Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 529
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
 Също така не ми харесва, че кухнята и хола са отделни стаи. Смятам, че е по-практично кухненски бокс и всекидневна.

Ако имаш предвид кухньо-хол, това е една от ужасните простотии на новото строителство, с които никога няма нито да свикна, нито да ги приема. Да готвиш в същото помещение, което ти е и хол и където по презумпция има хубава скъпа гарнитура, ТВ и друга техника, каквито и ще абсорбатори да има, пфу! Най-много ме отблъсква това в новото строителство, че кухнята и холът са едно помещение. Отблъскват ме и други неща, като неправилните форми на помещенията, малките отстояния от съседните сгради, некачественото изпълнение, турският канцерогенен бетон, тухлите, които са 80% въздух, но най-най-много ме отблъсква това, че кухнята и холът са едно помещение. Това си е върхът на гадостта, да си осмърдяваш хола на манджи, и естествено строителите не пропускат да ги водят 2 помещения, като всъщност реално са 1. Затова в новото строителство като ти кажат двустаен, всъщност е гарсониера, като ти кажат тристаен, всъщност е двустаен. И като сложиш и квадратите, които плащаш за общите части, то става съвсем отврат и който купува ново строителство, трябва да си прегледа главата. За съжаление много много хора има, които трябва да си прегледат главата, ама не си я преглеждат, а купуват ли купуват ново, и то на зелено, и то на сегашните безумни цени. И кредити теглят. После реват. На луд човек никой не може да помогне.

# 31
Скрит текст:
 Също така не ми харесва, че кухнята и хола са отделни стаи. Смятам, че е по-практично кухненски бокс и всекидневна.

Ако имаш предвид кухньо-хол, това е една от ужасните простотии на новото строителство, с които никога няма нито да свикна, нито да ги приема. Да готвиш в същото помещение, което ти е и хол и където по презумпция има хубава скъпа гарнитура, ТВ и друга техника, каквито и ще абсорбатори да има, пфу! Най-много ме отблъсква това в новото строителство, че кухнята и холът са едно помещение. Отблъскват ме и други неща, като неправилните форми на помещенията, малките отстояния от съседните сгради, некачественото изпълнение, турският канцерогенен бетон, тухлите, които са 80% въздух, но най-най-много ме отблъсква това, че кухнята и холът са едно помещение. Това си е върхът на гадостта, да си осмърдяваш хола на манджи, и естествено строителите не пропускат да ги водят 2 помещения, като всъщност реално са 1. Затова в новото строителство като ти кажат двустаен, всъщност е гарсониера, като ти кажат тристаен, всъщност е двустаен. И като сложиш и квадратите, които плащаш за общите части, то става съвсем отврат и който купува ново строителство, трябва да си прегледа главата. За съжаление много много хора има, които трябва да си прегледат главата, ама не си я преглеждат, а купуват ли купуват ново, и то на зелено, и то на сегашните безумни цени. И кредити теглят. После реват. На луд човек никой не може да помогне.
Мирен Мецане, мирен.
Наскоро Лъкито бе на гости в САЩ ( то това ще и остане) на много богати хора. Няма да навлизам в подробности, щото са българи...
Живеят в затворен комплекс тип парк, защитена зона, с голф и тенис игрища...богата работа...нещо като Уистерия Лейн (мамите ще ме разберат)....значи Мечо, къщата е над милион гущера и всичко вътре е лукс, телевизора от извитите не бях виждала аз такова чудо...басейна като във видео клип! ОБАЧЕ....дневната, демек ливинг рум е с кухнята в едно...не теб не би ти допаднало, но за там това е кеф. Да си проверяваш печеното, докато гостите са на предястие и да не изпускаш разговора...много е практично и красиво....одобрявам!
Вярно е, каквото казваш за новата тухла у нас, но и не съвсем...научиха се да строят и тук. Е това с квадратурата няма да се оправи скоро, но всеки според чергата си, нали така. Wink

# 32
оо, това най-най-много ми харесва на новото строителство! Ама идея си нямате колко ме кефи! Бяхме решили да си преустроим миниатюрния апартамент така, че кухнята да стане спалня, а холът - кухньо-хол.

За миришенето - Не те разбирам? Отварящ прозореца и пускаш абсорбатора, и си върхът. Общото просторно помещение позволява да си заедно със семейството и децата, и да си говорите и забавлявате. А не домакинята да бъде заточена в слугинско помещение някакво - еле разбирай кухня-миялня-отсервирна-и прочие.

А инак, аз не съм фен на кой-знае колко луксозните изпълнения, защото с малки деца вкъщи нищо луксозно не може да изтрай. Диванът ни е 900 лв от Айко, килимът е .. примерно 140. ТВ е 2400. Ми то това е - ние друго в холната част нямаме. Освен камината, ама тя не предизвиква интерес, щото пари.
За мен лично - не виждам кой знае какви щети да се случат, като всичко е заедно. И е супер просторно - това ми дава спокойствие и ми е супер.
Wink

И това още докато бяхме в Щатите ми харесваше най-много.
Е, всеки си има разбирания, тъй че - мир да има. Ся да не се изпокараме де   Peace Peace Peace Peace Peace

# 33
Само една вметка и от мен: няма по-голямо удобство, няма нещо по практично,функционално и улесняващо една домакиня от кухньо-хола.

# 34
Най-много ме отблъсква това в новото строителство, че кухнята и холът са едно помещение. Отблъскват ме и други неща, като неправилните форми на помещенията, малките отстояния от съседните сгради, некачественото изпълнение, турският канцерогенен бетон, тухлите, които са 80% въздух, но най-най-много ме отблъсква това, че кухнята и холът са едно помещение. Това си е върхът на гадостта, да си осмърдяваш хола на манджи, и естествено строителите не пропускат да ги водят 2 помещения, като всъщност реално са 1. Затова в новото строителство като ти кажат двустаен, всъщност е гарсониера, като ти кажат тристаен, всъщност е двустаен. И като сложиш и квадратите, които плащаш за общите части, то става съвсем отврат и който купува ново строителство, трябва да си прегледа главата. За съжаление много много хора има, които трябва да си прегледат главата, ама не си я преглеждат, а купуват ли купуват ново, и то на зелено, и то на сегашните безумни цени. И кредити теглят. После реват. На луд човек никой не може да помогне.

Няма, няма, па току Мецан насъбере на новото строителство и изсипе огън и жупел върху него Mr. Green
Лошото е само, че прекалено свободно и наедро обобщава, а то всъщност:
- неправилните форми на помещенията не са общо правило. Напоследък забелязвам все повече и повече хубави сгради с правоъгълни помещения;
- малките отстояния от съседните сгради също са според зависи. Като бутнат една стара къщурка на някоя улица построяват новата сграда на същото отстояние, на каквото са и старите кооперации;
- некачественото изпълнение пък е само при евтините апартаменти от миналото. Аз лично съм виждала много повече некачествени неща в старите сгради;
- турският канцерогенен бетон бил блъф и изобщо не бил канцерогенен. А и да внасяш бетон от Турция е скъпичко, при положение, че си имаме пет циментови завода у нас;
- тухлите, които са 80% въздух. Пак някакви свободни съчинения ooooh! В ТТ данните на Пороторем пише " кухинност минимум 45%". Т.е. почти двойно по-малко от твоето твърдение и освен това думата "минимум" казва, че това е нещо хубаво и търсено и се гарантира, че ще е поне толкова.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … A0ghQ&cad=rja
- никъде не съм видяла кухньохолът да се води за две помещения Shocked Като се каже двустаен се разбира кухньохол + спалня
- за квадратите сме писали много пъти и последния път като ти обясних нещата се обиди, че не си бил глупав и си го знаел. Ми тогава защо пак го натрапваш???

Единствено си прав да не харесваш кухньохола, защото това е въпрос на вкус и предпочитания. Аз в момента живея в жилище с отделна кухня, но новото ми е с кухньохол и намирам плюсове и минуси и на двете. И за това няма да споря, защото си е въпрос на предпочитания, но за останалото ръсиш наедро едни клишета, които отдавна не са актуални.

# 35
  • София
Един виц ако ми позволите за разведряване:  hahaha
Показват на чужденец апартамент, нашенско ново строителство...
- Не Ви ли се струва, че тези вградени шкафове са твърде големи?! - пита той.
- Какви шкафове... Това са стаите...

# 36
Мецан пак превърта старата плоча. Не мислиш ли, че вече знаем наизуст какво имаш да кажеш за новото строителство? Grinning

# 37
Мецан пак превърта старата плоча. Не мислиш ли, че вече знаем наизуст какво имаш да кажеш за новото строителство? Grinning
Да де , ама да си каже човека.
Прав е че у нас на дневен тракт и спалня му казват двустаен, а зад океана е 1 bed condo. Peace

За тухлите, не знам не разбирам, но Черна Станция е много в час и съм склонна да и вярвам, че Мечо нещо се е объркал, кое кухо...

# 38
Имам оферта за стара тухла, Мецане, в неделя ще го гледам. Къде са капаните там newsm78, какво трябва да гледам newsm78 Света Троица, като квартал как е newsm78

# 39
Аз съм за НС. Но също не харесвам кухньохола,въпреки че имаме такъв. За какво ти е дневен тракт 30 кв като не можеш да си подреди книгите. Другите две стаи са детска и спалня- в тях нямам място. Та се лиших от лукса да си направя хубава домашна библиотека. 

# 40
Да де , ама да си каже човека.
Прав е че у нас на дневен тракт и спалня му казват двустаен, а зад океана е 1 bed condo. Peace

За тухлите, не знам не разбирам, но Черна Станция е много в час и съм склонна да и вярвам, че Мечо нещо се е объркал, кое кухо...

Ми прав съм я.
В час била, ама де де,  не сте ли виждали тухлите, по строежи, които се правят в момента? 80% са въздух. А и самата ЧС какво казва

В ТТ данните на Пороторем пише " кухинност минимум 45%". Т.е. почти двойно по-малко от твоето твърдение и освен това думата "минимум" казва, че това е нещо хубаво и търсено и се гарантира, че ще е поне толкова.

Поне 45% въздух, ама реално, като ги видиш, са 80%. Но вярвайте в каквото си искате, какво ме интересува.
И как да не се води кухньо-холът за две помещения? Точно така се води.
За квадратите, плащаш ги общите, какво значение кой как си прави сметката? При старото строителство не ти ги включват и не ги плащаш. Т.е. новото и с това те ощетява. И как да не е канцерогенен турският бетон? Съдържа шествалентен хром. А с този Поротерм престани. Луковит е върха на сладоледа сигурно? И няма значение, и в  София да ги правеха, 80% от любимия ти Поротерм е въздух. За въздуха плащат хората луди пари. С луди хора е пълно! Това не значи, че са прави. През всички години, във всички общества, лудите хора са били преобладаващи (да не казвам глупавите, че да не се обиди някой). Чак преливат от акъл.

Лъки, пък ти си гледай Варната и не се изказвай за София, или вече и тук си наясно с пазара? Човек, дето е купил 100 апартамента във Варна, не ми го хвали, дето Варна отдавна не е квото беше и Бургас отдавна ви удари в земята и заплатите във Варна са такива смешни като цяло, че няма накъде. А миналото лято на Златните, така съжалявам, няма такава провинция и мизерия, отдавна не са квото бяха, беше ми любимият курорт някога, ама минало бешело. Както ви каза ББ, ще си останете село, каза го човекът, искаш ли видео? Ей сега ще ти дам линк.

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 23:11 от Татко Мецан

# 41
С Мецан на глава се не излиза, пък който каквото иска да пише. Mr. Green

# 42
https://www.vbox7.com/play:675d092579

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 08:14 от Татко Мецан

# 43
Ми прав съм я.
В час била, ама де де,  не сте ли виждали тухлите, по строежи, които се правят в момента? 80% са въздух. А и самата ЧС какво казва

В ТТ данните на Пороторем пише " кухинност минимум 45%". Т.е. почти двойно по-малко от твоето твърдение и освен това думата "минимум" казва, че това е нещо хубаво и търсено и се гарантира, че ще е поне толкова.

Поне 45% въздух, ама реално, като ги видиш, са 80%. Но вярвайте в каквото си искате, какво ме интересува.
Мецане, излагаш се вече по техническите въпроси. Онези тухли, с 80% въздух, са едни тухли за вътрешни стени, които като гледам не се използват толкова вече. Поне не в добрите сгради. Говориш за съвсем друга тухла, а не за тази, за която говоря аз. Освен това въздухът и изолацията са едно и също. Ти защо не си сложиш стъклопакет с плътно стъкло, ами го търпиш да има въздух между стъклата? Mr. Green

И как да не се води кухньо-холът за две помещения? Точно така се води.
И къде се води? Отвори коя да е обява за тристаен апартамент и ще видиш, че се състои от две спални и кухньохол. Плещиш ги едни... Не, че и на мен ми пука де, ама имам свободно време, та ти се връзвам. А и както ще да се води, теб какво те бърка? Нали гледаш какво купуваш.

За квадратите, плащаш ги общите, какво значение кой как си прави сметката? При старото строителство не ти ги включват и не ги плащаш. Е те тука уби вожда. Уж си икономист, а се изхвърли като... хайде да не казвам. Според теб в старото строителство някой строи сгради и продава само жилищна площ, а общите части ги плаща от джоба си от алтруизъм JoyТ.е. новото и с това те ощетява. И как да не е канцерогенен турският бетон? Съдържа шествалентен хром. Да дадеш така някакви доказателства? Предния път като го написа това специално търсих и се оказа, че това е един скандал от 2009 година без доказателства, по-скоро търговска война. ОК, може и да е имало някаква менте партида, но отдавня я няма на пазара, а и като я е имало се е продавала в кърджалийско и ямболско, не в София.  Но и да има хром-6 циментът е канцерогенен за строителите, не за теб, който живееш в сграда със стегнал бетон, измазан и замазан отгоре.

А с този Поротерм престани. Луковит е върха на сладоледа сигурно? И няма значение, и в  София да ги правеха, 80% от любимия ти Поротерм е въздух. За въздуха плащат хората луди пари. С луди хора е пълно! Това не значи, че са прави. През всички години, във всички общества, лудите хора са били преобладаващи (да не казвам глупавите, че да не се обиди някой). Чак преливат от акъл.
И какво като заводът е в Луковит??? Я си виж маратонките, сигурно са от Китай, ама какво от това, като са от завод на Найк? Ми заводите на АББ като са в Раковски как ли изнасят за цял свят, добре, че не е Мецан да ги заклейми Mr. Green Пък ти си изолирай дома с плътен материал, без въздух в него и да видим колко ще ти е топло. Извинявай, ама говориш пълни профанщини, не знам на 5 ракии ли си или просто нещо ти е текнал мензисът Mr. Green

# 44
Най-много ме отблъсква това в новото строителство, че кухнята и холът са едно помещение. Отблъскват ме и други неща, като неправилните форми на помещенията, малките отстояния от съседните сгради, некачественото изпълнение, турският канцерогенен бетон, тухлите, които са 80% въздух, но най-най-много ме отблъсква това, че кухнята и холът са едно помещение. Това си е върхът на гадостта, да си осмърдяваш хола на манджи, и естествено строителите не пропускат да ги водят 2 помещения, като всъщност реално са 1. Затова в новото строителство като ти кажат двустаен, всъщност е гарсониера, като ти кажат тристаен, всъщност е двустаен. И като сложиш и квадратите, които плащаш за общите части, то става съвсем отврат и който купува ново строителство, трябва да си прегледа главата. За съжаление много много хора има, които трябва да си прегледат главата, ама не си я преглеждат, а купуват ли купуват ново, и то на зелено, и то на сегашните безумни цени. И кредити теглят. После реват. На луд човек никой не може да помогне.

Няма, няма, па току Мецан насъбере на новото строителство и изсипе огън и жупел върху него Mr. Green
Лошото е само, че прекалено свободно и наедро обобщава, а то всъщност:

- неправилните форми на помещенията не са общо правило. Напоследък забелязвам все повече и повече хубави сгради с правоъгълни помещения; - Не само напоследък - има нормално ново строителство и от преди 12-14 години.

- малките отстояния от съседните сгради също са според зависи. Като бутнат една стара къщурка на някоя улица построяват новата сграда на същото отстояние, на каквото са и старите кооперации; - Да, това е възможно, но в повечето случаи е в по-старите квартали като "Лозенец", "Иван Вазов", "Стрелбище"

- некачественото изпълнение пък е само при евтините апартаменти от миналото. Аз лично съм виждала много повече некачествени неща в старите сгради;

- турският канцерогенен бетон бил блъф и изобщо не бил канцерогенен. А и да внасяш бетон от Турция е скъпичко, при положение, че си имаме пет циментови завода у нас;

- тухлите, които са 80% въздух. Пак някакви свободни съчинения ooooh! В ТТ данните на Пороторем пише " кухинност минимум 45%". Т.е. почти двойно по-малко от твоето твърдение и освен това думата "минимум" казва, че това е нещо хубаво и търсено и се гарантира, че ще е поне толкова.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … A0ghQ&cad=rja - За това нямам мнение, но нашият апартамент - т.н. "ново строителство", макар и от преди посочените години, е с един минус според мен - преградните стени между стаите са от итонг, и може би, трябваше да сложим някаква звукоизолация.

- никъде не съм видяла кухньохолът да се води за две помещения Shocked Като се каже двустаен се разбира кухньохол + спалня. - Не знам как се водят по стаи различните апартаменти, защото в нашия случай имаме кухненски тракт, трапезария и  дневна в едно помещение, отделно 2 спални - едната 17 кв.м., другата - 12 кв.м. /втората според мен става само за малко дете/. В НА просто се изброяват основните помещения и общата квадратура на апартамента.

- за квадратите.... - Винаги съм мислила и казвала - важно е дали квадратурата на обитаемата жилищна площ те устройва - т.е. - какво искаш да имаш в отделните помещения на апартамента си. Ако ти трябва детска стая с 2 легла или стая за тинейджър и 12 кв.м. те устройват - ОК, ако не - търсиш друго решение - интериорно или екстериорно /т.е. не купуваш този апартамент/. Общите части са си общи части - при мен при 134 кв.м. апартамент, общите части мисля, че са около 5-6%. Ако ти харесва и цената те устройва - купуваш. Никога не можеш да избягат от общите части.

Единствено си прав да не харесваш кухньохола, защото това е въпрос на вкус и предпочитания. - Съгласна съм - въпрос на предпочитания. Живяла съм семейно в жилище с отделна кухня и хол - ами аз готвя, мия, ММ и детето в хола. Сега съм в другата конфигурация - много повече ми харесва, но трябва да се знае, че ти трябва добър абсорбатор и котлоните и фурната да са под него. Аз направих грешката, че сложих фурната на отделна колона и понякога абсорбаторът не може да поеме всички миризми. Намерих решение - индийски пръчици след готвене на нещо със повече аромати и те изчезват. Но, сега съм до плота, телевизора, мъжа, чашата вино - мога да свърша някаква домакинска работа плюс всичко от гореизброенето. Ако трябваше да стоя 1-2 часа сама в кухнята....

Използвах цитата на Мецан и поста на Черна станция, с който съм съгласна, за да направя и моите коментари. Не бих отхвърлила новото строителство с "лека ръка".

По повод "старото" - от 15 г. не живея в родния си апартамент, който е "стара тухла", строен в края на 60-те и като цяло е много добър апартамент. Може би общите части са малко по-малко, но, относно шума - след наематели, понякога прекарвам 2-3 дни в него - ами, независимо от тухлата, ако комшиите отгоре имат гости, децата тичат - чува се, и то много. Съседите до нас - възрастни - телевизорът работи на макс - също се чува.  

Но, това са "технологични" проблеми, които просто трябва да ги знаеш предварително и след това да ги коригираш с всички нови технологии, което не винаги означава да похарчиш много пари.

Общи условия

Активация на акаунт