Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 527
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета, незнам дали съм за тук /или за психиатрията/ ама трябва да да питам някъде та да не се побъркам. Историята е следната на 37 години съм, на 17.01 се наложи аборт по медицински причини /бебка се оказа Даунче/ в 14 седмица. след кюртажа изчаках първия цикъл, който бе нормален, и отидох на контролен... Всичко беше ок! и си зачаках да минат 6-те месеца почивка до 17.07. Е да ама не, от май проблемите са налице, майската овулация беше болезнена и около седмица преди цикъла на ден си имах по капка кафеникава кръв, първите два дни от МЦ се чудех сега това МЦ или не. Реших че е инцидентно, но този месец същото- болезнена овулация, и от нея до цикъла по кафява капка ...а сега втори ден  излиза по малко тъмно кафява кръв. На гинеколог съм чак другата седмица.

# 181
Здравейте момичета, незнам дали съм за тук /или за психиатрията/ ама трябва да да питам някъде та да не се побъркам. Историята е следната на 37 години съм, на 17.01 се наложи аборт по медицински причини /бебка се оказа Даунче/ в 14 седмица. след кюртажа изчаках първия цикъл, който бе нормален, и отидох на контролен... Всичко беше ок! и си зачаках да минат 6-те месеца почивка до 17.07. Е да ама не, от май проблемите са налице, майската овулация беше болезнена и около седмица преди цикъла на ден си имах по капка кафеникава кръв, първите два дни от МЦ се чудех сега това МЦ или не. Реших че е инцидентно, но този месец същото- болезнена овулация, и от нея до цикъла по кафява капка ...а сега втори ден  излиза по малко тъмно кафява кръв. На гинеколог съм чак другата седмица.

Възможно е да е заради прогестерон това зацапване около овулацията.Ако искаш прочети по темата в интернет.Според мен не е нищо страшно....като ти дойде часа се консултирай с Аг...обясни му подробно кога точно е зацапването и какво на  цвят.Успех!

# 182
  • София
Често такова зацапване има при високи нива на пролактин.Ако те болят и повече от обичайно гърдите.

# 183

Ами честно казано болка имам само около два дни на овулация, в областа на кръста и все едно яйчниците са ми в менгеме. Не ме болят гърдите и дори цикъла не ме боли толкова.
До преди месец всичко това беше на обратно т.е. въобще не усещах О а имах силни ПМС като болки в гърдите и болки в първия ден на МЦ.

Често такова зацапване има при високи нива на пролактин.Ако те болят и повече от обичайно гърдите.

# 184
Аз също след първия ми спонтанен аборт започнах да усещам овулацията си по тези болки, които описваш, а преди това не вярвах на момичета, които ми казваха, че я усещат. Струваше ми се налудничево, но ето след този аборт си я засичах много по-достоверно дори от лентичките.
За кафявото не мога да бъда полезна ... дано мине и се уравновеси.
Сега като се сетя аз имах кафеникаво зацапване 2-3 дни след като цикъла е свършил и много се дразних, но отшумя от само себе си.

# 185
  • София
Аз започнах да си усещам овулацията при възстановяването на цикъла след раждането на сина ми.
След кюртажа не, само последния път, когато всъщност и забременях.

# 186
Момичета и на мен тези болки в яйчниците са ми на дневен ред. За първи път ги усетих след аборта.  Сега втори ден този месец са ужасни. Сигурно съм в овулация. Пих и нош па даже. И бебе правихме,защото се надявам да е от овулация. Да видим какво ще стане. Само дано не е друг проблем тази болка.

# 187
  • В една слънчева къща...
Имахте ли ПМС преди първия цикъл? Аз все още не, но съм поизнервена последните 1-2 дни. Днес ми е 36 от К., дано по-скоро да идва... За пръв път ще се радвам на цикъл  Crazy

# 188
Да ви попитам кога най рано е възможно да се установи сърдечен ритъм,никак не мога да се сетя с предишната Б,а изхвърлих всички снимки,но мисля,че беше някъде към 6г.с.просто не ми се иска да ходя преди това,но пък едва ли и ще издържа дълго да стоя в неведение  #Crazy

# 189
  • София
Нарцис,
пулс може да се види към 6-7гс.
Не избързвай, за да не се разочароваш ако отидеш рано.

Tany3dj,
до 45-50 дни се смята за нормално да ти закъснее Ц след кюртажа.

При мен силните болки бяха в седмицата след самия кюртаж.
След това съм имала болки, но не са били нетърпими и нелечими.
О си я усещам като пробождане в Я от няколко години, но това усещане може да е предизвика и от хормони.

# 190
Честито на всички с + тестчета. Simple Smile Дели, какво стана с теб? Помня, че правеше някакви процедури, има ли резултат, правите ли опити сега? Съжалявам, че не помня отделните истории, но сега има някакъв нов вид форума и хич не мога да се оправя къде какво да чета, даже и човечетата са други и не мога да сложа засрамено такова.

# 191
tany3dj на мен ми дойде на ден 32. Беше със стандартно Пмс. Като дойде беше много обилно и болезнено.  Преди това не се различаваше от всеки друг месец.

# 192
  • София
aDream,
Имам още две снежинки, които ме чакат. Ако този път има резултат, ще си кажа Simple Smile
В темата за Калчев и Семерджиева се подвизавам Simple Smile
С теб какво става?
Hug

# 193
aDream,
Имам още две снежинки, които ме чакат. Ако този път има резултат, ще си кажа Simple Smile
В темата за Калчев и Семерджиева се подвизавам Simple Smile
С теб какво става?
Hug
Стискам палци Simple Smile
След дългото чакане, цикълът си дойде и така, уж са наред нещата, а ме е страх, мнооооого искам да се получи пак чудото, ама някакви гадни мисли ме налягат, чудя се и аз защо така. Sad Не мога с никой да говоря, да споделя.

# 194
  • София
aDream,
Изчакай един-два цикъла и действайте - стискам палци.  Hug
Ако нещо те притеснява - пиши тук или на лични.
Изследвания някакви прави ли?

Общи условия

Активация на акаунт