Отговори
# 105
  • София
Благодаря!

# 106
Зелените води са признак на инфекция, а не на преносване.

# 107
  • София
За зелените води знам, че бебето е изакало мекониума, първото ако, което се събира през 9-те месеца в утробата. По принцип то се изхвърля през първите 1-3 дни на бебето и е чисто черно. Явно по някаква причина е подранил този процес и затова се съмняват за инфекция. Водите трябва да са съвсем бистри. Нека поостане още бебето, по-добре, отколкото да претупат работата и после да се окаже, че има проблем. Честито внуче!

# 108
  • София
Благодаря ви момичета. И аз като родих майката преди 26 години пак бяха зелени водите, но никой не го взе под внимание това. Явно ни е наследствено!

# 109
Скрит текст:
майчета препоръчайте нещо хомеопатично за мазане на венците, на моето юначе (5 м.) май зъбки ще никнат и гризе всичко като обезумял, чак на рев го избива.

Аз по-напред в темата бях писала, че с каквото и да мажа все е тая. Давам английските прахчета Teetha и съм повече от доволна. Иначе съм мазала с Бочко, Дологел, Пансорал и Дентокинд.
тези хомеопатични ли са? не ми се иска да му давам разни химии още от сега.. поне хомеопатичните ги водят уж безвредни
Teetha и Дентокинд са хомеопатични.

Как обличате децата навън? Вчера синът ми беше потен и се зачудих, че вероятно му идва в повече да е по боди с дълъг ръкав, ама не се престраших да го пусна по къс.

Малкия вече го обличам само по боди с къс ръкав, от тези, които са като блузки/ризки и някакво леко панталонче или потурче, или цяло гащеризонче с къс ръкав. Смятам, че правилото бебетата да с 1 кат дрехи повече от нас за лятото не важи, все пак при 30+ градуса навън 2 слоя дрешки са много, дори за бебе (изключая новородените)

# 110
Оффф не ще да яде и това е. След 2 седмици прави 10 месеца и е още на кърма. Да изяде максимум 60-70 гр. с големи опити и кандърми и то го яде цял ден с по 2-3 лъжички, вкарани с големи увещания. Иначе е 10 кг. Кажете какво да правя. Зъби има 8, излезли без проблеми. Никакъв ентусиазъм да ги ползва. Купувам пюрета, стоят отворени в хладилника и накрая ги хвърлям. Пробвах ЗВБ, пюрета от различни марки, пасирани, непасирани, попара, плодове, каши, готови каши........не и не.......плътно затворена уста. Иска гърда и това е! Ако ми беше първо сигурно много щях да се притесня. Сега по- скоро се чудя. Давайте идеи.  bouquet 

# 111
Какви капки ви изписаха за рахит и от кога и до кога се дават

# 112
  • София
Vit D се дава, има разнообразие на пазара (различни марки). Докторката ще прецени по колко и колко дълго да го давате. Зависи как се затваря фонтанелата.

# 113
Уф, направо вече ми писна. Тъкмо се радвах, че поне яде пюрета, и спря да яде пюрета. Имаме 4 зъба, излезе преди седмица един без особени драми, сега май излиза/излязъл е друг.
И малкия онзи ден рева 12 часа, яде АМ, яде каши с плодово пюре размесено вътре. Пюрета на обяд не ще.
Това дали са зъби, устата му уж е чиста, пък и ако бяха някакви афти/ зачервено гърло изобщо при всякакво преглъщане щеше да боли и хич нямаше да иска и да яде.
Следващата седмица сме на ваксина, ако са зъби то може да си продължи дълго време, зъбите не са причина за отлагане на ваксината, нали? Изобщо не ми се иска да я отлагам повече, ама ако няма начин.

# 114
  • София
И при нас е ад с тези зъби- мажа, чеша, изстудявам .... не помага.

prolet_inchen, зъбите не са повод за отлагане на ваксина, но ако детето е в добро общо състояние. Понякога зъбите причиняват бистър секрет от носа, детето е криво и т.н. Аз съм отлагала ваксина по тази причина. Да, гадно е да се отлага много във времето, но пък и бързането не е ОК. Лекарката ще прецени, не го мисли. Peace

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 12:52 от missence

# 115
Оффф не ще да яде и това е. След 2 седмици прави 10 месеца и е още на кърма. Да изяде максимум 60-70 гр. с големи опити и кандърми и то го яде цял ден с по 2-3 лъжички, вкарани с големи увещания. Иначе е 10 кг. Кажете какво да правя. Зъби има 8, излезли без проблеми. Никакъв ентусиазъм да ги ползва. Купувам пюрета, стоят отворени в хладилника и накрая ги хвърлям. Пробвах ЗВБ, пюрета от различни марки, пасирани, непасирани, попара, плодове, каши, готови каши........не и не.......плътно затворена уста. Иска гърда и това е! Ако ми беше първо сигурно много щях да се притесня. Сега по- скоро се чудя. Давайте идеи.  bouquet 
От вашата храна не иска ли? Трохички хляб, месо, меки плодове и там каквото прецените, че е подходящо.

# 116
Ох много ме е страх да не се задави, дадох й коричка хляб, както и от мекото на съвсеееем леко препечена филийка, уж яде, маза навсякъде, накрая се задави и повърна всичко. Иначе глутенът е въведен, понася и, но хлябът като че ли й залепна на гърлото и на нея й беше по- лесно да го повърне, отколкото да го глътне.  newsm78

# 117
Кора хляб дадох преди дни (на 1г. и 2 месеца е детето). Мен също ме беше страх, защото си тъпчеше всичко в устата, а има само 4 зъба и то отскоро. Аз давах меката част на хляба, накъсано месо, посмачкан картоф и т.н. Няма как да се задави така, но пък се учи да дъвче.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 19:42 от Анонимен

# 118
  • София
Момичета, кажете къде да търсим в София инфекциозно детско отделение? Търсим най-доброто разбира се.
Малкото днес цял ден с Т, следобяд разстройство - а за капак преди 30 мин в акото му имаше малко светла кръв и слуз. Може да се е заразил нещо, знам ли. Сега спи, няма Т, но мисля утре да го водим за изследвания. А, друг въпрос е - направо ще ни приемат ли или само изследвания да знам какво да очаквам. Съвета на педитъра също беше такъв - да търсим инфекциозно.

# 119
  • Варна
Здравейте момичета искам съвет и препоръка
Малчо е на 7м няма още зъби но многооо мъки покрай тях много нервен само мрънка реве смучи си пръсти, ръце,  крака, каквото намери но това е за кратък период през др време еее страшен кривчо мазах го с дентинокс без ефект, с гелът на бочко горе доло но не съвсем взех му камилия на моменти отминава, та се чудя сега какво да му взема за мазане моля препоръчайте някой гел с ефект. Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт