Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 573
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Лили, би трябвало да са ти изписали и антибиотик, за да те предпазят от инфекция.
Относно преживяното, не мисля, че за кандидат мамите тук има значение по какъв път са стигнали до темата. Относно загуба след асистирана репродукция и последващ опит, колежката ми има прекрасна дъщеричка след загуби след няколко процедури инвитро и чудото се е случило при чакане само 3 месеца. Ако това ти вдъхва надежда, стискам палци. След К ставало по - лесно. Някъде казват да се чака по 6 месеца, но според мен 3 цикъла са оптимален вариант. 

# 556
Да изписаха ми антибиотик след кюртажа надявам се да имам късмет и да забременея нормално след това.

# 557
Лили, аз загубих бременност след инвитро, бях в 8 г.с., само че не са ме кюртирали, а правих медикаментозен аборт с Мифепристон като по-щадящ метод. Аборта ми беше на 09.11., а на 28.12. стартирах подготовка за ЗЕТ, още с първия цикъл след аборта.
Хубаво е обаче при кюретаж да се изчака повечко, около 3 цикъла.
Съжалявам, че така се е получило, много е тежко, още повече, че при инвитро бременността е постигната с предостатъчно нерви, притеснения, финанси и плахи надежди...
Но отминава и когато забременееш и понапредне бременността, всичко се забравя. Остава само трепетното очакване на най-голямото щастие, което от все сърце ти желая възможно най-скоро да изпиташ Hug

# 558
Моето инвитро беше донорско аз съм с ИЯР и много залагахме на него но уви не се получи.Аз също изчаках да се изчисти естествено по препоръка на лекарката но не се получи и се наложи кюртаж.Ще изчакам три месеца и тогава ще видим какво ще предприемем.

# 559
Пий си антибиотика. Аз лично пиех от началото на цикъл по една опаковка Калций фосфор ц /една таблетка на ден/. Така хванах и двата пъти. Може и да няма никаква връзка, но... поне не вреди.

# 560
  • София
Здравейте,
Май месец преживях кюретаж в 10 г.с. всичко мина нормално, пих антибьотик и т.н. а първият цикъл ми дойде 26 дни след процедурата. Това, което ме притеснява е след това, първо помислих, че О ми беше на 12 ден, както си ми е по принцип и си я усещам, но после на 16-ти ден пак усетих същото, направих тест за овулация и беше положителен. След това с еднодневно закъснение уж ми дойде, но по-оскъдно, направих тест и имаше бледа втора чертичка, бледичка но все пак забележима. Спря ми кървенето и след няколко дни имах кафеникаво зацапване. Ходих на лекар, нищо не се вижда, не е ясно какво се случва според лекарката и ме вика пак след седмица, а аз ще се побъркам вече. Възможно ли е според вас, като са минали 2 месеца от кюретажа и да имам положителен тест ?

# 561
Всичко е възможно Simple Smile
Направи кръвен тест и го повтори след 48 часа, за да видиш дали чхг расте.
Ако е с ниски стойности е нормално нищо да не се вижда още на ехографа.

# 562
  • София
Всичко е възможно Simple Smile
Направи кръвен тест и го повтори след 48 часа, за да видиш дали чхг расте.
Ако е с ниски стойности е нормално нищо да не се вижда още на ехографа.

Да, това ще го направя, но първо си мислех да повторя уринарния тест днес или утре ( минаха вече 3 дни от предишния ) да видя, дали се насища чертичката, ако въобще това е сигурен метод в момента. Иначе гърдите не ме болят, само са ми наедрели, не само аз го мисля Stuck Out Tongue  вчера имах и разни неразположения, като еднократно разстройство и повръщане, причерняваше ми, но то пък, нали има и летен вирус сега...

# 563
Мен уринарните тестове въобще не ме кефят Wink , на толкова отрицателни съм се нагледала, че ги намразих до живот Simple Smile
Но ти припишкай един и след това си пусни кръвния.
Стискам палчета да е + Hug

# 564
  • София
Взех някакъв, който от скоро виждам в аптеката, бил по нова технология, но в интернет не намирам информация
Скрит текст:

И също така, показвам снимка от ехографа на 26-ти :
Скрит текст:

Какво е това 1.23 мм, което е измерила ?

# 565
Момичета, направо се разревах... получих си резултатите и са положителни, но докотра каза, че няма какво да го прави и да го оставим така. Аз ще се побъркам. Карам 18седмица и не знам ... аз бял ден няма да видя докато живот и здраве не родя. Не разбрах дали и двете са положителни или само едното, но така както каза сестрата май и ureaplasma и mycoplasma са положителни Sad

# 566
Момичета, аз днес прокървих Sad Кошмарът се повтаря, че и понаболява като в цикъл този път. Disappointed Relieved

# 567
Zia, зацапва или кърви? Да не е заради  прогестерон?
При мен увеличиха Утрогестана  и лежане. Ако приемаш Аспирин Протект,спираш го!

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 19:51 от estela

# 568
Само цапа, но все пак съм на дуфастон. И предния път зацапа и заради дуфастона така и не прокърви, но бебчето си беше отишло. Та не съм особено обнадеждена. Лежа, вдигнах дозата на дуфастона. Но си наболява постоянно, точно като в цикъл. Sad

# 569
  • София
Зиа, докато е кафяво не е проблем. Ти имаше ли тромбофилия (и на терапия ли си), че не помня? Може да вземеш но-шпа за намаляване на контракциите (болките). Ако продължава, отиди на доктор - има спешни кабинети.

Ало ало, вземи си резултатите на изследванията на хартия, да видим какво точно пише в тях. Доколкото чета уреаплазми и микоплазми могат да се лекуват по време на бременността с антибиотик, но трябва доктор да ти ги изпише. Дано се включи някое момиче с опит по темата...

Общи условия

Активация на акаунт