MasterChef България сезон 3, тема 5

• 89 646
  • 884
  •   1
Отговори
# 705
Възможно ли е една бучка масло да ти коства 100 000 лева? Росица в "Преди обед".
Да беше бучката масло я провалило... Whistling Ума ми не побира защо я добутаха до финала, но мястото ѝ не беше там.

# 706
  • Испания
Възможно ли е една бучка масло да ти коства 100 000 лева? Росица в "Преди обед".
Да беше бучката масло я провалило... Whistling Ума ми не побира защо я добутаха до финала, но мястото ѝ не беше там.

Абсолютно.  Peace

# 707
  • София
на Росица майка ѝ се оказа, че е готвачка, та нищо чудно и Роси да е поработвала там,
Някъде мернах, че майка ѝ направила фирма за кетъринг, може оттам да са добрите презентации.

# 708
Състезанието е за хоби готвачи, което не значи задължително аматьори. Хоби готвачът може пак да е работил в заведение или да е изкарал някой друг лев готвейки. Въпросът е, че е самоук - няма такова образование и основното му занимание и професия са други. Както Цецо е фотограф, Божана си изкарва парите с маркетинг, Димитър е дизайнер, Иван каменоделец и т.н.
Скрит текст:
Ако познавате или сте човек с истинско хоби знаете колко е поглъщащо и как отделяте всяка свободна секунда, за да му се посветите. Мъжът ми има за хоби фотографията, ами не само че постоянно му "трябва" някакъв нов обектив, светкавица, филтър и т.н., ами и постоянно чете и гледа трикове кое как се снима и продава някои снимки. Не е аматьор фотограф, а хоби фотограф, иначе от 9 до 18 ч си изкарва парите с коренно различно нещо.
Абсурдно е да се говори, че десерта на Димитър бил много по-хубав. Ако не обичам фламбиран шоколад с кисело мляко и меки (вносни) сирена с розова вода, особено с лепнат отгоре етикет "българска традиционна кухня по последни модни тенденции", как ще ме убедиш че е по-хубав, още повече че според журито (които реално са го опитали) този на Божана е по-добър, щом и дадоха наградата? Визуално десертът на Димитър изобщо не изглеждаше по-добре, с тези сфери с грубата мазилка отстрани.

# 709
  • Испания

Naughty Тц. РозАва.  Joy Peace

# 710
# 711
  • Другата България
Обаче цялата тази публика от изгонени участници, роднини и приятели беше някакъв кошмар.  #Crazy
Аз това се бях замислила, тия хора колко ли време са стояли прави и на крак? Щото ни показаха час и половина всичко, но готвенето е продължило доста време предвид сумарно времето, което има даваха за приготвяне на всяко ястие....дали цял ден са гледали от - до или само за снимките бяха на балкона и подвикваха?

# 712
  • В тъмната гора.

Абсолютно.  Peace

Аз пък не бях чула нито в първия сезон от Симеон и Елена, нито при втория сезон от Севда и Евгени, някой да се оправдава така идиотски като Росица, че не й останало време, че заради незначителни неща не й се получило...и тем подобни абсурдни оправдания. Все едно не е на финал, а на тест за креативност в началото на сезона.

# 713
Не виждам да сте коментирали, но Росица е главен готвач в някакъв комплекс на 3 км от София!  Peace Peace Peace

Много се радвам, че на някои участници им се отвориха вратите след участието им в МС. Не си спомням от миналия и по-миналия да има толкова участиници отворили заведение или пък наети като главни готвачи, където и да е! Много се радвам. Peace Peace

# 714
  • Другата България
Не виждам да сте коментирали, но Росица е главен готвач в някакъв комплекс на 3 км от СофияPeace Peace Peace
Grinning Сопот. Комплекс в Сопот.

# 715
Някаква идея кой е този комплекс? Ще имам път лятото.. Едва ли са много в района де..

# 716
Въпросът е, че е самоук - няма такова образование и основното му занимание и професия са други. Както Цецо е фотограф, Божана си изкарва парите с маркетинг, Димитър е дизайнер, Иван каменоделец и т.н.

Е, да, но сега повечето от тях работят като готвачи. Куку и Росица даже са главни готвачи. Въпреки факта, че нямат такова образование.
Е, това, че работят като такива, прави ли ги готвачи, или не? И ако не са готвачи, готвейки, за какво ли им плащат всъщност?  Laughing
Днес много хора упражняват професии, за които нямат специално образование. Ама никой не им отрича, че са специалисти. Разликата между професия и хоби е, че с професията си вадиш хляба, а за хобито вадиш от джоба си и си плащаш. Почнеш ли да вадиш пари и от него, вече не е хоби, а занаят.

# 717
Лифт Сопот  Peace

# 718
  • София
Че Божана на финала си сготви там мозъците и стомасите в тенджера под налягане, това не го ли броите, та само октопода... Simple Smile

# 719
  • София
Явно вълнението ни е дошло в повече. Не сме забелязали.  reverance

Общи условия

Активация на акаунт