Контактите (не електрическите) и вашето отношение към тях

• 14 249
  • 211
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Даун, точно така.

Но за някои хора мазненето е начин за подрръжка на контакта..)
В България за повечето. И както казах и в началото – много си личи това. Ако ще помогна или ако някой ми е нужен ще го направя и без да ми досажда през останалото време.

Даун, помагаме си с информация и всичко, когато е нужно. това е естествено, не е нужно да се пъне човек да дружи, с когото няма общо или поне общи интереси някакви.

# 196
Обикновено на такива не им се получава, освен от досада и пак рядко получават нещо.

Когато търсиш контакт, обикновено не търсиш нещо на готово, а опит, съвет, информация, а не някой, който ще ти подаде нещо на готово.

Именно Бояна. И аз така мисля. Аз не си пиша с теб, заради някаква изгода, но ако знам, че ти можеш да ми дадеш информация, ще те попитам. Надявам се, че и ти.

# 197
  • Русе, България
Проблемът е, че у нас мнозинството търси ВСИЧКО на готово. И не забравяйте как беше зададена темата: как поддържате и обгрижвате контактите си, за да ги ползвате в бъдещ момент и да имате полза.
Иначе идеалната среда, където всеки е достатъчно интелигентен и може да се справя къде сам, къде с компетентния съвет на свой "контакт", но не е нужно да го водят за ръчица, сигурно я има - тази идеална среда - но не и в България.

# 198
Аз пък бих потънала в земята от срам да ме настанят на готова позиция.

# 199
  • София
Обикновено на такива не им се получава, освен от досада и пак рядко получават нещо.

Когато търсиш контакт, обикновено не търсиш нещо на готово, а опит, съвет, информация, а не някой, който ще ти подаде нещо на готово.

Именно Бояна. И аз така мисля. Аз не си пиша с теб, заради някаква изгода, но ако знам, че ти можеш да ми дадеш информация, ще те попитам. Надявам се, че и ти.

Това казвам, кога някой се усуква, защото вероятно би поискал нещо в бъдеще си личи. Лесно се вижда с кого имате нещо общо и с кого не, дали професионално или в личен план е все едно.  Hug

Права си, Пижамка. А и не само на готово, а искат служба някаква. По възможност началник тип соц, т.е. взима много пари и не прави нищо, но има и достъп до безотчетни суровини и блага.

# 200
  • София
Така, както е зададена темата е типичното използвачество. Но дори използвачите в един момент разбират, че няма безплатен обяд.

# 201
Аз не съм забравила, но смятам, че това е неправилно отношение, защото води до: "всички ми казаха да спра да им досаждам".

Едно е да поискаш информация, друго е да поискаш да те назначат някъде.

Да речем, аз искам да се върна в БГ. Мога да си позволя да се свържа с много хора и да разпитам за търсене-предлагане на работа, с други ще се чуя за идеи за наемане на жилище. когато получа линкове и съвет не бих звъняла ежедневно с изискването да ми намерят работа или квартира.

# 202
Аз пък бих потънала в земята от срам да ме настанят на готова позиция.
Що? Мен са ме канили.
И приех с кеф.

# 203
Зависи каква е поканата и какъв бекраунд има.
Аз получих покана през Линк ит ин, ако ме устройваше щях да я приема, но не бих драпала, някой познат да ме назначи някъде, където не е ясно какво ще правя.

# 204
Канили са те защото имаш способности или защото си нечия учинайка? За способности ОК, но ако някой ми каже- ела да работиш във фирмата на еди-кой си, не бих приела.

# 205
И за способности и заради това, че някой казва че аз ще свърша работата. Peace
Различни случаи са.

# 206
За различни неща говорим. И аз, в последните 15, че и повече години съм наблюдавала нелицеприятно гъзолизане. Понякога е водило до успех, в повечето случаи, не.

Аз намирам, поддържането на контакти за нещо различно.

Ако утре, Екс, ти звънна и те питам, дали искаш да опитаме да ти продаваме продукта тук, как ще го изтълкуваш?

и аз и ти ще имаме полза, а аз определено не съм поддържала контакт с теб до сега с цел изгода, както и ти.

Това е контакт. Аз виждам ниша, в която ти можеш да помогнеш, а и за теб ще има полза.

# 207
# 208

Ако утре, Екс, ти звънна и те питам, дали искаш да опитаме да ти продаваме продукта тук, как ще го изтълкуваш?

и аз и ти ще имаме полза, а аз определено не съм поддържала контакт с теб до сега с цел изгода, както и ти.

Това е бизнес.  Grinning

Ако утре, Екс, ти звънна и те питам, дали искаш да помогнеш да намеря работа на моя син/племенник/братовчед/съсед, много добро момче, ама на, вече една година се мотае безработен, пък аз ще се отблагодаря при първа възможност, не бери грижа... Почерпката е от мен!

А на това му се казва шуробаджанащина и парашутизъм. Или, с две думи, препоръка по нашенски. Laughing

# 209

Това е бизнес.  Grinning

Ако утре, Екс, ти звънна и те питам, дали искаш да помогнеш да намеря работа на моя син/племенник/братовчед/съсед, много добро момче, ама на, вече една година се мотае безработен, пък аз ще се отблагодаря при първа възможност, не бери грижа... Почерпката е от мен!

А на това му се казва шуробаджанащина и парашутизъм. Или, с две думи, препоръка по нашенски. Laughing

Сийо ма, това второто не си спомням да съм го писала Simple Smile. Може и да е от зашеметяване. На чаша вино съм, а на мен толкова ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт