Отговори
# 435
Пролет - пъпчиците на моето момче първо бяха ситнички и червени, после градираха да такива с беличко, може би е течност вътре. Днес се пообелиха и вече завяхват.

# 436
Благодаря за отговора, поолекна ми. Съжалявам, че ви занимавам три страници с такава глупост, обаче е голяма мъка храненето и памперса. Това са ми двете най-трудни неща. Все оплесквам нещо, колкото и да се старая.
Сменям му либеро гащи на 2 часа, понякога и по-често, нарочно ги купихме по-големи и му се проветряват кълките отдолу между крачетата зее. Мием го след всяка голяма тоалетна, чистим с водичка след всеки напишкан памперс. Подсушаваме с потупващи движения с тампончета. Крем против подсичане след всяка смяна на памперса. Използваме уриаж козметика, досега ползвахме една серия с цинк специално за чувствителна кожа. Пера му всички хавлии на 90 градуса, за дезинфекция, трия със спирт повивалника след всяка употреба.
Редовно е червен, досега все удържам фронта да не се стига до сериозно пъпчасване, ама на. Не знам вече и аз какво не правя както трябва.

# 437
Пробвала ли си Судокрем?

# 438
Не съм пробвала, освен да купим и него да пробвам. Може пък Джин Джира-та да е проблема, още от втори месец я ползваме, педиатърката каза, че била добра. Ама може пък да трябва да сменим. Всичко ще пробвам. И гърне пробвахме, ама реве, като го сложа.

# 439
  • София
Пролет, почти всички кремове държат влажно и детето се запарва и подсича. Опитайте да не мажете всеки път, а само при нужда. И опитай не с кремове, а с неароматизирана пудра (или обикновена хума).
Иначе при големия добре действаше Джинджира спрей и Бейби тан (обаче сирийският, не този на Арома).

# 440
  • София
Аз на моят син скоро му лекувах ухото (зле подсечено), но така и не стигнахме до GinGira. От цинковата паста имаше само временен ефект.

# 441
Моя син лятото много се подсичаше,докато носеше памперс.И то от всички марки.Със смрадлика и цинкова паста третирах.И вечер след къпене го оставях известно време по голо дупе,за да диша кожата.

# 442
  • София
Авокадото разхлабва и е подходящо за 8 месечно бебе, зехтина също. Ако си въвела овес може да дадеш и овесена вода (от сварените ядки).
Мерси! Peace Въвеждам овес, вероятно другата седмица ще мога да му дам и овесена вода. Авокадото как да го обработя, за да го дам на бебето?

По повод водата: давам BioBalance baby с малко вода. До вчера го изпиваше без проблем, пиеше и чай Blevit L. Днес искаше да пие само вода (чиста), това го приех с радост, но как да давам сега пробиотик? Един ден го пие, друг ден не иска да има нищо във водата. Да не би да има предпочитания и към марката вода (вероятно звучи смешно)?

Скрит текст:
Разтварям пробиотика с "Бебелан" и го пие, но не иска да пие само вода. Днес купих Babylove на ДМ и предложих нея в чист вариант, изпи почти 100мл. newsm78 Преди седмица пак бях взела от тази на ДМ и не мога да си спомня, но май пак я пи в чист вариант.

# 443
Пролет - първото подсичане на Бобчо беше от кремчето за пелени на Уриаж, мисля,че в него няма цинк или ако има е нищожно количество. Подкрепям Кристи да вземеш един Судокрем. За пръв път чувам, че някой дезинфекцира повивалник. Друга идея за подсичането освен смяната на марката пелени е, да внимаваш какво яде. Борис се подсече от твърде много пресни праскови и кайсии. От кога ползваш тия гащички?

Мише - пробиотика прахче ли е, че го даваш с вода? Аз давах Био Гайя и му капех директно в устата.

# 444
Боже, супер зле съм вече. Днес било четвъртък, не петък. Значи утре ще потърся лекар. Дано се оправи малчо бързо. Много ми е кофти да го гледам така.
Според мен ваничка със смрадлика, много добре подсушено дупе с тензух, тънък филм Бенапрен и голо дупе, доколкото можете. Сега поне е топло. За съжаление на всяко дете различно нещо му помага-поне са много вариантите - 1-2-3 на Мустела, Павловичата маз, Судокрем, на Уриаж крема. Здравето и Бочко са хубави, но не позволяват на кожата да диша. Кажете какво ви помогна после. Simple Smile

# 445
  • ту тук, ту там
Аз давам прахче пробиотик с храната, смесвам я с пюрето най-често.
Зехтин екстра върджин е ОК да се въведе на 8 месеца вече.  Peace

# 446
Авокадото разхлабва и е подходящо за 8 месечно бебе, зехтина също. Ако си въвела овес може да дадеш и овесена вода (от сварените ядки).
Мерси! Peace Въвеждам овес, вероятно другата седмица ще мога да му дам и овесена вода. Авокадото как да го обработя, за да го дам на бебето?

По повод водата: давам BioBalance baby с малко вода. До вчера го изпиваше без проблем, пиеше и чай Blevit L. Днес искаше да пие само вода (чиста), това го приех с радост, но как да давам сега пробиотик? Един ден го пие, друг ден не иска да има нищо във водата. Да не би да има предпочитания и към марката вода (вероятно звучи смешно)?

Скрит текст:
Разтварям пробиотика с "Бебелан" и го пие, но не иска да пие само вода. Днес купих Babylove на ДМ и предложих нея в чист вариант, изпи почти 100мл. newsm78 Преди седмица пак бях взела от тази на ДМ и не мога да си спомня, но май пак я пи в чист вариант.

Авокадото не се обработва топлинно, защото започва да горчи. Пасираш или намачкваш в съответното ядене. Моята дунда обожава авокадо и първоначално й давах по една четвърт. Сега може да си хапне и едно авокадо. Аз също давам Био баланс бебе, но го слагам в млякото, тя сутрин все още пие АМ.

# 447
Пролет - първото подсичане на Бобчо беше от кремчето за пелени на Уриаж, мисля,че в него няма цинк или ако има е нищожно количество. Подкрепям Кристи да вземеш един Судокрем. За пръв път чувам, че някой дезинфекцира повивалник. Друга идея за подсичането освен смяната на марката пелени е, да внимаваш какво яде. Борис се подсече от твърде много пресни праскови и кайсии. От кога ползваш тия гащички?

Мише - пробиотика прахче ли е, че го даваш с вода? Аз давах Био Гайя и му капех директно в устата.

За пелени в момента ползваме Джинджира алба бебе спрей /той има цинк и е уж противовъзпалителен специално/, за миене на дупе, коса и прочие използваме уриаж. Ще му взема и Судокрем и ще пробваме - може пък да се оправи. Гащичките Либеро, както и памперсите ги ползваме от доста време, от всичко останало се подсичаше още по-зле.

# 448
Пролет, при нас единственото подсичане досега ни се получи при преминаване към по-голям размер на зеления памперс. Та си мисля, ако сте сменили Либерото с по-голям номер, да не би нещо да не му е понесло.

# 449
При нас Судокрем помогна при подсичане.
Според мен също ще е добре при смяна на пелената да го държиш по голо дупе известно време.

Общи условия

Активация на акаунт