Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 561
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте,

Днес бях на лекар и се оказа, че няма бременност. Показах и тестовете и за нея са си отрицателни....явно прекалено много ми се е искало. Гърдите ми станаха по-едри определено, но явно е друга причината Disappointed
Другото интересно е, че в десния яйчник виждала фоликул 14 мм и това на 21- ден (явно онова прокървяване си е било точно цикъл....ама човек, като иска бебе и си въобразява разни неща) и лигавицата ми е удебелена S размер ( 14мм). Уж трябвало да очаквам цикъл скоро...

# 601
  • София
Пърпълче, ако имаш 14мм фоликул в момента, купи си тестове за овулация и действайте в следващите дни Simple Smile)

# 602
Оффф момичета току що се върнах от преглед и пак нова изненада - пак киста...Каза дс изчакаме да видим дали няма да се спука с МЦ и след 1месец пак на преглед...Ужас с тея кисти ми писна вече...Сега се притеснявам дали и в Щерев няма да ми откажат (отложат) и хидротубацията заради тая киста.Направихме и микробиология и се надявам и там да не излезе нещо...Явно пак ще спрем с опитите докато не изчезне тая киста и не сме сигурни, че всичко ще е наред...Е кога се появи пак не знам като преди 2 месеца бях на преглед и всичко беше ок...

# 603
  • София
Слънце, аз веднъж съм имала фоликулярна киста (задържан фоликул) 4см и ми предписаха Оргаметрил, за да се спука. Следващата стъпка (ако не се спука) трябваше да е противазачатъчни. В интерес на истината само един от двамата АГ ми предписа оргаметрил, другият ме караше да изчакам и направо с противозачатъчни.

Заинтересувай се как да й помогнете на тая киста да се спука, че да не те боли и да не изпадаш от графика за хидротубация.

# 604
+1 за оргаметрил
Аз 2 пъти съм имала кисти ( фоликулярни) и двата пъти ги отстрани оргаметрил.
Едната първо я мъчихме с Дуфастон, но не й повлия и сменихме с оргаметрил след 10 дни беше се свила и след още 3 изчезна.

# 605
Ами аз миналата година по това време пак бях с 35мм киста, за ковто пих в продължение на 3м оргаметрил и след 4м беше изчезнала.Сега тоя месец обаче го изпускаме защото вече ми е 22ден от МЦ а оргаметрила се пие от 15-ти до 25-ти ден до колкото си спомням.Тя затова ме вика септември и най вероятно ще ми назначи терапия.Щях да ходя още след този цикъл, но тя излиза в отпуска до средата на септември та ще ходя след това.Лошото е че съм с тромбофилия и тези препарати не са ми много препоръчителни ам АГ ми знае историята и мисля, че ще прецени най-добре.Сега се чудя дали да отменя часа ми за 24.08 за хидротубацията...Не знам дали ще искат да направят процедурата с тази киста...

# 606
  • София
Слънце, и аз съм с тромбофилия, но първо тя не е толкова голям проблем в нерискови ситуации, второ аспирин протект неутрализира малко или много хормоналните препарати, трето колкото по-бързо я махнеш кистата, толкова по-добре. За дните - права си, аз съм го пила от 19 до 24 ден, цикъла ми е 26 дни. Ако си с по-дълъг цикъл вероятно има шанс. За отмяната на часа изчакай следващия цикъл и след това (на 2-3 ден като видиш дали се е спукала) се обади да питаш. Всяко АГ може да види това, не е необходимо да чакаш твойта да се върне от отпуска.

# 607
Слънце, аз не съм много на ти с кистите, но последната фоликулярна, която имах я спуках с тренировки /клекове и лицеви опори/. Оказва се, че физическата активност не им влияе добре и се пукат, а след това, за да не ми се появи отново моята док. ми изписа калций фосфор ц, и двата пъти след като го пих забременях Simple Smile. Не знам дали е съвпадение, но е факт.
Пърпълче, съжалявам, че не се е получило, но може пък сега да му е момента. Освен това може и да се е получило, но за кратко, затова и тестовете да са толкова некатегорични. Стресът разбърква цикъла, а внушение за бременност може да докара и до 10 дни закъснение на М. То си знае и ще се случи, когато му е писано. Моя позната на 40 забременя след 10 години опити и без външна медицинска намеса... скоро чакаме една малка принцеса. Тя също като всички нас има и загуба.

# 608
И аз имам мутации при изследването за тромбофилиите ама ако ви кажа от декември до сега, че почти няма месец да не съм пила оргаметрил, дуфастон, естрофем... Дори като пиех преди 2-3 месеца естрофем и дуфастон си докарах тсх до 26, защото пречат на действието на Л тироксин, но когато се налага те са по-важни както ми каза и ендокринолога.
Не са ми казвали до сега да ги пия в определени дни от цикъла, но аз като имах кисти той така или иначе не идваше, та го предизвиквахме с оргаметрил. Дори съм пила дуфастон по схема 14 дни и след това почти веднага оргаметрил още 10.

# 609
Благодаря много момичета за бързите отговори.Сега чакам около 16-ти да ми дойде МЦ и по принцип на 24-ти(тогава ще съм след цикъл) имам час при АГ в Щерев за хидротубацията.Смятам да отида там и предполагам АГ-то ще ме види на ехо и ще проверим дали е изчезнала кистата с МЦ.Ако не е изчезнала може би тя да ми назначи лечение и септември ще си ида пак при моята АГ да проверим до къде са нещата...Пуснах микробиология, а днес и прогестерон, пролактин, вит.Б12 и вит.Д.Чакам всички резултати и септември ще пусна и имунологичните и с всичко пак при Русев.При мен при тромбофилията имам мутация в протромбин което се води високо рискова мутация, но все пак тези кисти първо трябва да премахнем и после продължаваме.Не знам дали ще ми изпишат оргаметрил пак или противозачатъчни, ама каквото кажат ще правя.Както се казва аз ще правя каквото трябва, а да става каквото ще става...

# 610
  • София
Слънце, контрола за ЗФ се прави на 2-3 ден от МЦ. Трябва съвсем в началото на Ц да е, за да можеш да започнеш хапчета ако не се е спукала, а и да не се обърква с доминантен Ф след това. Виж къде да отидеш на преглед на 2-3 ден.

# 611
Само да вметна, че на мен са ми казвали да не прекалявам с физически упражнения като имам киста защото е лошо ако се пукне заради външно въздействие. Те не се пукат, а се резурбират или нещо такова - АГ ми каза след лечението " ето виж я как се е смачкала скоро ще изчезне". Така, че внимателно с опити да я спускате с физически упражнения защото може да стане лошо. Дори ми казаха да избягвам горещи душове и т.н.

# 612
Само да вметна, че на мен са ми казвали да не прекалявам с физически упражнения като имам киста защото е лошо ако се пукне заради външно въздействие. Те не се пукат, а се резурбират или нещо такова - АГ ми каза след лечението " ето виж я как се е смачкала скоро ще изчезне". Така, че внимателно с опити да я спускате с физически упражнения защото може да стане лошо. Дори ми казаха да избягвам горещи душове и т.н.
По принцип, пукането след физически упражнения води до болезнена М, поне при мен боля зверски, но не попречи за здрав фоликул на следващия месец, нищо, че бременността приключи със спряло сърчице. Аз просто не обичам лекарствата и винаги съм търсила по - природни начини. Моля, никой да не го приема като предписание или нещо такова, само споделям личен опит и колкото и да не ми харесва, аз винаги си изпълнявам заръките на док. и не се самолекувам. 
Просто от известно време осъзнавам, че докторите не се интересуват от мъките, през които минаваме, не им пука, че след като си губил после трепериш ежесекундно дали всичко с точицата в теб е наред .Не се интересуват от бременността и дори не я броят до прескачането на пустия му трети месец. Ходя на прегледи и просто ми се съобщава какво е положението като число от бингото. А непрекъснатото взиране в салфетката, ужасът при всяко приболяване /на това един от всичките доктори ми каза "ами някои си ги боли, това е"/ всяко утро, в което изпитваш радост от това, че ти се повръща или се попритискаш гърдите през час, за да се убедиш, че болят.... Около мен, в реалния живот има момичета и жени с толкова много загуби и толкова борба, които обаче са стигнали до края, кой с помощта на медицината, кой с малко чудо... това е едничкото, което дава надежда.

# 613
По принцип, пукането след физически упражнения води до болезнена М, поне при мен боля зверски, но не попречи за здрав фоликул на следващия месец, нищо, че бременността приключи със спряло сърчице. Аз просто не обичам лекарствата и винаги съм търсила по - природни начини. Моля, никой да не го приема като предписание или нещо такова, само споделям личен опит и колкото и да не ми харесва, аз винаги си изпълнявам заръките на док. и не се самолекувам. 
Просто от известно време осъзнавам, че докторите не се интересуват от мъките, през които минаваме, не им пука, че след като си губил после трепериш ежесекундно дали всичко с точицата в теб е наред .Не се интересуват от бременността и дори не я броят до прескачането на пустия му трети месец. Ходя на прегледи и просто ми се съобщава какво е положението като число от бингото. А непрекъснатото взиране в салфетката, ужасът при всяко приболяване /на това един от всичките доктори ми каза "ами някои си ги боли, това е"/ всяко утро, в което изпитваш радост от това, че ти се повръща или се попритискаш гърдите през час, за да се убедиш, че болят.... Около мен, в реалния живот има момичета и жени с толкова много загуби и толкова борба, които обаче са стигнали до края, кой с помощта на медицината, кой с малко чудо... това е едничкото, което дава надежда.

Толкова познато....пипането на гърдите през 15минути.Радостта от повръщането....проверката на хартията след тоалетна...лошите сънища...страха,докато доктора по време на преглед се взира.Страшно е....и наистина на никой не му пука,каквото и да казват.Човек се бори сам с това....жената имам предвид.Дори мъжа да е до нас...да подкрепя...само ние се знаем.9 месеца треперех след двете неуспешни...няма да забравя как като пусках хиляди изследвания близки и роднини ме мислеха за луда.За 9 месеца лежах 4-5 пъти в патологична...от страх.Пребоде ме..тичах...придърпа...пак тичах.Правете всичко,което ще ви направи малкоо по-спокойни.Прегледи...изследвания.Аз ходих всяка седмица на преглед при успешния ми път.Смелост и кураж.Прегръщам ви и ви пращам поздрави от моето злато.Ще успеете....сигурна съм.По-сигурна не съм била в нищо.Щом една жена иска дете...няма какво да я спре.Целувки

# 614
Слънце, контрола за ЗФ се прави на 2-3 ден от МЦ. Трябва съвсем в началото на Ц да е, за да можеш да започнеш хапчета ако не се е спукала, а и да не се обърква с доминантен Ф след това. Виж къде да отидеш на преглед на 2-3 ден.
Сега си гледах какво ми е написала АГ и пише овариална киста ако разчитам правилно написаното...Нямам идея дали са различни видове кисти...

Общи условия

Активация на акаунт