Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 18

• 44 818
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Стурмка  Joy

# 376
Доца казват на Донка. Панчо го намирам за съвсем нормално име нито странно, нито необичайно. Стоян и Пенчо лично за мен са доста груби и грозни имена.

# 377
  • Варна
Хм на мен Стоян ми звучи като Димитър, Христо, Николай и т.н. популярни и често срещани имена. Не ми е старо или странно, но е вярно, че за малки деца е позабравено.
Пенчо вече, както и Пенка, са остарели и детето едва ли ще си харесва името. Сетих се за мой колега от университета- Пейчо.

# 378
  • ту тук, ту там
И на мен Стоян ми звучи съвсем ОК, дори ми харесва! Познавам и Стамен, и Стоимен - също ги харесвам. Стоил също - млад мъж около 30 познавам с това име.  Peace

# 379
  • Пловдив
Аз и Станил познавах навремето, както и срещнах случайно жена на около 30 - Стоилка. За жена не знам, защото имената с -ка накрая се схващат вече в голямата си част като бабешки (а пък име Стоила не съм чувала - всъщност какво пречи...), но за мъж Стоил ми звучи ОК.

Панчо също не ми звучи зле, във всеки случай ми харесва повече от Пенчо.
Искрено се смях на историята в една от предните теми как децата в час по музика питали българин ли е Панчо Владигеров, понеже не били чували да има българско име Панчо.

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 13:35 от Магдена

# 380
Аз пък познавам Станила - майката на един съученик. Имахме и колега в университета 86 набор Стамо (това е цялото име).
Доца не съм срещала и чувала, но Дочка да.

# 381
  • София
Интересно, аз всъщност харесвам името Стоян, познавам доста хора с него, на всякакви възрасти, може би затова.
Мислех си пак за Пенчо от вчера, той като порасне и емигрира няма да има проблем с името, ще си мислят, че е испанско.

# 382
  • Пловдив
Искрено се смях на историята в една от предните теми как децата в час по музика питали българин ли е Панчо Владигеров, понеже не били чували да има българско име Панчо.

Моите ученици  Laughing Ама тогава бях направо възмутена като ми го изпляскаха. Особено след това като пример за български имена ми дадоха Симона и Никол  ooooh!

Аз пак за Стояновците, като си попрехвърлих учениците, наистина има доста в момента при нас, направо името си е популярно. В два от класовете има по двама Стояновци, а в трети - двама Стояновци и един Стояни. Ето това име ми е странно, досега не го бях чувала.

# 383
Имам колежка сръбкиня и тя ми каза,че в Сърбия е позор да си кръстиш детето Стоян.Било най-грозното и остаряло име и щели много да се подиграват на детето.

# 384
  • София
С всяка държава е така. И тук не звучат добре Лиза Мишпека, Путко Мафани, Ебе Санд и Гъс Хол, но в техните държава са ок имената им Simple Smile

# 385
Имам колежка сръбкиня и тя ми каза,че в Сърбия е позор да си кръстиш детето Стоян.Било най-грозното и остаряло име и щели много да се подиграват на детето.
И на нас техните имена звучат остаряло и странно - Желко, Мара, Пейо, Перо, Дуня, Ненад, Благо и др. подобни (имена на млади хора).

# 386
С всяка държава е така. И тук не звучат добре Лиза Мишпека, Путко Мафани, Ебе Санд и Гъс Хол, но в техните държава са ок имената им Simple Smile
Да де,но сме съседни страни,с доста сходни езици и имаме доста общи имена,за това се очудих.

# 387
Панчо е съкратено и умалено от Панайот.

# 388
Панчо е съкратено и умалено от Панайот.
Може пък да е умалително на ПАно. Доста срещано е при нас.
Един познат с това име разправяше, как попитал майка си дали са се свършили имената, че го е именувала така. Шегувахме се, че пък за децата му фамилията ще е хубава и няма да е ПАнов, а ПанОв.

# 389
Допускам, че Пано също е производно от Панайот.
Да, от Панайот е, проверих.

Общи условия

Активация на акаунт