Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 571
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Баща ми преди две години си купи апартамент в Хаджи Димитър (на първи етаж за боядисване и обзавеждане, имаше прилична кухня и хубава баня), за 50 000.
Преди два месеца ходихме на оглед на апартамент, който е едно към едно с апартамента на баща ми (https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14879253070981 … k=2vezln&f1=1). Да, на втори етаж с още една тераса, но е за основен ремонт. Честно казано е брутален апартамента...кой си слага тапети в кухнята. Както и да е, виждате цената. В апартамента има голям потенциал, с много дебели хубави стени, входа е хубав, но 84 000 и за основен ремонт....

# 586
Факт, че цените в София са поне 20 - 30% нагоре в сравнение с година, година и половина назад. Но, ако има толкова голямо търсене, защо хубави имоти стоят непродадени? Примерно това отговаря почти на всичките ми изисквания за градско жилище, само съжалявам, че нямах повече пари да го купим
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14734217208746 … k=2viy87&f1=3
Но пък хора в София с пари бол  Grinning

# 587
  • София
Тухла от 1940-ста година, с ремонт.  ooooh!
Някой по - скоро иска да се отърве от това жилище. Thinking На мен пък би ми се сторило подозрително веднага.
И с вестибюл, преходен. Типично за онези години Naughty
WC/баня един брой, също е типично. Иначе на тази площ , за мен са задължителни 2 броя WC. Тераса , сигурно 2 кв.  ooooh!. Таван е хубаво че има, голям , ама има ли санитарен възел този таван?
Абе не е мечта. Освен като локация ( но и това не е сигурно, ако е някъде на натоварено, или гледа към улица или кръстовище)

# 588
По снимките разпознах предлаганото жилище-да локацията е супер ,но това е по скоро голяма фамилна къща не  масивна кооперация. Naughty.

# 589
Ееех много е хубав този апратамент. Ако имах толкова пари... Хич не ми е изтрябвала масивна кооперация, нямам нищо против по-старото строителство  Grinning всеки с предпочитанията си, тези пари по-скоро за ново не бих ги дала... поне не и за тези нагъчканите едно в друго блокчета дето ги строят в квартала ми (Младост) в тресавището. А са на такива цени... Луда работа...
ПП. надничам в темата защото търсим апартамент, макар бюджета да ни е малък и вече губя надежда, че ще намерим нещо подходящо при сегашните условия и с това, с което разполагаме.

# 590
Според мен ръст има осезаем при хубави двустайни в развиващи се райони, и малки тристайни пак в добър район. Скъпи и напудрени няма как да поскъпнат, а народа вече се научи, не иска първи етаж, не иска последен без асансьор, не иска север или преход, и така имотите без забележки се харчат бързо и на луди цени.

# 591
Ееех много е хубав този апратамент. Ако имах толкова пари... Хич не ми е изтрябвала масивна кооперация, нямам нищо против по-старото строителство  Grinning всеки с предпочитанията си, тези пари по-скоро за ново не бих ги дала... поне не и за тези нагъчканите едно в друго блокчета дето ги строят в квартала ми (Младост) в тресавището. А са на такива цени... Луда работа...
ПП. надничам в темата защото търсим апартамент, макар бюджета да ни е малък и вече губя надежда, че ще намерим нещо подходящо при сегашните условия и с това, с което разполагаме.
Не се отчайвай и ние не сме с особено голям бюджет, но си намерихме. Първия път, когато видях какво се предлага за парите, които имаме, реших, че претенциите ни са прекалено много за парите, които имаме.

# 592
         Връзката не се отваря. Каква е тази
... лоша работа ... това може да те утрепе

хей, какво имаш предвид под тази? Коментарът ми се отнася до видеото в линка, при мен се отваря нормално  Peace

Питах каква е тази "лоша работа, която може да те утрепе".  При мен линка продължава да не се отваря - Страницата, която заявихте, не може да бъде показана в момента. Тя може би е временно недостъпна или връзката, на която сте щракнали може би е невалидна или изтекла, или може би нямате разрешение да виждате тази страница.
                Peace

# 593
ха, да не би да ти липсв флаш плеър или нещо видео плеър?

# 594
ха, да не би да ти липсв флаш плеър или нещо видео плеър?
По-скоро фейсбук няма, и аз не мога да го отворя.

# 595
Здравейте! Аз съм държавен служител, искам да изтегля ипотечен кредит това, все още не съм ходила по банките, но знам, че за държавни служители има някакви преференциални условия. Искам да попитам при заплата 1000 лева каква сума ще ми отпуснат и при какви условия? А за потребитески как стоят нещата?

# 596
Здравейте! Аз съм държавен служител, искам да изтегля ипотечен кредит това, все още не съм ходила по банките, но знам, че за държавни служители има някакви преференциални условия. Искам да попитам при заплата 1000 лева каква сума ще ми отпуснат и при какви условия? А за потребитески как стоят нещата?
Зависи от няколко неща:
Сама ли ще теглиш кредит. Те искат след като се определи вноската и я извадят от заплатата ти, да остава минималната работна заплата. Освен това те отпускат кредит за определен апартамент, прави му се оценка и на база на тази оценка могат да ти дадат около 90% (различно е за всяка банка). Тоест ако заплатата ти е 1000лв. и теглиш сама кредит, на месец можеш да даваш максимум 540лв (май, не съм сигурна колко е минималната заплата). Ако си избереш апартамент за 100 000лв, могат да ти дадат максимум 90 000лв. Доста е относително.

# 597
Зависи от няколко неща:
Сама ли ще теглиш кредит. Те искат след като се определи вноската и я извадят от заплатата ти, да остава минималната работна заплата. Освен това те отпускат кредит за определен апартамент, прави му се оценка и на база на тази оценка могат да ти дадат около 90% (различно е за всяка банка). Тоест ако заплатата ти е 1000лв. и теглиш сама кредит, на месец можеш да даваш максимум 540лв (май, не съм сигурна колко е минималната заплата). Ако си избереш апартамент за 100 000лв, могат да ти дадат максимум 90 000лв. Доста е относително.

А как стоят нещата с потребителски кредит?

# 598
По принцип не съм запозната с потребителските кредити, но не ти препоръчвам да го теглиш за покупка на апартамент. С по- висока лихва е, а и ипотечен може и за 30-35 години да изтеглиш, а потребителски - не. Съответно вноската ще ти е доста по- висока...

# 599
Да, но от една агенция ми казаха, че не дават ипотечен за имот на зелено.

Общи условия

Активация на акаунт