Всичко за всички марки гел лакове - 11

• 79 799
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • Paris, France
Привет,

Камалия, няма смисъл да изхвърляш! Никакъв проблем няма. Гъбите не могат да виреят в лак, бондер, фрешер или подобно. Просто нямат какво да кльопат. Гъбите са навсякъде и всеки човек ги има по кожата си и ноктите. Проблем има, когато имунната система не може да се справи с тях. Гъбясал нокът ме се покрива с никакво лаково или гелово покритие, защото това влошава условията и пречи да се утрепят гадините. Дори и отдолу да расте здрав нокът не се слага нищо освен лекарствени лакове и мазила. Нокътя се изтънява максимално, полира се и се оставя непокрит колкото и да е грозно. Не всяко удебеляване е гъби или инфекция, но при съмнение искаш бележка от лекар. И обясняваш тактично защо не може да се лакира. И да те успокоя - давах си лаковете барабар с база и топ на една съседка в продължение на година да си правят с майка и педикюр. Щях да припадна като им видях краката и с моите лакове отгоре хихи. Поговорихме, пратих ги на доктор. Резултат - и двете дебелани с диабет и не може да пият Ламизил за гъби заради болен мазен черен дроб. Глюкофаг, по 10км пеша на ден, сваляне на по 50-60кг всяка, кето, магнезий, витамини и........ след 6 месеца ни гъби ни диабет. Край. Никой от 20+ жени, които сме ползували същите лакове нищо не хвана. Предупредих и питах. И следващия път питай за проблеми с нокти и болести.

За ел. Пила- ох, и зъботехническите се развалят. Цаката е да изчакваш ПОНЕ 10сек между смяна на посоките и от ръчна към педал. А това много малко хора го знаят. И още по-малко го практикуват. Пилите с предавка без ремък са по-добри. Засега си купи нова писалка, към 30-40лв са в алито. Пишеш handpiece nail drill и сортираш по цена. Пращаш на продавача оборотите и колко зъби има вътре щепсела - има с по 3 от старите а июа и с по 5 и поръчваш. Най-добре е с 2 уреда, единия да се върти само по часовникова а другия обратно и да не ги местиш. Така ще са вечни а ако единия се скапе, другия ще си бачка.

Връщам се да ви чета

# 451
  • Paris, France
Буболина, за мене, а и не само, слаба лампа с малка и слабо осветена повърхност е опасна в дългосрочен план. Предложих възможно най-евтиния приличен според мене вариант с цел да не останеш разочароване. Ерисии е описала перипетиите си с комбинирани лампи и лед крушки по-горе. С предложената от мене ти гарантирам, че такива фалове няма да имаш. И ще си печеш 10те пръста наведнъж. Ако не ти е спешно на 11.11 има разпродажба в али и ще можеш да я закупиш за 15-16 евра, предполагам.

Амини, аз пробвам първо на бяла пластмасова лъжица и като установя, че е готов - твърд, лъскав и като чукна с метал кънти имам времето за печене. В моята лампа то е минута. На нокти пека 2 мин за всеки случай.

Ферии, за апаратен педикюр и маникюр има цели книги. Аз нямам формално образование и апаратния педикюр е доста специфичен за всеки апарат като скорост и посока на изпълнение. Със една и съща приставка в един апарат за орязване на мазол е нужна скорост 5000 оборота в минута а в друг и 10000 са недостатъчни. Имената на борчетата не ги и знам на български и може и за смях да стана. С борчетата се изложих вече тук. Намерих уж в али едни за мазоли и дебела кожа а те и мека кожа не свалят пущините. В али не намирам никакви сапфирени накрайници, например или не знам какво да търся. Диамантените им са гола вода. С накрайниците е сложно - гледа се материал - тунгстеновите груби са трайни, но не особено остри. Има керамични - фини и издръжливи,, но бавни. Диамантени и сапфир за груна кожа, пемза, фелт и шамоа за полировка, картонени приставки за еднократна употреба итн итн. Някои се стерилизират само в автоклав и се мажат с масла, други само в специялна течнпст. Порозните и шамоата никога не могат да бъдат стерилизирани. Някои приставки пилят само в една посока а други са универсални. Зная доста, но ми е трудно да го систематизирам и разкажа, особено като си нямам  апарат в момента. Карам с един лидълски, който е смешка.

Принцесата, нека да не е само от мене за лампите! Хайде и други да се включат с времена за изпичане поне. Ето, Камалия даде времена за някои гелове в диамант и сън3. Така момичета, които се чудят има ли смисъл да си сменят лампите ще могат да сравнят. Може и да направим един списък за начинаещи с там бази, цветове и топове и готово.

Лак чистя най-добре с тънка къса четка. Топя в спирт и ацетон.

# 452
Златна си, огромно благодаря!

# 453
Невена, не ме разбирай погрешно, разбирам какво се опитваш да ми кажеш и благодаря от сърце за изчерпателните отговори, просто имах предвид, че много зависи и какви очаквания имаш все пак. Преди 2-3 години само т.нар. слушалки бяха що годе достъпни, а и нямах на идея какво трябва да търся. Като с всяко друго нещо с времето човек се усъвършенства и търси нови и по-добри неща. Ще поръчам SUN one при първа възможност, искам да опитам да слагам малко гел върху естествените ми нокти.
Момичета , успявате ли да си свалите лака с тези най-обикновените ел. пили и с каква приставка. Гледам едни керамични уж, но струва ли си? С какво ще ме улесни? По-бързо ли става отколкото с ацетон и киснене? Само за гел лак питам, не за гел? Има ли смисъл и такова нещо да купувам при все, че правя маникюр и педикюр само на себе си?
П.П. имам няколко термолака за размяна, ако някой има интерес да пише на Л.С.

# 454
  • Враца
Невена, благодаря Green Heart
Аз също имам една измислена ел пила за нокти от лидъл, с нея си махам топа и част от цвета, преди да си накисна ноктите с ацетон. Ама пари с нея от време на време и приставките й са много фини. Ще мисля май каква точно ел пила да си купя като стане време да го работя и може би е най-добре да изкарам курс за апаратен маникюр и тогава да преценя какво ще ми трябва и какво ще ми върши работа. Wink

Моята лампа е SUNUV 3, пека база по 30-40 сек (Коди и Блускай), цветовете са ми все китайски и ги пека по минута, топа също минута (пак Коди и Блускай са ми топовете).Но не съм пробвала така подробно на лъжици кое как се изпича. Не знам дали е достатъчно.

Да ви се оплача пак претърпях провал със златната отливка. Снощи си направих френски с рисунки на безименния и понеже е бял френски, реших и с бяла гелова боя да рисувам (на Блускай ми е бялата) и не се отпечати почти нищо. Не стой грозно, затова не го и изтрих, оставих го. Дефекта като ефект един вид, но се дразня защо не ми се получава. Дали бялата боичка няма хубав лепкав слой. Мисля, че не я препекох, 10 сек пекох преди да отпечатам фолиото. Май ще трябва да тренирам яко на лъжици докато открия проблема. Иначе ето как се получи.
Скрит текст:

Пристигнаха ми и четките, доволна съм, с тях се рисувах. Simple Smile

# 455
Много добре се е получило. А френският е един път!

# 456
Черната  боя има по-добър лепкав слой. Не знам защо. Аз ползвам на елит черната за отливки и бялата за неонови пигменти. Тази на Блускай изобщо има ли лепкав слой, защото на Коди например нямат.

# 457
  • Бургас
Простете ми невежеството, но днес гледах едни пясъчни пили на Титания. Едната беше 120/180, а другата 320/400. Бихте ли казали накратко коя за какво служи, коя е по-фина/груба...

# 458
  • Враца
Кам, явно няма, хаххахаха Satisfied

Простете ми невежеството, но днес гледах едни пясъчни пили на Титания. Едната беше 120/180, а другата 320/400. Бихте ли казали накратко коя за какво служи, коя е по-фина/груба...
120/180 е по-груба, може да върши работа за надраскване на топ-а преди да си махаш гел лака, даже страната, от която е 180 може и да дойде фина за тази работа. 320/400 е доста фина и по-скоро би полирала. Не знам на моята блок пила, която е с различни сектори кой точно с какво число е, но  знам, че колкото е по-голямо числото, толкова по-фина е пилата.

# 459
  • Бургас
Благодаря много, значи правилната съм взела -120/180. Точно за надраскване на топа ми трябва и евентуално за скъсяване/оформяне. Иначе имам и стъклена, която е по-фина и полиращо блокче.

# 460
  • Варна
 Моята стъклена гад на Титания пак за нищо не става,а няма и месец  #Cussing out. Направо съм бясна честно. Мия я след всяко ползване. Ползвам я само за финално оформяне. За месец съм я ползвала точно два пъти на моите нокти и веднъж на щерката.

# 461
Виждали ли сте някъде от тези метални пили, които са като със залепваща се шкурка и след всеки клиент се отлепя и залепя нова?

# 462
  • на брега на морето
Термо за почивката, от вчера вечерта. Simple Smile

# 463
  • Варна
Здравейте, да ви попитам от  къде си поръчвате база и топ на Коди и какви марки пили използвате ?
Благодаря предварително!

# 464

Здравейте, бих искала да си закупя лампа за изпичане на гел лак в домашни условия. Този стартов пакет добър ли е?
https://www.olx.bg/ad/gel-lak-komplekt-i-uv-lampa-36-vata-rozova … e.html#21a8de7100

Общи условия

Активация на акаунт