Отговори
# 135
  • София
В нас е студено, отваряме прозорците, за да влезе малко топъл въздух Simple Smile
Но на село правя така: в една пръскалка наливам ледена вода (може и с кубчета лед) и пръскам през 40-50 минути на най-ситното. Държи доста хладно

# 136
Здравейте и от мен Simple Smile
На мен пък ми е любопитно какви бебешки аптечки имате. Какъв репелент може да се ползва 3м+ и нещо антиалергично ми се иска да имам, което да става и за реакция от ужилване. Пупупу, да не се случва, но по-добре да го имам и да не ми потрябва.

За температурите - ние нямаме климатик. Досега температурата в стаята беше 23-4 градуса, без да отопляваме с нещо. Все още не се отразяват много жегите вътре, стигала е температурата до 25-6 градуса и просто го обличам с леки дрешки. По-нататък ще видим как му понася и дали ще трябва нещо за разхлаждане. На три месеца и половина е. Досега съм стигнала до извода, че много си зависи от самото дете - моето е малко зиморничав модел засега Simple Smile

BIO G, билков спрей за бебета и деца, напълно безвреден, ползвах го докато бях бременна, сега още не съм го ползвала, комарите още не са огладнели като че ли, но стане ли време с него ще пръскам
ето линк

http://apteka.framar.bg/30037564/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%B4%D0%B6 … -100-%D0%BC%D0%BB

# 137
О, благодаря, задължително ще взема.

# 138
  • София
Климатиците вършат работа, но трябва да се внимава. У нас е доста топло, не сме на последен етаж, но като цяло апартаментът е топъл. Обикновено отварям да се проветрява, но никога директно в стаята, в която се намира бебето. Сутрин проветрявам поетапно. Първо стаите, в които не се спи, после стаите, в които спим, но след като сме станали и сме се изместили в хола. През деня винаги отварям стая, която не е срещуположна на тази, в която се намира бебето, за да не духа директно. Усеща се хладина.

Климатици имаме и през лятото ги пускам, защото понякога става много топло. Онзи ден беше целият мокър напр. Действам както с проветряването. Винаги включвам климатик в друга стая и отварям вратата.

Elektra.13, BIO G + ще купя гривна за бебето и количката с цитронела.

# 139
n0richka, и ние сме в същата ситуация. Калгел не помага при нас. Взех Осадент, но и от него не виждам ефект. От Teetha има известно облекчение, но временно. Сега взех Дентинокс и смятам да пробвам Дентокинд.

Същото при нас. Тази нощ пробвам Дентокинд, много съм скептична към хомеопатия, но съм зомби от неспане, ще пиша как е било. Работело с "натрупване", та смятам и със сутрешното мляко да дам, пък да видим.
Бочко гел е гола вода, поне при моя.
Да споделиш за Дентокинд. И Бочко пробвах в началото, никакъв ефект нямаше. Пансорал много помагаше на големия син, но сега не останах доволна.

Казаха ми, да изчакам поне 48 часа (дентокинд), снощи никакъв ефект, днес давам, тая нощ дано се спи, щото съм зомби. Crazy

# 140
Момичета, вчера братовчедка ми гледа бебо и нещо като го е къпала явно е била много топла водата, въпреки че тя каза че е била добре (но съм и казала да слага термометър) и някак си кожата е зачервена не знам дали е от това, но ако е от това с нещо да я намажа ли?

# 141
Да не сте го излагали на слънце бебето, струва ми се абсурдно да е зачервено от водата?

# 142
  • София
Скрит текст:
n0richka, и ние сме в същата ситуация. Калгел не помага при нас. Взех Осадент, но и от него не виждам ефект. От Teetha има известно облекчение, но временно. Сега взех Дентинокс и смятам да пробвам Дентокинд.

Същото при нас. Тази нощ пробвам Дентокинд, много съм скептична към хомеопатия, но съм зомби от неспане, ще пиша как е било. Работело с "натрупване", та смятам и със сутрешното мляко да дам, пък да видим.
Бочко гел е гола вода, поне при моя.
Да споделиш за Дентокинд. И Бочко пробвах в началото, никакъв ефект нямаше. Пансорал много помагаше на големия син, но сега не останах доволна.
Казаха ми, да изчакам поне 48 часа (дентокинд), снощи никакъв ефект, днес давам, тая нощ дано се спи, щото съм зомби. Crazy
И аз днес купих. Ако спиш тази нощ, утре да се похвалиш. Wink Аз ще започна от тази вечер.

# 143
Ако спя тази нощ, утре ще се напия от радост Laughing Grinning Grinning

# 144
Някой ползвал ли е пояс за врат за плуване на бебе?

# 145
  • Варна
Момичета, вчера братовчедка ми гледа бебо и нещо като го е къпала явно е била много топла водата, въпреки че тя каза че е била добре (но съм и казала да слага термометър) и някак си кожата е зачервена не знам дали е от това, но ако е от това с нещо да я намажа ли?
Моето момче е с атопичен дерматит и когато водата е малко по - топла от нормалното, на места веднага се появяват петна. За първи път ли е?

# 146
  • ту тук, ту там
Колко ми е на дневен ред това с жегата вкъщи - последен етаж, югоизток. Как ще оцеляваме, не знам.  Tired
Климатикът ми е много краен вариант, ама ако видя зор, ще пускам.

Аз за друго влязох всъщност. От вчера бебето има ситен обрив по раменцата. Имаше и малко на кръстчето, където свършва памперсът, но сякаш там го няма вече. Идеи?
Гадното е, че не сме в София, а тук още нямам доверен педиатър. Страх ме е да не попадна на някого, който да ме подведе и да ми изкара акъла (лош опит с баткото)!

# 147
Да не е прегрято детето? Иначе ние пускахме миналото лято климатик в дневната и стояхме в спалнята до дневната. Двете стаи са успоредни, така че не духаше пряко и нямахме проблем. Но пък и ние специално си търсихме мощен климатик, който да има функция сън /за да духа по-слабо през деня/ и разни други умни очи не знам какво си, но в крайна сметка има настройка да духа съвсем слабо и да поддържа приятна температура. Аз съм много зиморничава и мразя климатици, ама дори и аз не издържах лятото. Имаме и ролетни щори, те според мен много помагат също.

# 148
  • София
elleni, по описанието ми звучи като обрив от топло, особено там, където свършва памперса.

# 149
  • ту тук, ту там
Момичета, благодаря. Не мисля, че е прегрят. Заподозрях, че е нещо контактно. По-точно една подложка на количката, която не изпрах като я сложих преди 2 дни, уж само да я пробвам, а после го приспах в количката. Днес пак спа там, а бях забравила за нея, че ползвах раницата оттогава . Embarassed Тя има и смукалки за презрамките, които се падат при раменете. Дано е това само!

Общи условия

Активация на акаунт