Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 59 649
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
И аз в МД ги пуснах. По-точно в клиниката ми, но оттам ги изпращат именно в МД.
Така или иначе ако излязат някакви сериозни мутации, винаги можеш да пуснеш допълнителните показатели в Геника.

# 46
Момичета, има ли разлика и къде е по-добре да се направят изследвания за тромбофилия? Това е в Геника и са 160 лв. -
Фактор V Leiden, Prothrombin, PAI, MTHFR (c.677C>T),
А това в Майчин дом и са 100 лв. -
FV + FII + PAI + MTHFR гени - мутации FVL, 20210G>A, 4G/5G и C677T

Извинявайте ако е обсъждано.  Hug

аз ги пусках края на 2015 в Геника, но разширен пакет струваше 360лв. Така като гледам май са горе долу едни и същи.

# 47
  • София
D&G,
Ако ще пускаш тези 4 фактора, по-изгодно е да ги пуснеш в Майчин дом. После можеш да изследваш още фактори в Геника - всеки е по 40 лв.
При мен нямаше смисъл да пускам допълнителни, защото излезнаха достатъчно сериозни мутации още от тези  4 фактора.

gEHu, много се радвам за теб  Hug

Вили, благодаря че мислиш за нас и минаваш да ни видиш  Hug Как сте?

Flower Fairy, а вие как сте?  Hug

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 09:36 от delisardeli

# 48
Успях да си сменя часа при Сигридов за по-ранна дата. Обаче:
1.Ще бъда 10 г.с +1,дали ще може да ми направи ФМ?
2.Дали ще ме гледа с коремен или вагинaлен ехогрaф, важно ми е?
3.И delisardeli няма да мога да направя всички изследвaния и дали ще е проблем, дали мога после по имейл да му ги пратя, за да не се разхождaм.
Знам че може и да не знаете точните отговори на въпросите ми,но поне ще ме ориентирaте

# 49
  • София
Рени,
Ще може да проследи кръвотока на бебето + да те консултира за тромбофилията. Занеси изследванията, които успееш да направиш дотогава + всякакви изследвания от предишната бременност, която си изгубила. За ФМ ще е рано, тя се прави в 12гс.

# 50
Рени, според мен трябваше да си оставиш часът, за да можеш да си направиш феталната морфология при Сигридов, това си е важен преглед и е хубаво да се направи от един от най-добрите специалисти.. в 10+ г.с. няма как. Дано поне имаш достатъчно готови изследвания. И в този случай, при кого ще правиш ФМ? Трябва отсега да го помислиш, че да не се окаже, че няма свободни часове и за другите специалисти.

# 51
Рени, аз бях на преглед при Сигридов в 10 г.с. и 0 дни. При него няма гинекологичен стол, а си е легло. Започна прегледа с коремен ехограф, но след 1-2 минути ме попита може ли да ме прегледа и с вагинален. Може би защото при мен бебето беше загинало, но ти си имай едно на ум, че може и с вагинален да те прегледа. По принцип там вероятно ще можеш да се запишеш и за ФМ ако искаш там да я правиш, но ще трябва пак да ходиш след 2 седмици.

# 52
Благодаря на всички за отговорите. За ФМ незнaм какво ще правя. Нали знаете, че ако всичко е наред няма значение къде ще я правя(както беше с малката, а с баткото навремето даже не съм прaвилa).Нека да отида при Сигридов и да видим как е положението с бебето.

# 53
Рени, тук даже не правят ранна ФМ ако това те успокоява. С моето първо дете питах постоянно кога ще я направим и така и не сме я били направили, но за щастие тя си е живо и здраво дете. Дай Боже да са всички така Simple Smile

# 54
Има огромно значение къде и при кого се прави ФМ, но всеки сам си преценява  Peace Стискам палци всичко да е наред, радвам се, че има толкова бебчета на път в темата  Heart Eyes

# 55
Стискам палци всичко да е наред, радвам се, че има толкова бебчета на път в темата  Heart Eyes
Ох,дай боже да устискаме до края.Сега сме в началото и мен лично толкова ме е страх,но гледам да не мисля за това.
Тонс ти как си?В коя седмица си сега?Аз съм 9г.с.+1

# 56
Рени, ние вървим заедно с теб. Аз съм зле честно казано, защото не мога да спра да мисля, че може да го загубя. Не мога да дочакам всеки преглед и постоянно мисля дали вс ще е ок. Всичко ме плаши. Едвам живее честно... нощно време се събуждам през час да пишкам и всеки път ставам изтръпнала дали вс е ОК. Единствено се чувстам спокойна час два след преглед и след това цялия кошмар продължава. Предполагам повечето момичета са така, но при мен е извън контрол вече... Ти как си?

# 57
Ох милатa. Разбирам те, въпреки че аз се мъча да контролирам стрaхa,но понякога ме връхлитa с пълна сила. Тази седмица съм на преглед-не съм ходилa от две седмици, и като легна на магарето първите няколко минути са ужасни, докато ми каже че е живо. И най-лошото е, че нищо не е гаранция за нищо,т.е.като ходя до тоалетнa всеки път гледам няма ли кръв-дa aмa с неуспешнaтa ми бременност нямaше капка. Радвам се, че ми е супер лошо по цял ден, но и това нищо не значи-има момичета отиват на кюртaж, а продължават да си имат признаците на бременност. И като си помисля, че не само първия триместър е опасен, а и втория.. и третия и.. .оф. ..гледам да не мисля и все си викам каквото е писано, но знам че мн ще ме боли,ако нещо стане. Ето така се чувствам-извинявaм се за дългия пост, но с никого не съм споделялa тези си мисли. Стискaм палци за теб, за мен и за всички изстрaдaли момичета никога повече да не им се случва този ужас. А ти вярвай че всичко ще е наред този път.

# 58
  • София
Аз сега на последния преглед се уплаших. Легнах и в началото на екрана се виждаше матката и плоден сак, но без нищо вътре. И гинеколожката нещо измърмори"Къде е това бебе...то няма бебе". Вече като поразмърда, смени ъгъла и се видя ембриона.
Ама вече се бях препотила и смених 5 цвята.
Чак като се видя, че всичко е наред и има и сърдечна дейноат, не можах да се зарадвам.

# 59
Момичета... напълно еднакви емоции споделяме... преживели сме този ужас и ни е страх ...
аз също на прегледа търся пулсациите и като видя сърцето да трепти и вече чувам доктора и се осъзнавам къде съм..
истината е че има и по-страшно нещо от това, което може да ни се случи на този етап.... толкова тежки и изстрадали животи има и загуби на деца в напреднала възраст, което вече е най-тежкото за една майка.... за съжаление няма живот без болка...

Общи условия

Активация на акаунт