Отговори
# 120
  • София
Здравейте момичета искам съвет и препоръка
Малчо е на 7м няма още зъби но многооо мъки покрай тях много нервен само мрънка реве смучи си пръсти, ръце,  крака, каквото намери но това е за кратък период през др време еее страшен кривчо мазах го с дентинокс без ефект, с гелът на бочко горе доло но не съвсем взех му камилия на моменти отминава, та се чудя сега какво да му взема за мазане моля препоръчайте някой гел с ефект. Благодаря  bouquet

По-тежката артилерия е Калгел

# 121
  • Варна
 bouquet Деси ще го взема след малко да видим

# 122
  • София
Момичета, кажете къде да търсим в София инфекциозно детско отделение? Търсим най-доброто разбира се.
Малкото днес цял ден с Т, следобяд разстройство - а за капак преди 30 мин в акото му имаше малко светла кръв и слуз. Може да се е заразил нещо, знам ли. Сега спи, няма Т, но мисля утре да го водим за изследвания. А, друг въпрос е - направо ще ни приемат ли или само изследвания да знам какво да очаквам. Съвета на педитъра също беше такъв - да търсим инфекциозно.

Според мен не стресирай излишно детето. Ние сме били в инфекциозна като беше на 4 месеца със стомашен вирус - диария и повръщане. Стоите минимум 3 дена, ако ви приемат, защото иначе касата не ги покрива. Обстановката е потискаща, бебетата пощръкляват, освен че са болни. Иначе бяха правили ремонт и беше чисто и ново, ама... болница си е и то инфекциозна.
После посъжалих, че отидохме, въпреки че беше 3 дена с много висока Т и направо се беше разпарцальосал - лекарства освен температуропонижаващи не дават, но пък му преляха физиологичен разтвор, от който се подобри. Стресът е огромен обаче, и за него, и за мен.
По-добре го заведи да му вземат кръв, дай и от акото за изследване в някоя лаборатория, и изчакай още ден-два - давай течности колкото иска (повечко) и гушкай. Стомашно-чревните са много гадни, но минават горе-долу бързо. Ааа, и пробиотик някакъв.

# 123
  • София
Мерси, то по неволя ни приеха спешно снощи към 1. Висока Т над 39 градуса. Взеха кръв и ако, следят ни. Не сме на системи, пием солената водичка + от днес пробиотик. Докторите са почти сигурни, че е салмонела, но вторник ще разберем. Та така. Гадост, но  малкия се ддържи. Няма днес Т, само веднъж вдигна до 37,6 и до там. Дано да се оправи бързо и да се махаме. Наистина обстановката е... Подтискаща. Във втооро отделение сме на инфекциозна болница.

# 124
  • София
Дано да не е салмонела, но и да е, ще мине  bouquet Бавно излизат микробиологиите, за жалост. Щом поема течности, всичко е наред. Ние бяхме в инфекциозна, която е до центъра по хигиена, може би е същото място. Едни малки стъклени стаички... Гушкайте се и се лекувайте!
Бързо оздравяване!

# 125
  • София
n0richka, и ние сме в същата ситуация. Калгел не помага при нас. Взех Осадент, но и от него не виждам ефект. От Teetha има известно облекчение, но временно. Сега взех Дентинокс и смятам да пробвам Дентокинд.

# 126
n0richka, и ние сме в същата ситуация. Калгел не помага при нас. Взех Осадент, но и от него не виждам ефект. От Teetha има известно облекчение, но временно. Сега взех Дентинокс и смятам да пробвам Дентокинд.

Същото при нас. Тази нощ пробвам Дентокинд, много съм скептична към хомеопатия, но съм зомби от неспане, ще пиша как е било. Работело с "натрупване", та смятам и със сутрешното мляко да дам, пък да видим.
Бочко гел е гола вода, поне при моя.

# 127
  • София

Същото при нас. Тази нощ пробвам Дентокинд, много съм скептична към хомеопатия, но съм зомби от неспане, ще пиша как е било. Работело с "натрупване", та смятам и със сутрешното мляко да дам, пък да видим.
Бочко гел е гола вода, поне при моя.
Да споделиш за Дентокинд. И Бочко пробвах в началото, никакъв ефект нямаше. Пансорал много помагаше на големия син, но сега не останах доволна.

# 128
Здравейте,за първи път пиша тук и смятам да не е последен Simple Smile Искам съвет от вас,относно предстоящите горещини. Предстои ми раждане съвсем скоро и не знам как да поддържам нормални температури в стаята,дали да купим климатик,по някакъв друг начин ли да разхлаждаме помещението. Знам,че не е хубаво да е на топло детето. Ще съм благодарна на всеки,които ми даде съвет.

# 129
Здравейте и от мен Simple Smile
На мен пък ми е любопитно какви бебешки аптечки имате. Какъв репелент може да се ползва 3м+ и нещо антиалергично ми се иска да имам, което да става и за реакция от ужилване. Пупупу, да не се случва, но по-добре да го имам и да не ми потрябва.

За температурите - ние нямаме климатик. Досега температурата в стаята беше 23-4 градуса, без да отопляваме с нещо. Все още не се отразяват много жегите вътре, стигала е температурата до 25-6 градуса и просто го обличам с леки дрешки. По-нататък ще видим как му понася и дали ще трябва нещо за разхлаждане. На три месеца и половина е. Досега съм стигнала до извода, че много си зависи от самото дете - моето е малко зиморничав модел засега Simple Smile

# 130
  • София
Ние живеем на последе етаж и ако навън е 24 градуса, в нас е 29. Пускам климатик, защото бебка не може да спи, нервна е и косата и е все мокра. Вече свикна с климатика.

# 131
  • Германия
Здравейте,за първи път пиша тук и смятам да не е последен Simple Smile Искам съвет от вас,относно предстоящите горещини. Предстои ми раждане съвсем скоро и не знам как да поддържам нормални температури в стаята,дали да купим климатик,по някакъв друг начин ли да разхлаждаме помещението. Знам,че не е хубаво да е на топло детето. Ще съм благодарна на всеки,които ми даде съвет.

Ние нямаме климатик, но и не мисля че е хубаво детето да стои на толкова студено. Ние спускаме щорите през деня, когато е много горещо, за да не сттава в стаите топло. Та лятно време при нас е доста тъмно. Помага де, особено ако и прозорците са затворени, за да не влиза топъл въздух. И вечер като се разхлади проветряваме

# 132
Да, ние също пускаме щорите като напече, че ни е южно изложение стаята.

# 133
При нас холът е с изложение северозапад, а спалнята - югоизток. Проблем е спалнята през лятото, но поне не сме на последен етаж. Климатик нямаме (но аз не съм им голям привърженик) и засега температурите са поносими, ще видим как ще е в по-горещите месеци. Пробвала съм да слагам купи със студена вода и лед и определено помагат. Проветрявам само рано сутрин и вечер, през останалото време прозорците са затворени, с дръпнати пердета. Вижте първо как ще се отрази на бебчо температурата вкъщи и после мислете за покупка на климатик, защото все пак си е разход.

# 134
И ние сме на последен етаж и много се стопля макар че също сме с дръпнати пердета и затворени прозорци. В най-горещите дни едвам спим и стоим през деня, за това се чудя едно бебе как би издържало при положение,че на нас ни е трудно. Ще го мислим какво да правим.
Много ви благодаря за споделения опит  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт