Дамата мисля каза вирус. Тя започна до обяснява как това предизвиквало иммунна реакция и антителата по някаква причина се справяли с тумора. Викам си: Какво става тук?! Някой успешно е замаскирал ГНМ и пробутва куп измислици пред системата, за да може да лекува без да влиза в затвора? Или някой случайно е попаднал на решението или просто е пробвал механично нещо от практиката на Д-р Хамер без непременно да вярва на детайлните му и систематезирани теории. При цялото си изумление бях (и все още съм) възхитена и ентусиазирана! А жената определено беше доволна от резултатите. Някой знае ли подробности за това? Сега си давам сметка, че е трябвало да я разпитам по-обстойно...Или пък не.

# 59
 • Мнения: 21
Изглежда темата за Имунотерапията е била горещо актуална и на тазгодишните Нобелови награди.  Никъде в статията обаче не се споменава туберкулозната бактерия. Не че е задължително да става въпрос за същото, за което писах по-горе. И все пак - нобелова награда! Ами честито! Остава и наградените скоро да разберат как точно работи откритието им (в статията си е написано, че това все още им предстои BowtieGrin )

https://www.nytimes.com/2018/10/01/health/nobel-prize-medicine.html
 

Общи условия

Активация на акаунт