Избор на прахосмукачка- 2

• 120 446
  • 785
  •   1
Отговори
# 405
Доста мнения прочетох и се спрях на два модела Philips.
https://m.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-philips-powerpro-comp … -09/pd/D73KYDBBM/
И другата
Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Expert FC9744/09, TriActive+, Енергиен клас A+, Телескопична тръба, Зелена.
Коя ще ме посъветвате да взема.Втората е доста по скъпичка и дали си заслужава 100лв отгоре
Втората е с клас С на почистване на килими и само с една четка повече от FC9744/09!
То на Филипс май всички модели под 600-700лв. са с клас С за килими. На Хувърът, за който питах всичко му е клас А, но май никой няма мнение за него Sad

# 406
Става въпрос за филтъра и торбичката на традиционните прахосмукачки, които са си инкубатор на бактерии. HEPA  филтърът е нещо съвсем различно. Все пак всеки сам си преценява спрямо нуждите и бюджета, който може да отдели. От 1994г. използваме този тип почистващи системи и не бих ги заменила за ел. метла Simple Smile

Торбичката, циклонът или водата са все филтри, които филтрират до някаква степен според вида и модела. Хепа филтърът е краен филтър и работата му е да улови каквото не е уловено от по-грубите филтри преди него. По-старите прахосмукачки Rainbow нямаха Хепа филтър и разнасяха прах във въздуха както и обикновените прахосмукачки с разликата, че е някак си е по-така да разнасяш прах не с някаква си проста "ел. метла" за 100-200 лева, а със "система" за 2000$.
Това може да го твърди човек, който няма тази система за почистване. Rainbow не е толкова удобна и иновативна, по-тежка е, кабелът не се прибира , но въпреки всичко чисти перфектно. За основното жилище избрахме Roboclean , като космически кораб е, има всякакви екстри, и сертификати за здравословен продукт. Изчиства перфектно, да не говорим, че килимите ми изглеждат като нови и никой не може да разбере, че имаме куче вкъщи, защото няма прашинка. Не смятам, че цената е висока, имайки предвид, че единственият консуматив е вода, а са ми дали 10г. гаранция на двигателя. Имаме модела от 2012г. и не мога да се оплача. Правят ми профилактика всяка година и съм убедена, че в близките 10г. няма да си купя друга прахосмукачка, освен ако не излезе някоя с повече функции.

# 407
Добре де, консумативът е вода, а колко струва самия уред и годишната му поддръжка /профилактика/? Важно е  човек да си направи сметка предварително. А и тези машинки колкото и качествено да почистват не стават да си почистиш трохите под масата след вечеря, а си трябва и лека прахосмукачка която да ги допълва.

# 408
Добре де, консумативът е вода, а колко струва самия уред и годишната му поддръжка /профилактика/? Важно е  човек да си направи сметка предварително. А и тези машинки колкото и качествено да почистват не стават да си почистиш трохите под масата след вечеря, а си трябва и лека прахосмукачка която да ги допълва.
Аз плащам по 50лв на година за профилактика. Не знам в момента колко струва, защото ми е подарък от ММ. Доставя ми удоволствие като светне всичко и като ми дойдат гости да ме питат да не съм си купила нов килим или диван, а да не говорим, че на апартамент 120кв ми отнема 1 час заедно с мокрото почистване. Както казах всичко е въпрос на личен избор и отношение към чистотата, не ангажирам никого с мнението си.

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 13:45 от Анонимен

# 409

[/quote]
То на Филипс май всички модели под 600-700лв. са с клас С за килими. На Хувърът, за който питах всичко му е клас А, но май никой няма мнение за него Sad
[/quote]
Не всички модели са с С клас за килими,даже повечето са с А!

# 410
  • до най-прекрасния мъж
Както казах всичко е въпрос на личен избор и отношение към чистотата, не ангажирам никого с мнението си.
Всичко е въпрос на възможности. Да, имам отношение към чистотата, но, не, не мога да си позволя прахосмукачка от 3000+ лв. Това прави ли ме мърла?
Изказванията са Ви доста крайни. Всеки намира начин да поддържа домът си чист и спретнат. Моите килими също са като нови, пера ги ежегодно с течаща вода и препарат и съхнат на слънце. Диваните ми са застлани и пера постелките всяка седмица. Прахосмукачката ми е перяща с воден филтър и струва 10 пъти по-малко от един Рейнбол, но не, не разнася прах и след нея вкъщи въздухът е чист и свеж.
Технологиите от 1994 г насам са доста напреднали и повечето прахосмукачки НЕ са електрически метли.

# 411
Както казах всичко е въпрос на личен избор и отношение към чистотата, не ангажирам никого с мнението си.
Всичко е въпрос на възможности. Да, имам отношение към чистотата, но, не, не мога да си позволя прахосмукачка от 3000+ лв. Това прави ли ме мърла?
Изказванията са Ви доста крайни. Всеки намира начин да поддържа домът си чист и спретнат. Моите килими също са като нови, пера ги ежегодно с течаща вода и препарат и съхнат на слънце. Диваните ми са застлани и пера постелките всяка седмица. Прахосмукачката ми е перяща с воден филтър и струва 10 пъти по-малко от един Рейнбол, но не, не разнася прах и след нея вкъщи въздухът е чист и свеж.
Технологиите от 1994 г насам са доста напреднали и повечето прахосмукачки НЕ са електрически метли.

Напротив, от създаването си през миналия век до ден днешен, традиционните прахосмукачки, които използват филтър, торбичка/ контейнер не са променили принципа си на работа, което прави почистването неефективно и дори нанася вреди. Аз като видях какво излиза от моите настилки ( имайки предвид, че съм голяма чистница) се хванах за главата и не можах да го преживея. Доста скептично бях настроена и си мислех, че всичко е ала-бала, но за всичките тези години се уверих, че инвестицията си е заслужавала.
Не хваля конкретна марка, вече има доста модели на пазара със сепаратор и вода, не са само Rainbow или Roboclen. Има по-евтина (китайска версия) -Ritello, Delphin, Hoover Presto и т.н. Важен е принципа на почистване Wink

# 412
Това може да го твърди човек, който няма тази система за почистване. Rainbow не е толкова удобна и иновативна, по-тежка е, кабелът не се прибира , но въпреки всичко чисти перфектно. За основното жилище избрахме Roboclean , като космически кораб е, има всякакви екстри, и сертификати за здравословен продукт. Изчиства перфектно, да не говорим, че килимите ми изглеждат като нови и никой не може да разбере, че имаме куче вкъщи, защото няма прашинка. Не смятам, че цената е висока, имайки предвид, че единственият консуматив е вода, а са ми дали 10г. гаранция на двигателя. Имаме модела от 2012г. и не мога да се оплача. Правят ми профилактика всяка година и съм убедена, че в близките 10г. няма да си купя друга прахосмукачка, освен ако не излезе някоя с повече функции.

Нямам, няма и да имам, а мога да го твърдя защото съм достатъчно запознат с пархосмукачките. Rainbow и подобните му не са лоши прахосмукачки, но просто имат лошо съотношение цена/качество. Заради маркетинговата им политика струват с поне една трета по-скъпо отколкото би трябвало да струват. Купуваш прахосмукачката + красивата приказка колко е страхотна тя. Били ти дали 10 години гаранция на мотора и какво от това? Обикновено други работи се изпотрошават по прахосмукачките или излизат по-добри модели за 10 години. Мотор на прахосмукачка изгаря много трудно и то обикновено се случва при неправилна работа с прахосмукачката, а дори и да изгори, нов струва под стотина долара. Консуматив ти е Хепа филтърът и е без значение дали го наричаш консуматив или профилактика. Какъв е този толкова специален принцип на почистване, който да оправдава цената на тази прахосмукачка?

# 413
Аз да ви питам, какво ви е мнението за електрическите метли. Имам прахосмукачка с воден филтър, но ми писна да я пускам всяка вечер, да пълня, да мъквам напред назад и че тежи и после миенето на контейнера. Или по добрият вариант да купя една по лека прахосмукачка без това бях се загледала по филипс 9334. Моля дайте мнение дали са практични, мощни и дали се вдига прах при чистенето, просто дали си струва да се купува такава метла.

# 414
Аз да ви питам, какво ви е мнението за електрическите метли. Имам прахосмукачка с воден филтър, но ми писна да я пускам всяка вечер, да пълня, да мъквам напред назад и че тежи и после миенето на контейнера. Или по добрият вариант да купя една по лека прахосмукачка без това бях се загледала по филипс 9334. Моля дайте мнение дали са практични, мощни и дали се вдига прах при чистенето, просто дали си струва да се купува такава метла.

Аз чистя с две прахосмукачки в къщи. Едната е много мощна , голяма и тежка. Ползвам я един път седмично. През останалото време имам безкабелна прахосмукачка тип метла и чистя с нея. Супер удобно ми е!!!  Безкабелната направо си ми е любима, но пък е по - слабичка, не е с воден филтър и много лесно се почиства.

# 415
може ли снимка на твоята, вече съм решена твърдо и аз да купя някаква тип метла, както съм и бременна много ми тежи с водния филтър. Иначе събира ли този прах, който пада от дрехите, както и космите и по едрите боклуци

# 416
може ли снимка на твоята, вече съм решена твърдо и аз да купя някаква тип метла, както съм и бременна много ми тежи с водния филтър. Иначе събира ли този прах, който пада от дрехите, както и космите и по едрите боклуци

Събира, но моята е с турбочетка и май затова върши добра работа. Ще снимам по - късно.

# 417

Нямам, няма и да имам, а мога да го твърдя защото съм достатъчно запознат с пархосмукачките. Rainbow и подобните му не са лоши прахосмукачки, но просто имат лошо съотношение цена/качество. Заради маркетинговата им политика струват с поне една трета по-скъпо отколкото би трябвало да струват. Купуваш прахосмукачката + красивата приказка колко е страхотна тя. Били ти дали 10 години гаранция на мотора и какво от това? Обикновено други работи се изпотрошават по прахосмукачките или излизат по-добри модели за 10 години. Мотор на прахосмукачка изгаря много трудно и то обикновено се случва при неправилна работа с прахосмукачката, а дори и да изгори, нов струва под стотина долара. Консуматив ти е Хепа филтърът и е без значение дали го наричаш консуматив или профилактика. Какъв е този толкова специален принцип на почистване, който да оправдава цената на тази прахосмукачка?

Много ми е интересно как може да твърдиш, че имат лошо съотношение качество-цена при положение, че не си имала и нямаш такъв уред. "Гроздето е кисело" възкликнала лисицата Simple Smile Всичките ми приятелки имат такива системи за почистване и не съм чула негативни отзиви. От здраве и чистота не трябва да се пести, по тази логика да взимам метлата и парцала и така да чистя....

# 418
Искате ли един инженерен поглед върху чистотата и прахосмукачките? Този поглед казва, че няма смисъл да се дава една бала пари в повече за прахосмукачка, която успява да изчисти 99,5% от боклука вкъщи, спрямо умерено добра такава, която изчиствам само 95% от мръсотията. И защо е така? Ами защото цапането е линеен процес. Ако чистите два пъти седмично това значи, че чистите веднъж на 84 часа. Или с други думи за 84 часа става 100% мръсно. Това значи, че за 1 час замърсеността нараства с 1,19%. Което пък значи, че след 4 часа вече ще е толкова мръсно, колкото ако бяхте чистили с по-евтината прахосмукачка. Безсмислено е и това, че филтърът на едната задържал, 99,99% от прашинките, а на другата 99,5%, защото и в двата случая запрашеността на излизащия от прахосмукачката въздух е по-ниска от запрашеността на въздуха, влизащ като отворите прозореца. Това за обикновен дом, де. Ако живеете в свръх чиста зона с филтри и неотваряеми прозорци, където се влиза със специални костюми и калцуни, тогава да. Наистина ви интересуват частите от процента. Но за един нормален дом една умерено скъпа прахосмукачка с клас на изчистване ААА и хепа филтър е разумната достатъчност. А цената на такава прахосмукачка е до около 500-600 лева.

П.П. Горните сметки са илюстративни и имат за цел да предадат идеята. Съвсем точно сравнение на ефективността на прахосмукачките може да се направи с прецизно тестване.

# 419
  • до най-прекрасния мъж
Не е важно как чистим, а какъв резултат постигаме Simple Smile
CheerUp, не разясни на нас, простолюдието, каква е тази космическа технология, с която чисти твоят Roboclean. Ако е чак пък толкова космическа, някой може да реши да дръпне една ипотека, че да е неземно чисто у тях за един час седмично повече.
И още нещо - "гроздето не е кисело", просто различните хора харчим парите си за различни неща, обикновено доста по-стойностни от една обикновена прахосъбирачка.

Общи условия

Активация на акаунт