Отговори
# 600
Да попитам - днес разрязахме пъпеш, дадох на малкия и му отделих в едно измито бурканче на Хип за утре в хладилника. Ще издържи до утре, нали така? Понеже досега все сме купували пресни плодове, ядем и на следващия ден - нови. И още да питам - кашата на Милупа 7 зърна някой давал ли я е? Качествена ли е? Не мога да намеря на Хип 5 зърна кашата, а малчо нея я харесваше. А пък ще вземе да забрави що е то глутен, не е ял от две седмици.

И на Милупа 7-зърнената, и на Хип 5-зърнената в къщи се ядат доста успешно. Аз като не мога да намеря нещо в реалните магазини, се отдавам на он-лайн пазаруване.  Grinning

# 601
Ние по съвет на педиатъра захранихме с Хип, но не съм доволна от пюретата им и не ги препоръчвам. Особено това заешко с картоф и копър, дето има и лук вътре много дразнеше коремчето. На Гербер му понасят по-добре, ама пак трябва да чете етикета човек.

# 602
  • ту тук, ту там
Точно преди пет минути за пръв път ми хрумна, че мога да потърся онлайн! :пляскам се по челото:

И потърсих! Обаче още повече се обърках! Във всяко от комбинираните има по нещо, което не съм давала. И се боя, че много ще се проточи във времето захранването ни с месо. Май ще звъня на майка ми да ми търси домашен заек... а дотогава може да се прежаля да въведа с чистото заешко на Плазмон! Или с хипското, което missence каза!

missence, огромно благодаря за изчерпателния отговор с всички марки! 💐

# 603
  • град-държава
Веднъж купих Хип-арска 😂 каша, ми тя  лепило, като също я приготвих по упътването. Детето само я опита и дотам. Повече не съм взимала от тях. Най-много е яла на Тьопфер кашите, но не им е фен и по малко си е хапвала понякога - доста са безвкусни. Последно взех на Хумана и направо я опоска - бананова 5 зърна. Много я хареса и си изяде цялата за нула бройки. С други каши нямам опит, като цяло не е яла много каша, но за следобедна закуска ми върши работа и ще пробвам някоя друга на Хумана. Ако на Милупа са с изявен вкус, може и тях да пробвам.

# 604
  • ту тук, ту там
Аз кашите ги правя на око, да докарам консистенция на ядлива каша. Вземам безмлечни и ги правя с АМ, правя 60 или 90 мл АМ и добавям кашата, разбърквам, изчаквам и преценявам дали да добавя още.
Овесената ни е на на ДМ, също я харесва бебето. Но тази чистата елда на Хумана му е любима.

Като чета съдържанието на разни пюрета в нета и се шашкам колко много неща не съм дала още! :пляс по челото:

# 605
Тя тази на Милупа има едно зърно дето не сме го яли, та ще трябва да я въвеждам като нова храна. Има и царевично брашно вътре, а ние сме яли само царевично нишесте и то в пюре - някой може ли да ми каже има ли разлика, или пак си се води въведена царевицата?
На Хип кашите стават мнооого гадни ако се направят с хладка вода, ако са с топла стават добре. Не знам, но малчо ги яде и му понасят и честно казано това е единствената причина да ги купувам. Обаче около нас ни в ДМ, ни в Лили, ни в Метро, ни никъде я няма тази 5 зърна и даже и овесената каша рядко намирам. От кой доверен онлайн магазин мога да си ги поръчам, имате ли идея? Не търся намаления или изгодни цени, просто да мога да се доверя на доставчика.
От Емаг си взимам на Гербер пюрета, пращат ги директно от Софийския магазин на Нестле  бебе, та си ги получавам от производителя.
Милия този пъпеш грам не му хареса, хем му го намачках в пюрето. Не мога да разбера, той сега зъбки го мъчат явно, затова ли не го ще, или понеже не е свикнал със суров плод, или просто не обича пъпеш като майка си. Досега всичко на пара или готово пюре съм му давала.

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 23:23 от prolet_inchen

# 606
  • град-държава
Пролет, провери в Темата. Там винаги са добре заредени.

# 607
Благодаря, ще пробвам и там! Дано да имат, поне да разнообразявам нови / стари каши, а и е успокоително да имаш поне някои храни, които ги яде и нищо му няма от тях. Така ако направи реакция към новото винаги мога да върна към вече опитвани вкусове.

# 608
  • град-държава
Аз готови храни купувам само каша и чисто месно пюре понякога и в Темата винаги е имало това, което съм търсила, а и мляко, памперси и пр. също .

# 609
  • ту тук, ту там
И тук при мен има Тема, но, логично, не е толкова добре заредена.

# 610
  • град-държава
Ами ние сме от Бургас, но аз живея в курортен град в близост, та също има Тема и е ОК. Мъжът ми пазарува от Темата на Републиканска и казва, че е добре заредена.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 00:17 от Vermilion`

# 611
Каши съм поръчвала от сайта на аптеки Ремедиум и съм доволна.
Само на Топфер е яла каши моята, много й харесваха, особено млечните, нямам опит с други.
За децата на над годинка - колко хранения имате дневно и по колко грама, съвсем грубо?   Да си сверя часовника, че нещо му отпуснахме края май Grinning
При мен схемата е следната:
Цяла нощ кърмене, кога и колко не знам.
Закуската е не повече от 100 грама, обикновено плод, понякога я прескача.
През деня, разпределено в 3 хранения (обяд, следобед, вечеря), изяжда средно 450 гр. + едно или две кърмения. Много ли ви се струва ?

# 612
  • град-държава
Аз давам колкото 'и се яде. 😶 Сутрин АМ,  обяд крем супа/пюре + салата и хляб, заспива с АМ, следобедна закуска +плод, вечеря крем супа/пюре +салата и заспива с АМ. Общия грамаж не е повече от 350 гр на хранене и 220мл за мляко, но не винаги изяжда всичко. През деня също предлагам плод между храненията, но не е по плодовете изобщо. Понякога давам бисквита, но не ги яде особено. Не яде никакви солети, снаксове и др. от този род. Последно я теглихме 11,200, на 1,4г е.

# 613
12.700 е вече моята на 1.3, аз затова го мисля толкова. Беше задържала теглото поне 3месеца, но последния месец е качила 400 г.
Как салата? От какво? По-меки плодове давам непасирано, ама с краставица например ме е страх да не се задави Sad и поне докато съм сама през деня не смея. Иначе се мъчи да дъвче уж.

# 614
  • град-държава
Настъргани на ситното ренде домати и краставици, чушка (не заедно) със зехтин и някаква зеления, обажава ги и таратор 'и правя пак с настъргана краставица. Пробвах с моркови, но тях ги плюе.
Докато я кърмех и моята кашваше много и постоянно, вече с прохождането, а и тя не се спира се нормализираха нещата, а откакто не я кърмя варира между 11 -11,300.

Общи условия

Активация на акаунт