Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

КАНАДСКА лятна тема - 60

 • 81 958
 • 500
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: X
Юна, при нас няма списъци в началото на годината и всяка седмица получаваме покани за всевъзможни събития. Ако си вземем свободен ден и искаме да присъстваме даваме заявка на работа и пращаме емейл, че ще сме доброволци. Имат по много неща почти всяка седмица.

 Първата година нямахме много възможности, а миналата бяхме на поне 9 събития, като тази само на 1. Няма натиск или е само в нашите глави, че може би е по-добре да е повече пъти.

Затова пък винаги присъстваме на празниците, концертите и род. срещи заедно. Peace

# 46
 • Vaudreuil Canada
 • Мнения: 2 609
Какво мислите за необходимостта да се доброволства в училищата? През последните 6 месеца ни спамнаха от събития, на които се искаха няколко доброволци, а накрая на училищния панаир и на щандове трябваше да се стои.
Струва ми се много прекалено колко често изискват присъствие на родители, но забелязах, че все едни и същи ходят. Не знам дали е приемливо на някое дете нито единият му родител да не доброволства в нито един ден.
Всъщност нямам представа колко е приемливо и ми е интересно  newsm78

Повечето такива неща са свързани с децата и изцяло в тяхна полза - или набиране на средства за активитета или по самите активитета - много родители изобщо не участват защото не могат, други не искат, трети участват - въпрос на желание и възможност. Аз лично участвам често - това ми дава възможност да видя какво става в училището. Без тези родители много неща няма да ги има в училището - така че това е в полза на децата и няма да продължи до безкрай  Wink а и децата се радват да видят родителите си там. Аз отнасям камара гушкания всеки път като ида от бивши и настоящи съученици на сина ми ... много са милички.

# 47
 • Мнения: 753
За ваксините - те го искат карнето, казвам, че е празно и до там се спира. И двете ми деца са минали и през детска градина, и сега са ученици и мога да твърдя, че ваксините не са задължителни и няма нужда да се обяснява защо и какво.
За добриволците - и на мен в сегашното училище ( всъщност и двете, че двамата са в различни училища) буквално всяка седмица или единия, или другия ми носи бележки дали мога да съм доброволец, малко повече ми идват. В предишното училище не беше така. Не, че имам против по принцип. Ако се падне някое активите в ден, в който съм почивка или отпуска бих участвала, но да си вземам специално отпуска, за да съм доброволец - няма как да стане.

# 48
 • Мнения: 3 743
За доброволчеството, в нашето училище само за petit dejeuners биха камбаната още в началото на учебната година Laughing, но пък много често измислят всякакви активитета да събират пари за субсидиране на активитета за учениците. И децата карат да ходят по хорските къщи Joy

# 49
 • Мнения: 5 259
Да, това и мен ме изненада със събирането на дарения  newsm78 Но явно си е нормално.

# 50
 • Мнения: X
Да, това и мен ме изненада със събирането на дарения  newsm78 Но явно си е нормално.
При нас това е постоянно също, но за мен е нормално събирането на средства по този начин.

На същият принцип с фъндрейзинг и доброволничество са всички кръжоци и спорт.

 От у-ще най-малко ми е занимавката на фона на другите събития всеки уикенд или вечерите през седмицата. Но ние си избираме на кое искаме да ходим и само там ходим.
Иначе в повечето случаи си адресираме даренията и не доброволстваме.

По същия начин когато купуваме книги от Сколастикс всеки месец винаги даряваме и книги за класа, а отделно с поръчките ни класа получава безплатни книги и т.н.

# 51
 • Мнения: 417
За ваксините - при нас си искаха книжката. От здравните ми пращат всеки път писмо, че да съм обновила електронната им система с ваксините (90% са бити в BC). Аз не се занимавам с такива неща. Копие на книжката е в училището - който иска да си прави справки. Аз лично не стоя пред казуса" дали са задължителни или не", защото имаме всички налични. Но писмата от здравните са с леко заплашителен харакетер, че може да има ефект върху детето ми и присъствието в училище.

За доброволстването - аз съм доброволствала и съм "работила" като супервайзор за обяд. Постоянно имат нужда от доброволци и пращат писма. Аз ако имам време и възможност (и желание) го правя, но напоследък не се захващам. Първите години го правех с идея да опозная училището, учителите и децата. Никой не задължава с нищо, но са много доволни ако някой помогне.

За даренията - и при нас постоянно има нещо. В повечето случаи няма мърдане и се дава - долар тук, два долара там.

# 52
 • Vaudreuil Canada
 • Мнения: 2 609
Покана за пикник през лятото

Къде - Voyageur Provincial Park - http://www.ontarioparks.com/park/voyageur

Кога - 27 август 2017.

 Има условия за палене на барбекю, така че си предвидете предпочитаните храни и напитки.

ВНИМАНИЕ - Входът е платен!!!

Ако желаете пуснете едно съобщение за да имаме ориентир колко човека мислят да дойдат.

Знам, че е рано, но така има по-голям шанс да ви е свободна неделята и да си я запазите за случая.

Ако искате споделете и с приятели Simple Smile

# 53
 • Мнения: 5 259
Момичета, някой дали е наясно ако си сменим квартирата по средата на учебната година и излезем от района, в който е сегашното училище на детето, дали трябва да го местим в друго училище или може да си остане в сегашното?
Училището много ни харесва, но от квартирата има още какво да се иска и при възможност бихме я сменили за по-добра. Но не и ако трябва да сменим училището. Така че не знам какво да правя.
Моля за някаква информация.

# 54
 • Мнения: 49
Юна, по принцип може . Поне в нашия комисион сколер, но предполагам навсякъде е така.Попълва се една молба в училището ви ,че се местите ,но искате детето да остане в същото у-ще. Ако има места , го оставят. Тази молба се попълва всяка година. Питай в секретариата, там ще ти кажат точно какво се прави.

# 55
 • Лондон
 • Мнения: 56
Здравейте в тази хубав юнски ден, канадски мами, искам само лично да ви препоръчам един сайт за колетчета с подаръци/цветя в България, създаден специално за хора, живеещи в чужбина (от бивши емигранти). Всичко е семпло, симпатично и много лично - дори картичката може да си е с твоя почерк (просто снимаш написано от теб с телефона и изпращаш). Поръчва се от Канада - за която дата искаш, (става и с карта, и с PayPal), а се изпраща от България. www.oblache.bg се казва сайта. Дано ви свърши работа за някой празник на близък! Хубав ден!

# 56
 • Мнения: 5 259
Аз вече им използвах услугите и също искам да ги похваля. Съобразиха се с всичко, което измислих в хода на разговорите Simple Smile Чудесно изпълнение.

Не ги познавам, случайно ги открих във Фейсбук, но останах много доволна.

# 57
 • Мнения: X
Юна, благодаря за страхотната идея!
Не бях попадала на този сайт и ми идва тъкмо навреме. Майка ми има юбилей другата седмица и вече й изпратих пари за да си купи каквото пожелае, но тези персонализирани подаръчета много ще я зарадват. Ще й ги пратя до работата, защото там е най-сигурно да си получи пощата и ви благодаря за идеята!  bouquet

# 58
 • Мнения: 5 259
Те изпращат с Еконт. Съвсем сигурно пристигат на който и да е адрес, стига човекът да е там. Но в работата е най-добре наистина. Все пак се обаждат по телефона преди доставката за най-сигурно.

# 59
 • Мнения: X
Поръчах. Пратих известие и на майка ми и дано изненадата пристигне навреме:)
Благодаря ти още веднъж!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт