Пети клас - 2017/18 година - тема 1

• 64 998
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
И моят ще е сам с метро или автобус на обяд. Много ми е притеснено, но просто няма как

# 331
  • София
И при нас младежът ще пътува сам до училище и обратно. Целия четвърти клас ходи почти все сам на курс в същото училище и е отработил пътуването до там. А и е само с един транспорт - автобус/тролей.
Освен това последните месеци - май и юни се престрашихме и го пуснахме с метрото също и пътуваше със смяна на транспорт - метро + автобус. Вече е запознат с част от линиите по основните ни маршрути.

# 332
  • София
Абонамента го поднових, да мине сега до 15ти преговорните уроци и после да си го ползва, върши ни доста работа и го ползва често. Това беше и една от причините да се сдобие с личен лаптоп.
От миналата година се прибира сама от училище и ходи сама на Фарос, което е близо до училището й, така че ще продължи и тази година така. В зависимост от смените, ако е първа ще я водим сутрин, на обед ще си се прибира и ще си учи, а ако е втора - сутрин ще се подготвя сама, ще ходи сама до училище и вечер ще я взимаме. Абсолютно невъзможно ни е вече да успяваме и да я водим, и да я взимаме, а сама стои от миналата година, сега през лятото също има периоди, в които си е сама за през деня, когато няма как да организираме занимания или човек с нея. Оправя се прекрасно и с хранене, и със занимания. Дали ще успява да се съсредоточи и да се подготвя сама предстои да разберем Simple Smile

# 333
  • София
Младежът за първа година ще е без столово хранене на обяд. До сега ходеше на занималня в училище и обядваше там в стола. Прави ми впечатление, че много го намързява да си стопли храна - когато се гледа сам в нас и предпочита да не яде или да нападне някой пакет солети, ако има такива у дома и вечер да изяде двойно количество храна - като се приберем. Ще трябва някак да преборим този му вроден мързел... Stuck Out Tongue Closed Eyes, понеже няма как да се храни така цяла година.

# 334
Да, това май е масово, и щерката беше така
Ох, тоя етап съм го минала с голямата, и сега ми се струва двойно по-кофти всичко...

# 335
  • София
Аз също поднових абонамента в уча се, заради допълнителният месец. Миналата година май месец ми трябваше точно и го поднових за година, така че сега съм уредила две години напред. Все някоя от трите ще го ползва поне малко.
За предвижването досега са ходили с метрото до тяхното училище, предстои да правят същото и в новото си училище. Мисля когато са първа смяна да ги водим, а те сами да се прибират. За втора обратното, те да си ходят, ние да ги прибираме.
С храненето и аз съм в чуденка как ще се организара, досега последните две години не бяха на стол, но си носеха домашна храна в кутии от вкъщи. Хапваха обаче в стола и почти целият клас си носеше, не съм сигурна дали и как ще е възможно сега това в новото училище, но ще се нагодим.
Хубавото е че са две, та ми е малко по-спокойно, но пък едната се записа на доста допълнителни занимания, което означава, че ще свършва или почва в различни часове от сестра си, което усложнява леко нещата, но ще го измислим и това.
Все още не съм купила раница, нямам идея с какво ще са облечени, нито кой ще им е учител и в кой клас ще са и с кой деца. Нямам търпение вече да идват родителските срещи и да се уточнят тези неща, че и на малката и сменят класната..

# 336
Айла,ако момичетата искат все още да си носят прекрасните кутии за храна(на които винаги съм се възхищавала bouquet),могат да хапват във всекидневната.Иначе ще трябва да са все на сухи сандвичи(обикн.се събират на групички и ходят не само в лафката или отсреща в кафетата,но и на спирката на тролея,до скарата,която е близо,.намират къде,но не се сещам от къде могат да си вземат нещо "мокро",а и нямат време)

# 337
  • София
denyil мерси за насоките. Надявам се те самите да се ориентират и без това са няколко момичета от класа, които си носеха храна и преди, може да се организират и да хапват заедно във всекидневната. Поне междучасията трябва да са общи дори и да не са в един клас нали?

# 338
Да,по едно и също време са,но нали знаеш,че са на блокове и някои учители не пускат офиц. в малките междучасия(5-минутки).Виж на сайта разписанието на часовете и ще се ориентираш,кога и как са.

# 339
леле ... аз сега се сещам, че в МГ нямат стол. леле, ужас ужасен. Мояът е фен на столовото хранене, и ... тц, лошо. Само сандвичи ще яде значи, това даси топли храна - амии ... от глад ще умре, ама няма да припари до печката. Оф, много ми е мързеливичък, многоо.

Освен, да го карам да минава през офиса - той е много наблизо до МГ-то, и да го проверявам как е. И да се храни в близкото заведение - там готвят. Ама си е цифра там, де, не е като на стола. Оф ... ще го мисля и това

# 340
Аз па се депресирах за воденето/взимането. Много е заблеян, мислех че известно време ще работя на половин ден, но изникнаха промени в работата и няма да стане. Просто съм в ужас

# 341
Да споделя практиката на родители - 2-3 деца известно време за първа смяна пътуваха заедно с такси.
После си започнаха с градския транспорт.

# 342
Да, но ние се преместихме в доста отдалечен от училището квартал, и няма дете, с което да пътува
Иначе с голямата се комбинирахме със съседски деца, но в момента няма как

# 343
  • София

♥ HAPPY ♥ , ще се справят! Вече не са толкова малки. Моят, големият, беше страшна блейка и от 5 клас тръгна в училище на 40 мин от нас и с 2 транспорта. Справи се( е аз почти до 7ми клас висях на прозореца като излизаше в 6,30 и чаках да го мерна, че е стигнал на спирката, после чаках обаждане, че е в у-ще и така, но.. Flushed )
Сега решихме с дребното да си го спестим и си остава в старото, което пак е на няколко спирки от нас, но не е като да обикаля половин София.
Има си и предимства пътуването де,  големият така свикна да пътува, че вече му е все едно докъде трябва да стигне и с какво. Даже приятели му звънят да го питат къде и с какво да стигнат. Simple Smile

# 344
Да, училището му е далечко, може и с един транспорт, но ще пътува час...просто не знам. В една посока сме,сутрин или вечер ще сме заедно, но на обяд не
Надявам се да 1 смяна, за да се прибира сам. Защото варианта да научи, яде и тръгне навреме е просто мираж. По принцип съм фен да се научат сами  от грешките си, но знам че ше си скъсам нервите. Той че ще се научи, ще се научи...

Общи условия

Активация на акаунт