Отговори
# 390
Производителите лъжат нагло с тези бурканчета. Винаги чета етикета като побъркана. Пример ви давам - на хип захраних с ябълка на 6 месеца мисля, може и 7 да е бил. Всичко ок, съдържанието на буркана - ябълки, вода. После реших да купя ябълка и круша, логично мислейки, че като е моето първо пюре серия, пак ще е ябълки, круша, вода. Е, да, ама не. След като малчо направи силна реакция помислих, че е от крушата. Оказа се, че в пюрето има - ябълка, круша, сок от круша и то не в малко количество.
После му дадох на Гербер само круша пюре и нямаше проблем.
Сега като ми се наложи чета етикетите, защото всеки производител има както само чисти зеленчукови и плодови миксове, така и много пюрета с нишесте, сок, и всякакви други гадости. Така че не може да им се вярва - разчитат, че ще се довериш на марката и покрай чистите пюрета ще пробутат и боклук на високи цени.

# 391
  • ту тук, ту там
Леле, аз съм една провалила се майка явно!
Защо сокът от круши в пюре от круши е гаден?
Защо оризов грис/нишесте в плодово пюре е гаден, при положение че плодовото пюре често се дава с оризова (или друга) каша? Ако не давате зърнени храни особено под формата на каши на детето, тогава разбирам. За останалите случаи питам.
За захарта, лимоновия сок и т.н. е ясно.

# 392
Защото на 5 месеца пюре не бива да съдържа допълнително приготвен сок, а само приготвен на пара плод. Не случайно се казва моето първо пюре и трябва да е пригодено за чувствителното бебешко коремче. Да не говорим, че в един момент въпросният допълнително приготвен сок като проценти беше три пъти повече от плода, който всъщност трябваше да въведем.
Нишестето не е гадно по презумпция, но когато то представлява половината от съдържанието на буркана, нали, се питаш какво яде това дете.

Дали си провалила се майка може да си отговориш и сама. Аз никого не съдя, но за мен лично е редно първите пюренца на децата да съдържат негазообразуващи, не предизвикващи колики и коремен дискомфорт сокове.
Да не говорим за "нежните зеленчуци" подходящи за 7 месечни бебета, които освен зеленчуци съдържат и краве мляко. Или пък за алергизиращи храни, а на буркана пише от 4ти месец. Ясно е, че имат предвид консистенцията на пюрето, но поне малко от малко да имаха доблест да не предлагат алергени и да слагат 4ти месец на етикета, като нищо някой ще се обърка.
Поне има съдържание, и вече го чета до последната буквичка, когато ми се наложи.

# 393
По повод месеците на етикетите на пюретата ми иде да хвана някой от производителите за гушата и леееекичко да започна да стискам. Да не говорим, че ако питат мен при навършени 4 месеца не бива да се дават АБСОЛЮТНО НИКАКВИ пюрета на АБСОЛЮТНО НИКОЕ бебе.
Аз по принцип готвя за малката всеки ден, защото тя не харесва детска кухня, пък и аз много не я харесах.
Но сега пътуваме по-често по почивки и екскурзии и ми се налага да давам готови храни. По тази причина мине се, не мине и все питам за някоя марка храна.
Иначе както и Пролет е писала, чета до последната буквичка етикета и най-често оставям бурканчето. Grinning

# 394
  • ту тук, ту там
Аз под "сок от круши" разбирам естествено отделилия се сок при приготвянето на пюрето. Затова реагирах така. Моите деца сок не са пили иначе.
За съдържанието - така е. Обаче аз явно не умея и да тълкувам добре прочетеното (това не е казано с ирония!).

# 395
Означенията не отговарят на възрастта, просто имат изискване да пишат някакъв абсолютен минимум на бурканчето и в повечето случаи го правят спрямо консистенцията. Трябва да се чете съдържанието и да не се разчита на някоя компания да отсее най-доброто за нашите деца. Всеки си поема отговорност и избира, аз мисля като elleni и за мен оризовото нишесте не е проблем, но и сред тази тема се намират потребителки, захранили на 3 месеца, а компаниите не могат да си позволят да изпуснат масата необразован и неспособен на критичен подбор народ. Маркетинг, като навсякъде, няма какво да се направи.

# 396
И друг път сме дъвкали, че етикета на пюрето обозначава консистенцията в по-голяма степен.
Иначе многото добавки (ориз, нишестета) за мен не са ок, защото и двете ми деца са се запичали в периода до годинката и съм ги гледала много тези неща. Ако човек има избор определено е най-добре да ги няма в съдържанието.

# 397
  • град-държава
Хайде сега, моето дете беше изключително кърмено до 6м+ и какви брутални колики имаше, докато не открих лефакса... не знам как оцелях.  Laughing
Аз готвя на детето си и инцидентно се е случвало да купувам само месно пюре, към което добавям постно сготвено. А плодове изобко ненавиждаше и сок не съм давала още. Яде само банани и кайсии, ако е на кеф винаги в суров вариант.
Никога не съм готвила нещо на пара, животът ми и без това не е особено розов от раждането насам, че и допълнително да си го вгорчавам.
Какво захранване на 3м!? Масово на 5м вече я имат 1-2 хранения с мляко, я не и с попари закусват.

# 398
  • София
Моят син също имаше колики до 5ти месец. Кърмих го до 4ти, а го захраних малко късно - на 8.

# 399
Какво захранване на 3м!? Масово на 5м вече я имат 1-2 хранения с мляко, я не и с попари закусват.

Sick
Права си.
Чудя се как някой производител на кисело мляко не е лепнал означение 20(дни)+. Така де, какво ще се чака чак до 40-я ден на бебето. Адаптираното е скъпо, а за кърмене се иска мааалко четене, кой да се занимава, къде по-лесно е да се забърка айрянче.
За коликите не искам да си спомням въобще  Stop инфакол ни помогна само. Ама заедно влизахме в едни порочни кръгове - кърмя, наяжда се, заболява я коремчето от колики, търси още за успокоение, заболява я още повече, и така нататък, докато не заспи. В резултат качваше по 1 - 1,5кг на месец и все си мисля, че имаше как с по-малко кърмения да й облекча коликите.

# 400
  • София
Сокът в пюретата е всъщност сок от концентрат, който кой знае какво съдържа...

Нишестето, оризовото брашно, ако е малко, ок - аз примерно готвя вкъщи за децата и яхниите ги сгъстявам с брашно, да не е много супесто, че няма изгребване. Но пък в плодово пюре... струва ми се излишно. Иначе обаче сигурно не могат да постигнат търговски вид  Joy

За другите добавки няма да коментирам, просто е ужас, някой път, като се е налагало, с тия малки буквета, очите са ме заболявали от четене. Иначе аз им готвя от захранването, и вземам и държавната кухня. От бурканчетата съм вземала някой път за из път, и понякога т.нар. "чисто" месо, което мажем на филии като пастет.

# 401
  • град-държава
Oфeлия,  ти пък скъпо, ако не знаеш е пълен боклук. Даже ми се случи да отнеса едно просветляващо конско как си тъпча детето с този боклук и то от майка, чието дете нямаше млечно хранене под 10м. Аз преди си мислех, че това са единици, но всъщност е масово, което и е страшното. Бурканчетата с готови пюрета едва ли са чак такова зло, че да се втелясваме в такива крайности и го казвам от позицията на майка, която готви за детето и не храни с такива.
Дъщеря ми също качваше по килограм на месец от кърмата, сега е нормално положението, но си има твърдо 3 хранения с АМ за ден и мляко не 'и отказвам ако иска. Тя до 12м нямаше заместено хранене, но аз съм се водила и се водя по нея.
За раницата не бях те прочела правилно, та нямаме определено време. Докато проходи тя заспиваше на 20мин в нея, аз се поразтъпча, докато ми стигат силите и така. Откакто ходи, я нося само като се умори и иска да я взема, иначе за ръчичка. Без раница не тръгвам никъде.

# 402
Накрая ще се окаже, че всички готвим, а обсъждаме пюретата  Laughing !
Аз също готвя от ден първи, ползвах само малките пюренца на ДМ, морков и пащърнак за въвеждане. То сега сезона е такъв, че всичко има и е изключително вкусно и прясно. На всичкото отгоре моя звяр не иска да яде плодови пюрета, такова чудо не бях виждала. По-лесно е понякога за следобедна закуска да му давам това, обаче само се омазва и с 300 зора изяжда 50 тина грама (на 1г. и 4 м. е почти). Няма да купувам вече, плодове нагъва всякакви за моя радост (за разлика от брат си, който яде точно 3 вида  #Cussing out).

# 403
Аз да ви благодаря за съветите срещу бебешки корички, най-накря се махнаха с Uriage крема, някой тук ми го препоръча! bouquet bouquet bouquet

# 404
  • София
Накрая ще се окаже, че всички готвим, а обсъждаме пюретата  Laughing !

Сигурно затова сме на едно мнение  Joy

Общи условия

Активация на акаунт