Отговори
# 585
Киноа готвя по принцип със зеленчуци, така че и бебето така яде. Често я слагам в супата вместо ориз. Според мен я направи както я ядете у вас (ако изобщо я консумирате де), ако ли не, прибвай и както се хареса на бебето. Амарант не съм опитвала.

Бебето спи различно, от 1,5 до 3 часа, но като цяло около 2ч. Аз отдавна не му готвя отделно, правя една манджа за цялото семейство, която гледам да съобразя с каприз номер едно (баткото). Бебето, ако не я хареса, яде каквото има. И без това напоследък е зор да го нахраня, не иска да сяда на стола, ако не е на кеф ме замеря с храната и мята купи, чаши и посуда из цялата стая. Иска да гризе цели плодове, зеленчуци, комати, а няма как да му поднеса готвеното в подобен вид 😤😤😤 . Отделно, че с тия 5 зъба не успява да дъвче добре.

Иначе и аз излизам сутрин и вечер, но в жегите е мъка голяма.

# 586
  • град-държава
Ти си машина, ако за 2 часа успяваш с готвене, домашна работа и да ди починеш... 😮Там е проблема, че това, което ядем ние все още не е подходящо за хлапето. Тя има 10-11 зъба, но не стигат за пържоли и салати. Риба за сега отказва категорично, направо 'и се сгажда, а ние това ядем, защото с манджата се е заел основно мъжът ми и ресторантска храна ядем много, та все още готвя отделно за детето, за да е разнообразно и Ок за нея.
Иначе сме същата работа - седи в стола, но бута лъжици хвърля навсякъде, става страшна кочина, но комати и парчета гризе с голям кеф. Ама това е игра, никакво хранене не е. 😂

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 12:53 от Vermilion`

# 587
Успявам за тези часове с всичко, защото критериите ми отдавна са силно занижени. С голямото дете чистих и лъсках като луда, излизвах къщата всеки ден, толкова ми е бил акъла. Сега гледам да сготвя, простра и заредя миялната. Ако успея да изчистя пода, значи бебето е спало 3 часа 😉 !

# 588
  • ту тук, ту там
Ох, колко навреме ми идвате с коментарите за домакинската работа! ☺

Likeadream, бебетата ни май с родени в един ден! 😊❤

Извинявайте за спама!

# 589
  • София
И ние с дъщеря ми излизаме за по 2-3 часа дневно. Сутрин между 9 и 10 и после чак след 18. През останалото време е толкова горещо, че не бих го причинила нито на нея, нито на себе си.
Аз имам въпрос относно захранването с киноа и амарант. Според вас как е по- удачно да ги комбинирам - със зеленчуково пюре за обяд или с плодове за следобедна закуска? Бебето е на 9 месеца без 2 дни, захранено на 6, в момента има две заместени хранения.
Благодаря предварително.
[/quote
Какви зеленчукови пюрета сте дала досега?

# 590
  • София
Афтозният стоматит е отвратителен вирус... синът ми го кара на година и половина. От тантума ефект не видях, дактаринът е за гъбички и бактериални инфекции. Аз мажех яко с афтекс, херпекс и генгигел бейби направо с пръст вътре в цялата уста. Не искаше нито да яде, нито да пие... имаше херпеси дори отвън по устата. По някое време прояде каша със спринцовката на нурофена. Тежък вирус е и много мъчителен, но ще мине. Бързо оздравяване!

# 591
Афтозният стоматит е отвратителен вирус... синът ми го кара на година и половина. От тантума ефект не видях, дактаринът е за гъбички и бактериални инфекции. Аз мажех яко с афтекс, херпекс и генгигел бейби направо с пръст вътре в цялата уста. Не искаше нито да яде, нито да пие... имаше херпеси дори отвън по устата. По някое време прояде каша със спринцовката на нурофена. Тежък вирус е и много мъчителен, но ще мине. Бързо оздравяване!
Благодаря!!! Ужас е. Той реве и аз с него. Толкова отчаяна и безпомощна не съм се чувствала. Хапва хляб, банан, за щастие пие и вода (поне засега). Но си търси да суче и реве, защото не може!
Снощи не сме спали. Повтарям си, че ще мине, но е тежко.

# 592
Момичета, много се радвам, че ви открих, благодаря за адекватните съвети! Heart
elleni, моята госпожица е на 02.11 и е типичен представител на зодия скорпион. Wink
Относно домакинската работа критериите ми вече толкова са паднали, че грам не ми пука. Гледам да имаме изпрани дрехи за тримата, ядене за бебето и да се къпя всеки ден, всичко останало е бонус. Докато тя спи, аз чета книга, защото и най- малкият шум я буди. Първите месеци много се дразнех и депресирах, вечно ми беше в ръцете, ама вече съм дзен. Приех, че бебето е от по- капризните, не се заиграва сама, иска постоянно внимание и сега го бутаме ден за ден. В интерес на истината, от както пролази има напредък, имам десетина минути, в които да свърша нещо. Абе, все си викам, че важното е да са здрави. Simple Smile
Jane.happy, стискам палци бързо да се оправи детето, да се наспите и забравите преживения ужас!

# 593
  • град-държава
Аз съм родена на 2.11. 😆
Нямам големи изисквания и аз към домакинските, толкова съм на парцал, че и да имам такива, нямам сили. Гледам да не е абсолютна кочина и ние горе-долу да ставаме за пред хора.
Бързо оздравяване на детенцето със стоматита.

# 594
  • София
При нас ситуацията е сходна. С баткото чистех и лъсках докато той спи. Тъкмо сложа всичко в ред, той стане и след 1 час не си личи, че съм прибирала. Сега този мач просто не го играя. Гледам да има нещо за ядене, да сме изпрани и да имаме изгладени дрехи за следващия ден, къщата да е в приличен вид и толкова.

Киноа ще дам на каша, че ми е по-лесно. После ще давам така, както ние я ядем т.е. със зеленчуци, със заешко и т.н. Амарант смятам да дам след около месец.

да добавя въпрос: споделете пропорции за попара и вид чай, че баткото така и не прояде попара и съм правила няколко пъти само.

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 17:54 от missence

# 595
  • ту тук, ту там
Вече и аз съм една идея по-спокойна, че не съм само аз, дето нямам време за домакинстване! Много искам да успявам с всичко, но едва постигам някакъв санитарен минимум!

Моят син е на 1.11! 😀

Как въведохте заешко? Ако с готово пюре, с кое? Аз от днес давам пшеница и след седмица мисля вече да въвеждам месо, че много се забавих с него! 😊

# 596
Аз въведох пилешко и пуешко с готови пюрета на Плазмон, тази седмица ми е ред на заешкото. Мисля пак с готово на Плазмон, но не съм много сигурна дали имат, ако не - Хип-арското.
След това почвам вече глутена, че бая го забавих май.

# 597
Да попитам - днес разрязахме пъпеш, дадох на малкия и му отделих в едно измито бурканче на Хип за утре в хладилника. Ще издържи до утре, нали така? Понеже досега все сме купували пресни плодове, ядем и на следващия ден - нови. И още да питам - кашата на Милупа 7 зърна някой давал ли я е? Качествена ли е? Не мога да намеря на Хип 5 зърна кашата, а малчо нея я харесваше. А пък ще вземе да забрави що е то глутен, не е ял от две седмици.

# 598
  • ту тук, ту там
Ох, аз сега живея в малък курортен град и тук избор няма. Тези Плазмон със сигурност ги няма, иам само Хип, Бебевита и някои на Гербер. Има и Овко и Ганчев де, ама те не са опция. Онзи ден си заредих от Бургас от ДМ някои неща, ама чисто месно имаше само пилешко. Аз мисля да дам заешко - пуешко - пилешко. Има на Хип заешко с картофи и копър (май така беше), но има и лук, а аз лук не съм давала. Значи след пшеницата ще дам лук и тогав това на Хип!

Всъщност ако не ви затруднявам, може ли да споделите кои марки какви чисти месни имат, за да ги ползвам като добавка?
И къде в Бургас продават пюрета на Плазмон?
Благодаря предварително!

Кашите на Милупа са много хубави, големият ми син ги хапваше с удоволствие. На малкия още не се е случвало да давам такава. Пшеницата сега въвеждам с Хумана, нямаше друга пшенична каша в ДМ онзи ден, а беше баш по време на пороя и нямаше как да обикалям да търся. Но той малкият много харесва елдата на Хумана, ама много, та се надявам и тази да я хареса!

Не вярвам да има проблем с пъпеша от днес до утре! Peace

# 599
  • София
Няма да има проблем с пъпеша за 24часа. Все пак е в хладилник. Ние купуваме по-малки дини и пъпеши, за да стоят не повече от 24ч. разрязани.
Заешко въведох с Гербер, но вътре има магданоз и рапично олио, затова го "изтеглих" по-назад.

Плазмон имат чисто заешко, но по спомени е със сол и затова предпочетох магданоз пред сол. Същите имат пилешко, телешко, агнешко, конско, шунка, сьомга, ципура и сирена (пармезан, фонтина и т.н.).
Holle имат чисто пилешко и телешко.
DM пилешко и телешко.
Gerber пуешко.
Хипп пилешко, телешко.
На Хипп определено не ми харесват. На Плазмон избягвам тези със сол.

7 зърна на Милупа е хубава. Разтваря се лесно. На мен кашите на Hipp ми стават някак глетави, а ги правя според упътването. Малчо не ги харесва много и аз спрях да ги купувам.

Общи условия

Активация на акаунт