Всичко за всички марки гел лакове - 11

• 79 799
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • Враца
Аз опитах да махна последния път лака с тези силиконовите напръстници, но мноооого стягат пущинките. Направо ми спряха кръвообръщението за 10 мин. Едва ги изтърпях. В този ред на мисли препоръчайте читави щипки, моля.

Кам, какво стана с пилата, дали не може да се ремонтира?

Като си свалям лака пиля хубаво с моята ел пила, чиито фрезички са много фини и гледам да оставя полупрозрачен пласт от цвета и тогава увивам с памук (с ацетон на Блускай) и фолио. Не мажа кожичките  с нищо и всеки път ме е яд, че забравям, а имам един много мазен и гъст крем за ръце и все се каня с него да се мажа, ама само с каненето си оставам... Патка... хахах

Редактирам се да ви покажа последните ми изпълнения. Напоследък действам с водните стикери. Simple Smile
Скрит текст:

Я кажете колко е добре да се пече гел лак като слагаш пигмент русалка например? Че нещо не ми се полепи добре, а си има лепкав слой цветния лак. Чудя се дали не го препекох, затова питам повече или по-малко е добре да се пече, или не зависи от печенето? И сребърна отливка правих на зълва ми и нещо не ми се отпечата хубаво фолиото, а го отпечатвах върху черна гелова боя на Фърст гел. Кажете как ги правите вие?

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 16:06 от ferriy

# 421
  • Paris, France
Привет на всички,

Ерисии, според мене минута в 36в ccfl led е крайно недостатъчна. 2 минути минимум, особено след като ти остава цвят по памука. И тънки слоеве. Чак сега разбирам защо някои лакове все ми цапаха четката на топа. И тях си ги пека по 2 минути в новата 48в и на пълна мощност. Край с пускането на цвят, вдлъбнатините като натисна, беленето итн.

Ферии, най-бях доволна от латексовите напръстници. Надяват се като презерватив и не стягат и нищо не се изпарява.

И аз благославям изобретателят на лаковото каре и този на белещите се ув бази без лепкав.

Камалия, ужас! А какво и има? При сменяне на посока ли се случи? Да не е бушона? Дано да е бушона! Че ако си сменила посоката бързо може да се е прецакала предавката, но това е поправимо. Ако е изгорял мотора е тесла и ако не е много скъпа е май по-евтино да вземеш нова. Пиши и на продавача. Моята лампа има гаранция и за тук нищо че е от али. Аз тъкмо мислех да си взема и аз една, ама много пари , пусто,  а и мъжо като нищо да ме изгони, хаха, че вече се не влиза в мазето от продукти. Женена съм а съм и дъртичка, гоня петдесетака. Но пък съм лакирана, епилирана, с перманентно извити мигли и се ексфолирам редовно. Това е най-важното. Успех с ел. Пилата и да пишеш какво стана! И един, макар и не искан съвет - ако вземаш нова, нищо под 65 вата! Даже 100, ама са много скъпи. Аз си бях взела един евтинджос от амазон и моторът сдаде багажа на 2рия месец. Един педикюр не можеше да направи. А уж не загряваше. 30 или 35000 оборота беше и се полъгах. А ватовете и само 12 или 24, не помня вече. Заглеждам една с микропроцесор и преносима, ама цената е..........  бая солена.

# 422
  • Пловдив
Благодаря ви момичета 🌼
Много съм разочарована, поръчах комбинирана лампа и резервни крушки за УВ-то от OLX. Нито едното, нито другото ми върши работа. Дори и след 3мин. изпичане в комбинираната пак пада цвета. В УВ-то е същото. Трябва да купя нещо, но какво? А и ме е страх дали ще е читава

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 18:52 от erisii

# 423
# 424
Пусках я на работа с педал да си направя педикюр, после я обърнах на ръце- не искаше да работи. Реших да разглобя ръкохватката и изтървах една част- не си спомням как се казва, всеки я има- плоско и кръгло, с дупка по  средата, ползва се за уплътнение. След това пилата спря да работи и на крака. Дадох я на техник- тръгна да работи на ръце и крака, но имало проблем със сменята на накрайниците- вадели се със 300 зора. Извадих го аз, ама не можах да го вкарам. Разглобих пак ръкохватката( този път нищо не изгубих) и пак не работи нито на ръце, нито на крака. Много съм ядосана, много приятно се работи с нея. Май ще си взема от професионалните, но по- ниския клас за 300 лв.
В 48в пека гела лак по 15 сек. Изпича се, проблеми няма.
За златна/сребърна отливка (същото важи и за бялата гелова боя за неоновите пигменти)- препичаш лепкавия слой. В 48в пека 10 или 15 сек, отливка, още 30 сек да се доизпече да не се размаже от топа. В Диаманта 36в печах 30 секс- отливка, минута, топ.
Русалката, която е като брокат- не повече от 30 сек на пласт гел лак. Тази финната Аурора- на топ без лепкав слой. Ако е китайската(по-едра е от оригиналната Аурора)- оближете си пръста, с влажна кожа се втрива по-добре. Изтрива се много лесно, запечатвам я с база Коди и 2 слоя топ с лепкав слой или изграждащ гел.

# 425
  • Варна
Мацки в потрес съм Grinning Съвсем неочаквано за мен открих странично действие на микрогела на Коди-работи като отлепяща се база Heart EyesHeart EyesHeart Eyes Преди десетина дни като се лакирах го нанесох на цялата плочка. Днес след баня нещо си закачих показалеца и целия лак се отлепи. Направо се опулих. 10 дни не е мръднал даже забелено връхче нямаше. Това взе да ме човърка другите не мърдаха. Взех една купа с топла вода,накиснах си ръката и след 5мин. свалих безпроблемно лака от още един нокът. Плочката отдолу си е полирана не е като да съм откъртила цел лак-знам разликата Grinning Честно казано лакът е доста израснал и ми е писнал,ама мисълта за свалянето ме спираше да го сменя. Е сега проблема отпада. Трайност 10 дни и сваляне за 5мин. без ацетон ме устройват напълно.

# 426
Ей така се отлепиха моите с лаково каре ама 2 часа след лакирането. Карам си по стария метод освен ако не кажете с коя марка обикновен безцветен лак се правите да пробвам пак.

# 427
Аз го правя с Евелин 8 в 1, а преди това с някъв смотан, уж 5 в 1 на Виктория. Това беше единственото, с което разполагах у дома. Обмислям покупка на нова лампа, че още съм с най-обикновена "слушалка" от алито. Чудя се дали SUN да взема или диамант?

# 428
За каре ползвам Микросел NAIL REPAIR ГЛАНЦ, много съм доволна. Сега може би е времето да похваля Quickgel от емаг, държи вече повече от две седмици и то върху каре (не съм доволна от покривността му, на три пласта е)., Вече ноктите ми са израснали, но ще изчакам още малко.

# 429
Quickgel си имат и сайт. Там редовно има някакви промоции. В момента има летни промо комплекти. За покровността - някои цветове са си покривни на два пласта, но на други наистина им трябват три.

# 430
Има ли тема за размяна на гел лакове?  newsm78 Имам няколко, които искам да разкарам, не са моите цветове  Laughing

# 431
  • Враца
Ферии, най-бях доволна от латексовите напръстници. Надяват се като презерватив и не стягат и нищо не се изпарява.
Ми аз уж така ги слагам, те се подвиват наполовина, имат си прегъвка. Но пак трудно пъхам пръст вътре с тампона с ацетон, за да захлупя отгоре с останалата половина от напръстника. Ще пробвам пак тия дни, така или иначе трябва да го свалям скоро, че стана на 2 седмици и ми пораснаха ноктите. Пък и имам на дясната ръка отчоплени ъгълчета на показалеца и палеца.
За златна/сребърна отливка (същото важи и за бялата гелова боя за неоновите пигменти)- препичаш лепкавия слой. В 48в пека 10 или 15 сек, отливка, още 30 сек да се доизпече да не се размаже от топа. В Диаманта 36в печах 30 секс- отливка, минута, топ.
Русалката, която е като брокат- не повече от 30 сек на пласт гел лак. Тази финната Аурора- на топ без лепкав слой. Ако е китайската(по-едра е от оригиналната Аурора)- оближете си пръста, с влажна кожа се втрива по-добре. Изтрива се много лесно, запечатвам я с база Коди и 2 слоя топ с лепкав слой или изграждащ гел.
Знаех си, че съм препекла... Мерси, Кам. Моя пигмент русалка и на Индиго, не е най-фин според мен. Ще пробвам как е на не толкова изпечен лак. А отгоре във всички случаи или слагаш първо база и после топ? Защото аз сложих направо топ.

Шикер, аз правя лаковото каре с някакъв безцветен на Глодън роуз, даже е топ мат. Не съм имала проблеми с отлепване толкова бързо. Но аз съм като Принцеската със системата на Коди и като сложа ултрабонд не мърда.

# 432
  • Paris, France
Здравейте,

Камалия, проблемът е в писалката/ръкохватката, не в уреда. Просто купи нова писалка! Разбирам за какво говориш - джаджата с дупката. Имаш ли номера и модела? Пишеш на продавача и питаш. Ако имаш проблем, драсни ми ма лични или тук и ще ти го напиша на английски! Да ти кажа, всичките са един дол дренки и тези от 300 лева и те. Даже и промед от 1000 евра се скапват след 1-2 години ама чарковете им са скъпи. Аз обмислям една 65вата от али и като се скапе - нова. Мерси много за отливките и печенето им. Щото и на мене не ми се получаваше хихи.

Мили Боже, пак лампи! Хайде отново.........
Бобина,  диамантите с комбинирани крушки се водят сън6 и са само с 20 лева по-евтини от сън1, но доста по-слаби, калпави и недопичащи, а и бавни. Диамантите със спирала са недомислена отживелица. Лампа се не купува всеки ден и според мене, а и повечето дами тук, които се скатават и ги мързи вече да се повтарят, си струва да се вложи в най-силната, която можеш да си позволиш. В момента в али това е сън1 с 30 лампи вътре. Показаната в по-горен пост сън5  е с 24 лампи и не успява да изпече лачествено мякои покрития. Камалия сравни в по-горен пост времената в кристал/диамант със спирала и новата сън3, която е със 36лампи, тоест с 50% повече лампи от сън5. Сън3 в момента е скъпичка, но сън1 с 30 лампи (щото има и с по 20-24) я има за около 50лв. Имам сън1, сравнявала съм я със сън2, 3, 4, 9 плюс и смятам, че се справя и като функционалност е идеална. Разбира се, времената за някои продукти не са като сън3, но 5-10сек в повече не са от значение.

Ерисии, а колко вата е комбинираната лампа? 3мин и пуска цвят - или ме е разбит лака, или е нанесен дебело и тези проблеми никоя нова лампа няма да ги реши.  ето как да си изберете лампа в али. Влизате и копирате "48w nail lamp". Сортирате резултатите от най-евтин към най-скъп. Излизат крушки, сън5 без таймери итн. Цъкате на лампи с външен вид на сън1. Гледате картинките и дали има 15 лампи на тавана или 30 общо. Ако са по-малко оглеждате следващата. И така докато откриете най-евтината с 30 лампи. Четете отзивите и гледате снимките. Ако на снимката е с 30 лампи - супер. Ако не е пишете ма продавача и питате. Пишете му това " Hi, how many lamps ( square bulbs  ) inside the lamp please  ? Thank You very much . "  между препимателни знаци и думи оставяте място, защото автоматичният преводач мисли, че запетаята е част от думата. Ако отговори, че е с 30 лампи молите да тества лампата преди да я прати. "  can You please take lamp out and test it works and timers are correct and EU plug? Thank You. " Написаното на английски е проверено ръчно в преводача на али и е разбираемо за говорещи китайски. Липсата на пълен член е нарочна с цел разбираем превод. Поръчвате и повтаряте молбите в писмото към поръчката за всеки случай и задължително благодарите. " EU plug and test lamp works and timers work correctly please. Thank You "
След 7-20 дена имате лампа.

Чудя се дали да не копирам тази информация в подписа си белким някой я прочете, че кукуригаме от лампи, алергии итн на всяка страница.

Имам предложение в следващата тема да се коригират инструкциите за печене. 3мин в 9ватова да се махне, вместо 30 сек в лед да се напише 30сек минимум в 36в лед, примерно, защото 30 сек в 9в мост е абсурд. Да се препоръча тестване на всеки цвят на лъжица първо и ако пуска цвят да се пече повече. Поне 3 мин на тънък слой в 36в ув. Ей такива нещица.

Принцесата, супер е този продукт явно. Браво! И аз май ще си го взема.

Ферии, почвай и ти като мас да белиш, хаха

# 433
А една Веналиса колко трябва да се пече в 9w тип слушалка? Всеки път ли трябва да се разбива гел лака, до сега не съм го правила?

# 434
  • Paris, France
ShikeR, лакът се разбива задължително преди употреба за да се разпределят пигментите, които пречат на втвърдяването и фото- инициаторите, които предизвикват втвърдяването. Аз разбивам бази, топове и цветове задължително, дори ако марката не го изисква. По-гъсти стари лакове разбърквам с клечка за зъби.

За сто и пети и надявам се последен път - 9 ватовите слушалки са смешка. И аз имам такава някъде. Сигурна съм, че много от списващите тук са ги пробвали. Много хора сме го писали - това са 3 ватови лампи в които и 2 дена да печеш не става. Те никога не могат да осветят с минималния нужен интензитет. Реакцията е силно зааавена и недостатъчно бурна. След 8 минути в такава лампа лаковете бяха недопечени. В ъглите изобщо не бяха изпечени. Личното ми мнение е, че такива лампи са опасни и досега никога не съм посмяла да пробвам на естествен нокът. Недопеченият лак алергизира. Вземи пластмасова лъжица, лакирай я и гледай как в долните ъгли има сянка докато се пече! Пробвай и с термо лак! Ще установиш, че в ъглите цвета остава по-тъмен, тоест реакция не протича и съответно лакът остава суров, некатализиран, недопечен. И докато си играеш с такава лампа лакът ти ще се бели. Дано само не си направиш алергия!

Публично оповестявам, че в следващата тема на запитване за лампа няма да отговоря.

Общи условия

Активация на акаунт