Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 59 660
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Ауу, тази лекарка как може да каже точно това? Много е нетактична. При мен Сигридов много добре видя, че няма бебе вече, но си мълчеше и аз го улесних като попитах: ама защо не виждам бебето?  Tired
Момичета, чета ви и си мисля, че същото ме чака и мен при следващия положителен тест. Не знам как ще го добутам до раждането. Ама дай боже да стане скоро, пък ще го мисля тогава. Веднъж като си преживял аборт после сигурно трепериш 9 месеца. Ама че съдба!

# 61
Благодаря ви, момичета. Ще направя в МД. Нещо друго искам да ви попитам. Колко време след абразиото можем да спортуваме? Минаха 18 дни и ми се иска да започна да се разсейвам поне със спорт, за да не мисля постоянно за това.

# 62
  • София
Веднага щом се почувстваш добре за спорт - почвай Simple Smile  Hug

# 63
Веднага щом се почувстваш добре за спорт - почвай Simple Smile  Hug
Супер, значи от днес  Hug

# 64
  • В една слънчева къща...
И аз мислех точно да попитам за спорта, но от вчера насам получавам някакви болки - като прорязване, ниско, точно над пубисната кост. Дали матката се свива или нещо друго... Ще отложа ден-два, пък дано отшумят... Утре стават 3 седмици, надявам се хистологията вече да е готова. Любопитна съм дали ще покаже нещо  newsm78

# 65
Момичета,резултатите от днес са трагични. ТСХ за два дена е скочил адски, в момента е 15.83, а ТАТ е 380. Какво се случва....? Просто съм в шок. А мислехме този месец да правим вливки и опити...явно няма да стане така... Sad

# 66
tany3dj, генетично изследване на ембриона ли правите? За колко време ще излезе и къде го правите изследването?

# 67
  • София
Tany3dj,
При мен се наместваше матката поне 2-3м при кюртаж в 13гс, така че не се притеснявай. Това не пречи на спорта, стига да не вдигаш щанги Simple Smile

# 68
tany3dj, генетично изследване на ембриона ли правите? За колко време ще излезе и къде го правите изследването?

Не, чакам стандартната хистологията, заедно с втората епикриза.
Според мен е по-добре да изследвам себе си...

# 69
Въпрос на гледна точка.  Simple Smile Според моя доктор по-важното е да изследваме на този етап ембриона, за да се установи причината за аборта. От там ще стане ясно дали е въпрос на генетична аномалия на плода, както мисли той или ще трябва да търсим причината в имунологията и тромбофилията. В началото даже не искаше да правим изследване, защото аз направих аборт вкъщи и занесох всичко, което изхвърлих в стерилно контейнерче, и той ми обясни, че ако не съм изхвърлила всичко може да се окаже, че са изследвали мен, а това не му върши работа.
И за мен е много важно да разбера причината, за да знам към какви по-нататъшни изследвания да се насоча. Нямам търпение да излезе резултата, но са минали само 2 седмици, а ми казаха минимум месец, даже може и месец и половина да отнеме.

# 70
Да, така е, но с моята история /предишна бременност с прееклампсия/ по-скоро искам себе си да изследвам. И дано подобни случки не се повтарят повече за никоя от нас  Praynig

# 71
Дано. Желая ти го от сърце. Дано изследването да даде отговор и най-вече да покаже правилния път, по който да стигнем до нашите бебчета.  Hug

# 72
Момичета,резултатите от днес са трагични. ТСХ за два ден
а е скочил адски, в момента е 15.83, а ТАТ е 380. Какво се случва....? Просто съм в шок. А мислехме този месец да правим вливки и опити...явно няма да стане така... Sad
Колко ти е бил последно ТСХ? Пиеш ли л-тироксин?

# 73
  • NE
deaito92 Направи възможно най-скоро консултация с дъбър ендокринолог. За мен имаш Хашимото, но с правилната доза ще се вкара в релси.

# 74
От м. Февруари, резултатите на ТСХ са както следва: първа контрола с терапия 50 мг- 1.13, втора контрола - 0.014 спирам терапията по препоръка на доктора за 10 дена и след това започвам 25мг. Трета контрола - 6.82. Четвърта контрола 15.83 от вчера.
ТАТ м. Декември беше в норма. Сега при покачване на ТСХ започна да излиза извън контрол.

Общи условия

Активация на акаунт