Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 18

• 44 819
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Ния-Сирма  Rolling Eyes

# 361
Данча и Хуба - млади жени на малко над 30.

# 362
Къдринка Къдринова - от новините.

# 363
  • София
Янизар

# 364
Борица - баба над 80 г.

# 365
# 366
  • Варна
Валентино- момче на 7.

# 367
  • Пловдив
Илектра Rolling Eyes

# 368
  • Пловдив
И аз съм чувала за Валентино на подобна възраст, а брат му беше Кристиано.

Доца се е казвала една роднина на ММ, но не знам дали това е цялото и име.
Историята беше, че тази баба Доца останала млада вдовица навремето, колко точно млада - не знам, но деверът и не бил съгласен тя да се омъжва повторно (не за него, а по принцип) и тя затова не се омъжила.

# 369
  • София
Днес един баща викаше около 3 годишния си син - Пенчо, Пенчоооооо

Името си е българско, нормално, не очаквах да го чуя подновено, обаче

# 370
# 371
И аз съм чувала за Валентино на подобна възраст, а брат му беше Кристиано.

Доца се е казвала една роднина на ММ, но не знам дали това е цялото и име.
Историята беше, че тази баба Доца останала млада вдовица навремето, колко точно млада - не знам, но деверът и не бил съгласен тя да се омъжва повторно (не за него, а по принцип) и тя затова не се омъжила.
В обява в olx днес го  мернах докато си ровех за антики, че продават стари дипломи и видях името.

# 372
Доца, по късно станало Доцка, го има при по старите в СИ, хайде да речем доста в капанските села.
Да си именуваш детето сега Стоян, Стою или споменатото по горе Пенчо ми се вижда неуместно. Първите две познавам лично, да не обидят дядовците го направиха. Децата нямат и годинка/не са близнаци, просто съвпадение на първата буква.

# 373
  • Пловдив
В училище имаме доста Стояновци. Името все още е доста разпространено и срещано. Стою и Пенчо при малки деца не съм го срещала, знам само един Панчо, кръстен на баща си, сега е 7 клас.

# 374
  • Пловдив
Стоян си е добре и според мен. Не ми е любимото име, но не е лошо.
Дори Стояна (без К) също бива.

Стою звучи вече остаряло наистина.

-----
Намерих я дипломата на Доца (едва ли е същата роднина на мъжа ми). Тази явно си е само Доца, щом в дипломата е така, но името би могло да бъде и съкращение от нещо, например Евдокия.
-----
Стринката на баща ми се казваше Стоянка и и викаха Тоца.
Не знам как жълтите медии решиха да наричат Тоца Антония Петрова (онази миската, сещате се), едва ли нея лично я наричат така на живо, но действително в Пернишко, откъдето е и споменатата баба Тоца, го е имало това съкращение. Възможно е и за Доца да се е срещало сравнително често в определени региони.

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 08:33 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт