Дневникът тема 81 - Да отслабнем всички заедно!

• 66 570
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Да ви кажа и аз се виждам в огледалата все дебела. Май в главата ми е проблема предимно. Естествено че не съм доволна от това което виждам и все има какво още да се желае, но сега съм в някаква такава непукистка фаза. Изключително внимавам с храната. В смисъл пак си хапвам но малко и предимно последно време наблягам на зеленчуците - сурови, печени, варени. Интересно ми е в събота кантара какво ще покаже а и в четвъртък също. Като цяло съм настроена позитивно. Аз повечето от любопитство ще ида на консултацията, че ми е интересно какъв режим ще ми измислят, че да се появи раздвижване на кантара. За сега мисля, че храненето ми е абсолютно здравословно. Не спазвам конкретна диета, но и не ям "забранените" храни. Луда работа е тя моята, но поне съм спокойна.

# 286
Да ви кажа и аз се виждам в огледалата все дебела. Май в главата ми е проблема предимно. Естествено че не съм доволна от това което виждам и все има какво още да се желае, но сега съм в някаква такава непукистка фаза. Изключително внимавам с храната. В смисъл пак си хапвам но малко и предимно последно време наблягам на зеленчуците - сурови, печени, варени. Интересно ми е в събота кантара какво ще покаже а и в четвъртък също. Като цяло съм настроена позитивно. Аз повечето от любопитство ще ида на консултацията, че ми е интересно какъв режим ще ми измислят, че да се появи раздвижване на кантара. За сега мисля, че храненето ми е абсолютно здравословно. Не спазвам конкретна диета, но и не ям "забранените" храни. Луда работа е тя моята, но поне съм спокойна.

Личното ми мнение е, че тия консултации са излишни и скъпи, човек може и сам достатъчно добре да се информира и образова. Интернет е пълен с какви ли не статии, канали, видеа. Аз много харесвам и гледам всекидневно един канал в ю туб, в който момичето изключително компетентно дава всякакви съвети. Ето го - https://www.youtube.com/user/psychetruth даже ми помага да си подобря английския.

Ясно е повечето диетолози какво препоръчват - плодове, зеленчуци, месо, млечни продукти, риба. За какво да си дава парите човек, като знае, че ще му дадат някакъв хранителен план, в който да яде много кисело мляко, щадящо приготвено пиле със салата и зеленчуци?

# 287
Привет, момичета!

Включвам се и аз, за да започна да следя по-редовно прогреса си и да подкрепям/получавам подкрепа, било то и виртуална!
Целта ми е да се освободя от последните излишни мазнинки и да се стегна. 51кг съм (163см), така че няма нещо драстично за смъкване, но от години си мечтая да видя аджеба тяло, а все нещо не го докарвам дотам.
Последните 2 месеца бях на предимно протеинова диета и доста тичане/упражнения, но може би заради любовта към винцето  Laughing - 2-3 чашки на ден - не отслабнах много, въпреки че има ефект. Този месец съм се амбицирала да спазвам стриктно 1000 калории на ден предимно от протеин, както и да правя упражненията от 30 day shred на Джилиан + любимото бягане и тук-там йога. За винцето още не мога да си обещая да е съвсем без, но ще го намаля драстично. Може би за повечето от вас ще е очевидно, но за мен беше почти откритие да усетя колко е важно да си спокойна, позитивна и отдадена на себе си в такива периоди.

П.с. А ако има и някой в Лозенец / София, който иска от време на време да споделяме упражнения и тренировки, да пише.

Успех на всички!

# 288
  • Козлодуй
outis, здравей ако си 1,63 м. висока -110 по манекенските мерки трябва да си 53 кг. а не 51кг  да не си объркала и да си искала да напишеш 61 кг? Simple Smile
Аз съм точно 1,63 м. висока и съм 59 килограма и се имам за слаба вярно че за моята възраст трябва да съм 56 кг. но тия 3 кг. не си ги слагам много на сърце все пак мъжа ми не е куче да обича кокали Simple Smile
Желая ви много минуси Simple Smile

# 289
pvacheva, привет!

Всичко е индивидуално, предполагам - аз не се имам за пълна, но на моя тип фигура би ми отивало да съм с една малка идея по-слаба и доста по-стегната. Иначе има жени, които са 65кг. при 1.65см височина и им стои страхотно, защото са оформени и разпределени където трябва  Laughing и където при мен никога няма да има Grinning. Аз лично харесвам жени с повече месце и мускул на правилните места, но при мен просто не се получава.
Според мен всеки трябва сам да реши коя форма и килограми му стоят най-добре - преди 2-3 години бях 48кг. и много се харесвах, защото дори несъществуващата ми талия си личеше, пък имах и повечко мускули.

Та така - стискам палци на всички да постигнат формата, в която се харесват най-много!

# 290
  • Козлодуй
outis, на колко си години? За тази височина 48 килограма ми звучат много малко.

# 291
На 31 съм, но в никакъв случай не съм болезнено слаба - нито пък някога съм била Grinning. Просто имам дребна фигура, предполагам. Аз не държа да са точно 48 - ако вдигна маса от мускули и изглежда добре, да си стоят и 51, няма особено значение.  Laughing

# 292
Това е снимка от въпросния 48-килограмов период. Не е кльощаво, но много си го харесвах. Grinning Махнала съм лицето, защото имам студенти и знам ли дали не се навъртат и тук.

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 16:28 от outis

# 293
  • Козлодуй
outis, поздравления за постигнатата фигура но ние тук се стараем да поддържаме по-високи килограми (поне до колкото чета темата), а отчиташ ли, че колкото е по-голяма възрастта толкова повече килограми трябва да бъдеш? За тънка талия ако желаеш можеш да си купиш обрач и да въртиш Simple Smile

# 294
Ами както казах - според мен всеки решава какви килограми би искал да постигне и поддържа. Не би трябвало да има значение за темата, защото нещата, които правя са същите - спортувам, опитвам се да ям здравословно, гледам да намаля винцето и прочее. Wink Темата би трябвало да е за обмен и подкрепа между хора, които се опитват да постигнат собствените си цели, а не някаква обща, която няма начин да работи за всички.
Колкото до килограмите - както казах, нямат особено значение. Дадох пример с теглото ми преди няколко години, защото тогава се харесвах и се чувствах добре, но отчитам, че с възраст и мускули числото се променя. Важното е да се стремиш към форма, в която се харесваш, независимо какво показва кантарът. Simple Smile Това е много индивидуално и зависи от структура на тялото, ген, цялостен стил и какво ли не.

edit: За тънка талия май си трябва ген Grinning или да развиеш мускулите горе и долу, поне така съм чувала.

# 295
  • тук и там
https://www.osata.eu/badi-krasiva/zdrave-i-dieti/kakvo-e-idealno … ed-rasta-ni-3096/
Pvacheva.над 40гд -идеалното тегло се променя.Според тази таблица ,моето трябва да е между 65 и 69 кг.И наистина-на 70 килограма бях съвсем  близо до идеалната за мен фигура.Е,на 65  бих била идеална-ама в този живот,няма да е сигурно.. Mr. GreenСамо информативно-за дамите над 40,друго няма да коментирам . PeaceТи си даже като манекенка и по таблицата за лица под 40 гд. Hug

# 296
 outis за съжаление бързо махна снимката . Аз също мисля, че е важно човек да се харесва и съм виждала 60кг перфектно стоящи на една жена и 60кг с които друга жена си беше пухкава

Аз ще опитам и 90 дневната  Mr. Green
Закуска -кайсии, обяд кюфета на скара със зелева салата, за вечеря знам че е хубаво същото, но вали проливно и няма да успея да отида до магазина за месо, най вероятно ще е салата със сирене.

# 297
  • София
outis, добре дошла, няма значение за темата колко имаш да отслабваш. Аз съм от закръглените, но има и момичета, които са в добра форма.

Аз днес така се стреснах, като прочетох размислите ви за огледалото и се огледах добре. Имам чувството, че толкова отпусната никога не съм била и имам ужасно много целулит навсякъде.  Shocked това ме стресна много и със сигурност  ще намаля изкушенията драстично.

Знам, че тук не подкрепяте монотата, но ще направя такова 3-4 дни. Имам нужда да ми се посвие стомахът.

# 298
Не съм съгласна с таблицата Naughty не че съм над 40г, но съм се виждала как изглеждам 53 кг Rolling Eyes

И за йогата не съм съгласна Crossing Arms трябва да ви покажа "пилешките" мускули, които съм направила за 1 година и половина само с йога hahaha

Аз продължавам с протеини днес. Повече животински, че другата седмица почват постите Mr. Green
Скрит текст:
Вчера имах един момент, в който се замислих дали да не изям цялото оставащо барче, вместо една хапка, разбира се и оправдание си намерих, няма да ям десерт вечерта, не съм яла толкова много на обяд, но най-важното беше, че не бях гладна, въпреки това хапнах 2 хапки и тогава се запитах, това ли искам? И с изненада установих, че отговора е не. Оставих барчето настрани за 5 минути, направих си чай и нито за миг не съжалих за направения избор. Вечерта си хапнах една хапка от останалата торта от РД със семейството Heart Eyes и се почувствах още по-добре. Така че продължавам с моята стратегия "една хапка". В момента покрай РД има толкова много сладко вкъщи, че ако това не беше работеща стратегия, нямаше да мога да сляза от въртележката Blush

И една мисъл, която ми хареса: Не можеш да стигнеш от точка А до Я, можеш само да стигнеш от точка А до Б.

И понеже стана дума, че отслабването започва в главата, новини за EFT свързани с отслабването, ако на някой му е интересно Hug

# 299
  • Варна
Момичета,дайте някакви упражнения за паласки,които да включа -във областта на сутиена,отзад.

Да ти кажа, Пилатесът е супер за оформяне на тяло. Ако нямаш възможност да ходиш в някой клуб, в ютюб има много клипчета с упражнения за всички мускули и части на тялото. От един месец ходя 2 пъти седмично на Пилатес и един път на йога и мускулите почнаха да работят, а тялото да се стяга.  Wink Не съм вейка още, но се чувствам супер.

А за ползващите кантара - най-малко човек тежи в петък, а най-много - в неделя-понеделник. Така че, като се теглите, най-добре да е в петък.  Hug

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 19:36 от gpym4e

Общи условия

Активация на акаунт