Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 570
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Deli аз май тук съм от малкото без нито една мутация за тромбофилия. Кафяво е, но и предния път беше кафяво. Повърнах преди малко и ме боли глава. Звънях си на док, но само ми каза да си лежа и да си пия дуфастон.

# 571
Zia, надявам се всичко да е наред. Взимаш ли прогестерон? При мен всички загуби са спонтанни и засега с прогестерон и интралипид ми помогнаха до тук. Нямам тромбофилия и никакви отклонения уж, но трите загуби са факт, а сега и това за капак.

Аз в понеделник чак мога да си взема резултатите. Не можели да ми ги изпратят. Дори не знам какво и кои точно са изследвали, а сестрата все едно ми честитеше рожден ден по телефона. Въобще никакво внимание и никакъв проблем.... запазих час на уролог в понеделник и просто се моля всичко да е наред... даже не знам от кога ги имам... то може и с дъщеря ми да съм ги имала... знае ли човек Sad Sad Sad

# 572
  • Sofia
Слънчице,  и аз прочетох,  че се лекуват и по време  на  бременност,  не се шаш кай само си вредиш!  Док ще ти каже!  Зия, колко дуфастон пиеш? Аз без никакви оплаквания,  пия 2 дуфастон и две утрогестан  ( изписани от лекар) за застраховка заради предишен мисед!

# 573
  • София
Тонс, какъв секрет ти взимаха за изследването-урина, вагинален или цервикален?

Зиа, не знам къде си, но ако ти стане много зле можеш да отидеш в спешен кабинет на някоя болница. Аз съм лежала, например, в Шейново няколко пъти "за задържане", с болки, контракции, изтичане на води.
Повръщането от какво мислиш, че е? Някой вирус да не те е хванал или от болката...някакво лекарство?

# 574
Дези, не знам каква е разликата между вагинален и цервикален, но с такова като клечка за уши все отвътре. Просто го докосна, но не много надълбоко. Също ми бяха взимали урина, но не за тези плазми, а за urine culture, което тогава уж било Ок... сега се шашнах с това .. направо цялото ми вълнение покрай бременността стихна и вече съм отново в онова гадно състояние, че всеки момент може да приключи... Sad

# 575
  • София
Цервикалния се взима с четчица от шийката на матката. Иначе влагалищния-само леко взимат от секрета във влагалището.
Не се тормози толкова. Има много жени, които така и не разбират и износват бременност. Риск, естествено има, но от много неща има.

# 576
  • София
С четчица се взима цитонамазка. С томпон се взима за микробиология не зависимо дали от влагалище, шика на матката, ухо, око, нос, гърло...

# 577
Ами цитонамазка ми взеха преди месец с онова гадното и не съм ги виждала изследванията, но казаха, че са окей. Сега с тампон взеха само и даже и двете се оказа, че ги имам и само един Господ знае от кога...
 С репродуктивния щяхме да правим нещо като биопсия той спомена с частица от матката ако правилно съм разбрала на 7 ден от цикъл, но забременях и не го направихме. Запазих час при уролог и не знам... силно се надявам да бъда пт тези положителни истории, където всичко е наред... реално нямам никакви симптоми освен, че ми е трудно пишкането, защото пишкам по 100 пъти и то вече мястото стана чувствително Sad

# 578
Момичета, благодаря ви, че сте мислили за мен през последните дни, аз просто се скрих от света. Пия дуфастон между 2 и 3 таблетки на ден. Гаденето си е от бременността. Що се отнася до цапането- още си цапа.
Днес бях на лекар и за моя огромна изненада бебо си е жив, че даже и си отговаря на седмиците. Пораснал е до 0,9см и има тупкащо сърце. Наказана съм с лек режим, което в моя динамичен живот си е мъчение, но не и залежаване, което е прекрасно. Док. каза да я карам по - полека, но да не се залежавам, нямало отлепяне на сакче или каквато и да е логична причина за цапането, та цапа си, но явно бебо си е ок, поне към днешна дата. Изписан ми е друг прогестеронов препарат, който започвам като ми свърши дуфастона, който както този док. каза, бил възможно най - слабия прогестеронов препарат.

# 579
  • Sofia
Зия,  чудесно,  пази се, спазвай препоръките  на лекаря и всичко ще е наред!  Успех ! Много жени имат зацапване  , а бременност протича  нормално! Само е важно да се следи! 😊

# 580
  • София
Браво, Зиа, много се радвам!
Да си топлиш точката до щастливото гуш!

# 581
Блгодаря ви! Все още не е минал опасния период и се моля всяка секунда всичко да е наред, не смея да се зарадвам ... все още ме мъчат болки и все още маца

# 582
здрвейте, аз да се отчета и аз... взех си изследванията и препоръката на докотра, която е, че щом нямам fever, то инфекцията не е страшна... аз дори не говорих с него, а със сестрата, която въобще не знае до какво може да доведе тази инфекция.... та въобще не мога да се успокоя като ми кажат, че вс било наред. А изследванията са пуснали mycoplasma hominids and genitalium, ureaplasma parvum and urealyticum, от които пише, че само ureaplasma ureayticum - detected. Другите са not detected. Говори ли ви нещо това?

# 583
Момичета възможно ли е да имам овулация след кюртажа той беше преди 2 седмици.Вчера ме наболяваха яйчниците и реших да си направя тест за овулация и ми показа две чертички ,днес ще направя пак да видя дали ще е по наситена от днес.Изненадана съм защото от март месец пия ХЗТ и след това естрофем преди и след инвитрото а сега не вземам никакви хапчета.

# 584
  • София
Ето го резултата, няколко дни след първите тестове с почти въображаеми черти
Скрит текст:
Според мен е по-наситена, какво ще кажете ? Май вече не можем да говорим, че може да отчита предната бременност от май месец, нали така ?

Общи условия

Активация на акаунт