Отговори
# 375
Сега ми се наложи да пътувам и не бях сигурна къде и как ще мога да готвя, откъде ще мога да взимам продукти, ще имам ли хладилник и т.н. Затова купих готови пюрета, че е по-малкото зло. След много мислене, ровене и четене, се спрях на зеленчукови на Хип/Холе/Алете + месни на Плазмон. Ми днес прочетох, че от уж чистото 80 гр. месно пюре, мръвката е всъщност 30%, а останалото ориз, нишесте и забравих вече какво. В зеленчуковото нещата стояха по подобен начин. И какво излиза? Да бях смесила оризова и царевична каша с АМ, по-добре щеше да е май Rolling Eyes

# 376
  • София
elleni , няма проблем да напиша. Пробвах няколко марки и се спрях на такива, които се харесват на малкия.

плодови пюрета давам основно на Fruchtbar, Ella's kitchen, Babylove BIO, Alnatura, Gerber, Sunval, Babynat.
зеленчукови/ месни: Holle, Babylove BIO, Alnatura, Gerber, Sunval.
плодово-зеленчукови: Ella's kitchen

Давала съм по 1-2 пъти Semper, Alete, Hipp, Organix, Plasmon, но нещо не се приемат с охота.

# 377
Благодаря за мненията  Hug
За сестра ми искам да взема някакъв комплект с всичко необходимо като част от подаръците за нейното бебче.

още като бях в болницата след раждането питах сестрите, които се грижеха за бебетата коя марка да избера и ме посъветваха да си взема на бубхен, доволна съм, сега мина на Хип, също нямаме проблеми, всичко е до кожа, имам приятелки с много алергични бебчета и от всичко се изприщват

# 378
  • София
Сега ми се наложи да пътувам и не бях сигурна къде и как ще мога да готвя, откъде ще мога да взимам продукти, ще имам ли хладилник и т.н. Затова купих готови пюрета, че е по-малкото зло. След много мислене, ровене и четене, се спрях на зеленчукови на Хип/Холе/Алете + месни на Плазмон. Ми днес прочетох, че от уж чистото 80 гр. месно пюре, мръвката е всъщност 30%, а останалото ориз, нишесте и забравих вече какво. В зеленчуковото нещата стояха по подобен начин. И какво излиза? Да бях смесила оризова и царевична каша с АМ, по-добре щеше да е май Rolling Eyes
С пюретата и кашите е така. Трудно се намира нещо хубаво. Ако има начин, бих правила всичко сама.

# 379
Да, аз отдавна направих връзката, защото кошмара започна след първи прием на Хексацима и нататък имаме история, но както и да е. Скоро ваксина не 'и е слагана - МПР я отложиха за есента за сега. Наистина съм отчаяна. Не знам как да го обясня, това е постоянно. Детето ми в същото време е здраво, много будно, много енергично и с неизчерпаема енергия. На прегледи всички твърдят, че на детето нищо му няма. Вчера например се е събудила в 8 сутринта, спа от 13:00 до 14:15 и после чак в 23:00. Всеки ден сме така. Днес стана в 6, сама съм с нея. Постоянно играем, носим се и сме по разходки, ако са ми останали сили, но аз съм развалина. В повечето случаи и аз избухвам в рев и не съм на себе си. Постоянно се тъпча с болкоуспокояващи за глава. Не е нормално да реве и да се дере непрекъснато. Аз не знам какво да правя. Не знам. И зъби 'и никнат, давам Осадент, но ефект голям не виждам, а и мога ли да я тъпча всеки ден с него?
напълно е възможно и да е характер, аз например съм ревала като магаре до 6м нон-стоп, къде ли не са ме водили, по какви ли не лекари, какви ли не изследвания, че и разни бабешки баения и илачи, не и не. Реване, реване и пак реване, денонощно носене на ръце, нито глад, нито жажда, нито болка, мокри пелени или каквато и да било друга причина за тръшкане, просто съм си ревяла и това е. Та може и да е характерче, вероятно ще го израсте, често се случва спокойните бебета да станат големи калпазани като пораснат и обратното - ревливите бебоци се кротват и стават послушни дечица

# 380
Мишенце, аз засега успявам, ама защото съм с едно и ми е злато - оставя ми време за всичко. Просто, може би, очаквах да има повече зеленчук/месо и по-малко други работи, та затова така се опулих Joy

# 381
  • София
Мишенце, аз засега успявам, ама защото съм с едно и ми е злато - оставя ми време за всичко. Просто, може би, очаквах да има повече зеленчук/месо и по-малко други работи, та затова така се опулих Joy
Естествено, че ще очакваш в детско пюре да има плод, зеленчук, месо. Защо изобщо слагат нишесте, Вит С, лимонов сок и какви ли още не щуротии съм срещала?! Отделно гледам, че на някои пюрета пише: пюре от ябълка, пюре от круша ... (в състава), което значи, че не е 100% плод.

Скрит текст:
Цените не ми се коментират- двойни и тройни от в Германия/ Австрия напр.

Чудесно е, че успяваш с домашни пюрета. Аз правя някакви опити, но да видим. Поне при захранването внимавам с пюретата и техния състав. После постепенно ще премина към домашна храна.

# 382
Има ли мами на недоносени бебчета в тази темичка и как ги захранихте?
Моето момченце е на 6м (коригирана 4,5 м)
Захраних го с картофче на 5 навършени реални, след това въведох батат, морков, тиква, банан, оризова каша, ябълка, круша, царевична каша, месо, днес дадох и елда. Не сме имали проблеми, освен, че се разпръцка отново след пауза от коликите. Ака по няколко пъти на ден, средно по 3, акото е по-гъсто от преди, което е нормално, съответно и миризмата е различна  Crazy Малко преди да навърши 6м смених Аптамил 1 с 2, пие си го без проблем. Давам 160-170 мл на хранене, има вече 2 заместени млечни хранения - обедно и следобедно. Пюре хапваше в началото 160 гр, сега вече изяжда цяло бурканче 190 гр. Следобедната каша е около 150-160 гр. Плодове избягвам да давам сурови, освен банан, но и него го спрях сега лятото по препоръка на педиатър, каза ми да давам сезонни плодове и зеленчуци. Пюренцата ги харесва, малко се мръщи на пащърнака, но и него го яде в комбинация с картоф.
Имате ли идея кога мога да дам киноа, просо, амарант и други подобни безглутенови култури, защото са страшно полезни и много ми се иска да ги вкарам в менюто на бебо? В нета чета доста противоречива информация, педито каза засега да давам само елда, но за нея четох, че е силен алерген. Днес яде пюре от круша с елда, излапа го на един дъх, не е дал реакция, но се изака веднага след това.
Дайте съвет за безглутеновите зърна, кога и в каква последователност да ги въведа

# 383
Безглутеновите зърна няма значение как ще ги даваш, в смисъл, че няма да направи реакция. Аз започнах с ориз, смес от тапиока/ориз/царевица, после чиста царевица, елда и просо.

# 384
  • София
Аз бях питала за киноа тук. Казаха ми да изчакам с нея до към 8м. После прочетох, че на 7-8м. може да се въведе. Аз дадох ориз, просо, царевица, елда. При безглутеновите редът не мисля, че е от огромно значение, както е писала cristi.

Не намирам каша от ръж, нито ръжени ядки. Намерих брашно от ръж и не знам, дали ще ми свърши работа.

# 385
Има ръж в миксираните - пет зърна, седем зърна и подобни.

# 386
  • ту тук, ту там
missence, благодаря за отговора. За някои дори не знаех, че съществуват - Ella's kitchen например. Babylove харесвам и аз (и бебето), но няма откъде да ги купувам тук и трябва да се презапасяван за седмици, а планирането ми е трудно. Другите повечето с ми непознати. Благодаря отново!  Peace

# 387
Звънче - моето бебе се роди 35-та седмица. Захраних на 5 1/2 коригирана възраст, 6 1/2 реални. Безглутеновите нямат ред на въвеждане. Аз въвеждах ориз-елда-просо-киноа-амарант-царевица.

Мишенце - ако не държиш да са еко-био и прочер ръж и ечемик на ядки има в отделни пакети в Кауфланд. Спелта взех от ДМ.

# 388
Аз давам Babylove основно, плодовите са супер според мен, а за тези с месо, нзвсякъде процента е 10 макс, затова вземам концнтрат месно и смесвам.
Чисто зеленчукивите са ок, много време ми отнема да варя, пасирам Grinning

# 389
Ами не са. Точно на плазмон се води концентрат уж. А чисто зеленчуковите пак не са чисти зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт