Отговори
# 405
  • град-държава
Ами аз готвя от няма накъде. Докато си мислех, че не ми харесва манджите, я записах на кухня, която дори не искаше и да помирише. След като я хвърлях 2 седмици, оцени на майка си готвенето и прояде.  Laughing
Пробвала съм инцидентно бурканчета и тях изхвърлях - яде само чистите месни, които смесвам със зеленчуци, които сварявам(не на пара), когато нямам домашно месо. Случва се да давам и сухоежбина от чист мързел - кашкавал, сирене, хляб, настъргани пресни зеленчуци със зехтин (който също прояде на настъргана салата) в различни вариации. Тя обожава хляб... по дяволите само млякото успявам да го дам без хляб. Чопли там като кокошчица и това е. Яде дори ювка/кус-кус с хляб. Joy

# 406
  • София
Накрая ще се окаже, че всички готвим, а обсъждаме пюретата  Laughing !
....
На този етап аз признавам, че ползвам готови пюрета. Готвя за бебето само при възможност.

prolet_inchen , аз също чета етикети като за изпит, но това е положението. Гледам според съдържанието да е 100% плод/ зеленчук и в краен случай може да има малко вода. На този етап не смятам, че е полезно да се дава нишесте, сок от нещо и т.н.

cristi, да, видях ги тези зърна, но има и пшеница, а нея смятам да я дам за финал. Ще видя по магазините за ядки, ако не, ще му мисля.

помбер, uriage "пасна" най-добре на малкия ми син. Засега нямам забележки. Браво, че сте се справили!

п.с. Месеците, които са написани на пюретата, се отнасят за консистенцията, както е писал някой назад. Иначе всичко е според търсенето. Ако има кой да търси мляко с ориз (и такова чудо има Crazy ) от 4м., защо да не го произведат и продадат?!

# 407
Здравейте!
Аз отново се включвам с въпрос осносно захранването. Според вас кога е удачно да се въведе глутенът? Дъщеря ми е на 8 месеца, до момента има въведени само зеленчуци, някои плодове, оризова каша и от днес почнахме месото с две лъжички пуешко. За глутена мислех да е около 10тия месец, но днес четох статия, че късното му въвеждане (след 8мия месец) не е препоръчително,също като ранното (преди 4тия месец), та съм малко объркана.
Вие как процедирахте?

# 408
  • ту тук, ту там
Според мен трябва да въведеш повече зърна преди глутена. Аз днес за втори ден давам лъжичка овесена каша, на 8м4д е бебето ми. Месо не съм въвеждала никакво все още.

# 409
Аз въведох в осми, след месо и жълтък. Започнах сравнително "късно" захранването, според преценката на педиатрите ми  Mr. Green, но наваксах след това, защото нямаше реакции. Дано да е така и занапред  Praynig

# 410
Рискът от късното въвеждане спокойно може да се избегне, ако на детето не му се дава голямо количество храна (каша), която съдържа глутен.
От друга страна няма смисъл от много късно въвеждане, ако детето (семейството) няма алергии, кърмено е и е захранено след 6 месец (все фактори, които казват, че намаляват риска от проблеми). За мен овесената каша е безценна храна, та в 8 месец започнах с нея.

# 411
  • София
И аз бих дала на 8м+, но преди това въведи повече безглутенови, ако искаш. 1ч.л. овес е ОК за начало.

Принципно аз "редя" храните, за да не се обърквам. Започнаш напр. със зеленчук, въвеждаш основните и прибавяш плод, пак въвеждаш основните, после подхващаш безглутенови зърнени (ориз, просо, елда, царевица, киноа, .... ), после подхващаш месо или глутенови (зависи от желанието и възрастта), после млечни и така. Иначе ми е малко хаотично. Е, може и аз да бъркам, не знам.

Намерих ръжени ядки, трябва да се киснат във вода 24ч., нали?

# 412
Мише- може и по-малко да киснеш. Въртеше се една картинка от нета, по спомен беше 8часа. Случвало ми се е и да забравя да накисна,не е имало драма, може би да се сваряват за 2-3 минутки повече.

# 413
  • София
Мише- може и по-малко да киснеш. Въртеше се една картинка от нета, по спомен беше 8часа. Случвало ми се е и да забравя да накисна,не е имало драма, може би да се сваряват за 2-3 минутки повече.
Мерси! Peace Ще гледам тогава да кисна поне 8ч. Принципно смятам да варя повече.

# 414
Не знам въпроса дали е за тук,но да не отварям нова тема ще го задам.Дъщеря ми е на 3г и от известно време забелязвам бял секрет между срамните и устни.Има и миризма.Мия я редовно,но гледам да е само с вода,защото имахме срастване преди 6м и така ме посъветваха.Нормално ли е това?Правила съм и скоро кръв и урина и всичко е наред.

# 415
Не знам въпроса дали е за тук,но да не отварям нова тема ще го задам.Дъщеря ми е на 3г и от известно време забелязвам бял секрет между срамните и устни.Има и миризма.Мия я редовно,но гледам да е само с вода,защото имахме срастване преди 6м и така ме посъветваха.Нормално ли е това?Правила съм и скоро кръв и урина и всичко е наред.
Не!Не трябва да има бяло течение,особено с неприятна миризма.На мен ми звучи като гъбички.Заведете детето си на Детски гинеколог и да изследват секрета.Пускали ли сте скоро хормони някакви?

# 416
Не сме пускали хормони никакви.Даже не бих го нарекла секрет,а седи като все едно съм я намазала с крем.И то е само около клитора.Към влагалището няма нищо,нито и тече нещо от там.

# 417
Синът ми се подсече. Дупето му е кърваво червено, а има и пъпки някакви.
Намазах го с риванол и му сложих Джин Джира и по-хлабаво му сложих либеро гащите.
Въпросът ми е така ли да продължавам или мога и нещо друго да направя?
Мисля да сваря смрадлика, може ли да го намажа с тампонче смрадлика, после с риванол и накрая да подсуша леко със сух тампон и да му сложа Джин Джира. Това ок ли е?
Досега не сме имали пъпки и просто...
 Идва и уикенд, няма къде да го водя на лекар кожен. В понеделник мога да го заведа чак.

# 418
  • София
Моята се подсича рядко, но качествено. Изобщо не си правя експерименти, а директно мажа с Клотримазол. След 3-4 намазвания всичко става ОК

# 419
  • София
Мисля да сваря смрадлика, може ли да го намажа с тампонче смрадлика, после с риванол и накрая да подсуша леко със сух тампон и да му сложа Джин Джира. Това ок ли е?
Можеш да му направиш седяща вана с отвара от смрадлика и после мажеш с някакво кремче. Аз използвах Судо крем.
Моят не седеше хубаво като му правих таз вана, но се побра в легена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт