Отговори
# 420
Моята се подсича рядко, но качествено. Изобщо не си правя експерименти, а директно мажа с Клотримазол. След 3-4 намазвания всичко става ОК
Това не е ли против гъбички? Не знам дали при нас също са гъбички, може да са бактерии и тогава няма ли да стане по-зле.

# 421
Мисля да сваря смрадлика, може ли да го намажа с тампонче смрадлика, после с риванол и накрая да подсуша леко със сух тампон и да му сложа Джин Джира. Това ок ли е?
Можеш да му направиш седяща вана с отвара от смрадлика и после мажеш с някакво кремче. Аз използвах Судо крем.
Моят не седеше хубаво като му правих таз вана, но се побра в легена Simple Smile
Опитах се със седящата баня, но при нас не се получава -не иска да седи вече. Затова се чудя ако го намажа дали ще има ефект или изобщо да не се пробвам, да не стане по-зле. Ама реално ако го сложа на повивалника, облея го и го оставя да изсъхне, после го намажа с кремче против подсичане няма да се влоши, нали така.

# 422
Боже, супер зле съм вече. Днес било четвъртък, не петък. Значи утре ще потърся лекар. Дано се оправи малчо бързо. Много ми е кофти да го гледам така.

# 423
Моя приятелка (живее в чужбина и е малко трудно с лекарите) имаше много сериозно подсичане на бебка - промивки със смрадлика и крем бочко ( даже от тук пращахме с колети кремчето). Поне да облекчите симптомите тази вечер, а утре на док. Успех!
Боже, супер зле съм вече. Днес било четвъртък, не петък. Значи утре ще потърся лекар. Дано се оправи малчо бързо. Много ми е кофти да го гледам така.

# 424
Дори и само да го полееш със смрадликата пак ще подейства.Но после недей да бършеш или мажеш веднага с крем.Трябва само да изсъхне.Пробвай и с Бепантен.Аз съм по-доволна от него,защото прави филм и държи повече от 2-3 часа.

# 425
Благодаря за съветите, ще пробвам сега слагам смрадликата

# 426
  • София
prolet_inchen , опитвай с различни кремове и мажи дебел слой. Още при следваща смяна на памперса ще си проличи, дали има подобрение. Ако има възможност, остави го малко без памперс. Аз също те съветвам да полееш със смрадлика, да подсушиш хубаво и да намажеш с крем. При следваща смяна измиваш дупето и пръскаш термална вода, ако имаш. Тя охлажда и малчо ще се успокои. Изчакваш 3-4мин. и подсушаваш хубаво, мажеш с крем и слагаш памперса.

Скрит текст:
Големият ми син се е подсичал като бебе и беше много неприятно.

Мога ли да капна малко зехтин (студено пресован, extra virgin), че малкият се е запекъл. Ще наблегна на сливи и круши, но ми казаха, че зехтинът разхлабва? Препоръчаха ми и авокадо. Някой да е пробвал?

# 427
Имам термална вода, с нея му пръскам лицето. Тя е против зачервявания, да сега загрях. Благодаря за съвета!

# 428
  • град-държава
missence, не знам точно на каква възраст е бебето ти, но при моето най-много действат, именно пресните зеленчуци. Откакто давам салата със зехтин два пъти дневно и супа/бульон редовно, не се е запичала, но и моята хубавица не обича плодове. Пълнозърнести също вършат работа.
Няма с какво да навреди малко зехтин, но само той, при детето ми не е решавал проблема.

# 429
Някой ползвал ли е това http://www.marvi.bg/uriage-baby-creme-lavante-penliv-izmivasht-k … -200-ml-6852.html

Понеже пише 2 в 1, мъжът ми сега го донесе, и се чудя дали при подсечено дупе ще е ок, или ще влоши нещата. Пише с подхранващо мляко. Да не стане да държи кожата влажна и да се видим в чудо.

# 430
  • София
Подсечено до рани дупе сме оправяли за по-малко от 24 часа с Гентамицин мехлем. Преди това обаче - консултация с лекар.

# 431
  • София
prolet_inchen , аз ползвам uriage за бебето и съм много доволна.
Vermilion` , мерси! Peace На 8м. е.

# 432
Авокадото разхлабва и е подходящо за 8 месечно бебе, зехтина също. Ако си въвела овес може да дадеш и овесена вода (от сварените ядки).

# 433
Пролет - синът ми онзи ден така се подсече, че даже пъпките кръв пускаха. Честа смяна на памперса, мазане с крем/ спрей с цинков оксид, миене му е майката. Първата вечер след подсичането не даваше да го докосна та да видя от къде е кръвта. Мазах и с Ацербин ( за ранички), човек да не повярва какво може да се случи от 2 праскови и 3 кайсии. Педиатърка навремето ми беше препоръчала и Фуксин, но така и не стигнах да го използвам. Със Судокрем се оправя положението.

# 434
Преди лягане зачервяването беше чувствително намаляло и по принцип би трябвало да се уталожи с повече проветряване и обичайните процедури /смрадлика, риванол или някакъв дезинфектант, кремче против подсичане/. Притеснява ме само, че в края на зачервяването от двете страни има малки бели пъпчици. Не са много, но все пак такива не ни са се появявали.
При вашите подсечени бебета появявали ли са се бели пъпчици? Утре рано сутринта ще звънна на кожната лекарка, при която ходим по принцип, тя е със записване на часове предварително, дано да ни приеме.
Иначе мога и на педиатърката да звънна и да помоля за консултация, предполагам на тях им се е случвало много подсичанията, но се притеснявам тя дали може да разпознае гъбички от бактериална инфекция, ако имаме изобщо.
До момичетата от Бургас - Ако го заведем уикенда в Дева Мария там може ли с предварително записан час да ни прегледат?

Общи условия

Активация на акаунт