Избор на прахосмукачка- 2

• 120 363
  • 785
  •   1
Отговори
# 495
В момента като филтрация на въздуха най-доброто е серията Кинетик на Дайсън и като казвам най-добро става дума за най-добро с много пред другите. Милето е много хубава прахосмукачка и наистина торбичките им са с много високо качество, но си има недостатъците на прахосмукачките с торби. За мен е недостатък загубата на мощност и високата цена на обслужване. Торбите са по-скъпи от хартиените и това се преживява, но ХЕПА филтрите имат около 50 работни часа живот и струват толкова, че за 10 год експлоатация я плашаш още веднъж тази прахосмукачка. Иначе като качество на изработка е с високо качество, но ако трябва да избирам между прахосмукачки с торба бих избрал Sebo.

На споменатият Бош както и на всички подобни Филипс, Ровента и т.н. проблема им е, че са с един голям циклон и толкова. Този циклон обира едрите и част от по-дребните прашинки, а останалото отива във филтъра. Този филтър може да е обявен като миещ се и това означава че е от материя, която няма да се скапе при намокряне, но не означава че ще бъде измит. Ако филтърът ви е от материя подобна на дунапрен или вата и може да се мачка при миене тогава ще може да се измива прахта от него. Ако е от тези филтри с нагънатата тъкан в рамка, при миене ще измивате само водоразтворимите частици, а повечето от другите ще остават и след всяко миене ще са все повече докато стане съвсем непропусклив. А със задръстването на филтъра циклонът ще работи все по-зле и все повече прах ще отива във филтъра.
Гледахме Dyson Cinetic Big Ball  от чисто любопитство. Има филтри, които се запушват и трябва да бъдат сменяни често Simple Smile Един филтър върви около 70 лв в Amazon.
https://youtu.be/7nS6x6BZDJw
Всичко, което има филтри е неефективно.
Малко гнусно и излишно ми звучи миенето на филтри.
 Хората отдавна са открили технологията със сепаратора, която за момента е най-ефективна, а на пазара има доста марки. Е на по-висока цена са, но се изплащат във времето.

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 00:26 от Анонимен

# 496
  • Балчик
По твърдение на ползвателите, с които общувах, торбите са толкова добри, че филтърът се замърсява много бавно. Освен това са се изхитрили да ползват самсунговия  twister DJ97, което пък води до удължаване живота на торбата, но намалява мощността. Техните модели обаче са 2200в, а не като европейските, "кастрирани". Затова аз няма да опитвам засега с тоя Twister. И все пак за себе си реших, че по-добре е орязано от към мощност Миле, отколкото още по - маломощни ровенти, самсунги и филипси.
Другото, което разглеждах бяха Кercher и Lavor.
Dyson не са ми по джоба, иман предвид моделите, които наистина си заслужават парите.
Утре ще споделя как се справя Милето с безкрайните кокерски косми. Simple Smile Умишлено днес не пуснах Румба, да се понатрупат. Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 00:36 от Джемма

# 497
Всичко, което има филтри е неефективно. Хората отдавна са открили технологията със сепаратора, която за момента е най-ефективна

Аз никога не съм сменяла досега филтри, а от деца имаме прахосмукачки. Не знам какво стана изведнъж - прахосмукачки с много филтри и всички се сменят и пари гълтат и ѝ ставаш роб. Старите прахосмукачки си смучеха добре и никакви разходи за поддръжка нямаха, ако решиш да ползваш собствената им торба. Новите непрекъснато гълтат...
Купихме вече, но каква е тая технология със сепаратор?

# 498
  • Балчик
Всеки преценява кое е важно за него. Но производителите масово крият какви са филтрите им. Пишат НЕРА, но спестяват цифричката. Само 12 и 13 са реално хепа, 10 и 11 са епа. Прахосмукачките с торби са най-ефективни, но хубавите торби не са у всички. За чистенето сигурно всички чистят, но колко от тях изхвърлят прах обратно е въпросът.
Освен това, дори и да имат хепа 12 или13, повечето модели нямат уплътнения на капака, така че през луфтовете пак излиза прах. Разбира се за масовият потребител не е проблем, най-вече за хората с алергии.
Най-добре е да се четат мнение на грамотни потребители, производителите лъжат и мажат, прехвалените нови технологии са 90%въздух под налягане.
Точно прахосмукачките с торби не се препоръчват за хора с алергии. Торбите са инкубатор на бактерии и алергени, гнилосни процеси и т.н. Всяка прахосмукачка с торба мирише доста гадно, докато работи. Най-добрите прахосмукачки са тези със сепаратор и вода. Говоря от личен опит като човек с алергия.
Както писах вече, торбите на Миле са друга бира.

А старите прахосмукачки си работеха, да. Но никой не се втеляваше колко видим и невидим прах лети от тях. И хората нямаха алергии. Simple Smile
Слава богу и ние сме от тях.

# 499

Опитах се да кача картинка от упътването, но не стана, тук в това видео на 4:03 човекът показва филтъра отпред и отзад, не знам какво е порлонов, но скоро ще видя. :-!
https://www.youtube.com/watch?v=nk17XiziZd8

Да, и щото надолу във видеото го попитаха как се мие, той даде друго видео на Филипс, но каза, че се мие по същия начин -
https://www.youtube.com/watch?v=-G5kuCTDWNA&feature=youtu.be

Точно за това бялото нагънатото говоря, то лека полека ще се задръсти. Черното е по-порьозно и подлежи на измиване. Когато ти пристигне прахосмукачката и изчистиш веднъж с нея погледни филтъра. Според количеството прах по него можеш да прецениш колко ефективно работи циклона.

Гледахме Dyson Cinetic Big Ball  от чисто любопитство. Има филтри, които се запушват и трябва да бъдат сменяни често Simple Smile Един филтър върви около 70 лв в Amazon.
https://youtu.be/7nS6x6BZDJw
Всичко, което има филтри е неефективно.
Малко гнусно и излишно ми звучи миенето на филтри.
 Хората отдавна са открили технологията със сепаратора, която за момента е най-ефективна, а на пазара има доста марки. Е на по-висока цена са, но се изплащат във времето.

Знам че има филтър, но той не се сменя. Затова е вграден, така че за да се измъкне трябва да се разглоби прахосмукачката. Няма обаче предмоторен филтър както при по-старите модели на Дайсън. Особеност на прахосмукачките с циклон е, че там има една линия макс на контейнера която не трябва да се надвишава, но по света има идиоти, които препълват контейнерите, циклоните спират да се въртят и естествено прахта отива във филтъра. Ако се спазват указанията този изходящ филтър няма да се пълни с прах. А твоят Roboclean има филтър, който трябва да се сменя през 6 месеца до година. И сепаратора както ти обясних по напред нищо не филтрира, а спира водата.

По твърдение на ползвателите, с които общувах, торбите са толкова добри, че филтърът се замърсява много бавно. Освен това са се изхитрили да ползват самсунговия  twister DJ97, което пък води до удължаване живота на торбата, но намалява мощността. Техните модели обаче са 2200в, а не като европейските, "кастрирани". Затова аз няма да опитвам засега с тоя Twister. И все пак за себе си реших, че по-добре е орязано от към мощност Миле, отколкото още по - маломощни ровенти, самсунги и филипси.
Другото, което разглеждах бяха Кercher и Lavor.
Dyson не са ми по джоба, иман предвид моделите, които наистина си заслужават парите.
Утре ще споделя как се справя Милето с безкрайните кокерски косми. Simple Smile Умишлено днес не пуснах Румба, да се понатрупат. Simple Smile

Милето ще се справя без проблем с космите. С турбо четката върху килим иначе върху твърда настилка всяка прахосмукачка събира косми. А като пристигне погледни Хепа филтъра, там би трябвало да има една лепенка, която се отлепя и активира индикатор, който показва кога трябва да се смени филтъра. А иначе Дайсън са скъпи но от Англия изпадат оферти на доста по-ниски цени.

А старите прахосмукачки си работеха, да. Но никой не се втеляваше колко видим и невидим прах лети от тях. И хората нямаха алергии. Simple Smile

Абе те уж работеха, но поне при мен всичките ми прахосмукачки с торби като се започне от разни руски и после един панасоник започвам да чистя и в един момент установявам, че само си търкам, а тя спряла да смуче, защото и се е задръстила торбата. После със зелмера и дайсъна направо се родих, чистя си и както съм започнал така си смуче докрай.

# 500
Е, то е нормално да се задръства торбата - изтупва се и пак отначало, отвреме навреме се и изпира. Новите Бош пишат за някакви специални торбички, ама ние така и така купихме без..
За филтъра ще видим, надявам се, че първият филтър, тоя поролоновият, черният, ще спира прахта да не ходи към другите...както се и надявам, че сравнително лесно ще се измъква.
Не знам, аз от четене най-вече тук по темите оставам с убеждението,  че нищо ново не е измислено, просто са набутани повече филтри, които изискват повече поддръжка и пари за тая поддръжка. Иначе технологията е една и съща при всички. Затова търсих поне такива, дето да се мият, щото имаше много сменяш филтъра през половин година, през три месеца, то де е Киро на кирия...

# 501
Нормално е да се задръства торбата, но мен ме дразнеше, че спира да засмуква още преди да се е напълнила. Новите торбички са от материя подобна на дрехите от полар, което увеличава филтриращата повърхност и съответно позволява торбата да събере по-голямо количество прах преди да се задръсти и филтрира по-качествено от хартиените торби.
Този филър черния е дунапренен и ще спира по-едрото.
Като принцип на действие са еднакви технологии, но като изпълнение се различават. В единият случай както споменах по-горе има един циклон и след това филтри, в другият случай има един циклон, който филтрира едрото, след това има втори циклон, в който въздухът се върти по-бързо и се филтрира средното и след това има множество малки циклончета, в които въздухът се върти още по-бързо и се филтрира и финото. До филтъра не достига почти нищо. Недостатък на втория тип е, че се проектира много по трудно и съответно е доста по-скъп.  А иначе за Хепа филтрите на изхода, никой не те задължава да ги ползваш, винаги при желание можеш да ги махнеш и да караш без тях. 

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 16:00 от The_Third

# 502
А иначе за Хепа филтрите на изхода, никой не те задължава да ги ползваш, винаги при желание можеш да ги махнеш и да караш без тях. 
Това не го знаех. Благодаря.

# 503
Но имай предвид, че ще излита прах във въздуха. Като казвам че можеш да го махнеш имам предвид, че на прахосмукачката нищо няма да и стане и ще си работи.

# 504

Знам че има филтър, но той не се сменя. Затова е вграден, така че за да се измъкне трябва да се разглоби прахосмукачката. Няма обаче предмоторен филтър както при по-старите модели на Дайсън. Особеност на прахосмукачките с циклон е, че там има една линия макс на контейнера която не трябва да се надвишава, но по света има идиоти, които препълват контейнерите, циклоните спират да се въртят и естествено прахта отива във филтъра. Ако се спазват указанията този изходящ филтър няма да се пълни с прах. А твоят Roboclean има филтър, който трябва да се сменя през 6 месеца до година. И сепаратора както ти обясних по напред нищо не филтрира, а спира водата

В доста голяма грешка си Рейнбоу и Roboclean НЯМАТ филтри за сменяне, нали ги имам и двете и нищо не съм сменяла. HEPA филтърът на изхода е поставен за да се издаде сертификат за здравословен продукт. А сепараторът не задържа водата, а я завихря, омокря частиците и ги вкарва е резервоара.
Затова цената им е по-висока. Колко мои познати бяха скептични и като ми видяха прахосмукачките изведнъж станаха фенове и си купиха. А и пак повтарям, мнението ми е на база личен опит, имам мания към чистотата и съм имала различни типове прахосмукачки на доста високи цени.

# 505
  • Балчик
The_Third, да прочетох в упътването и активирахме филтъра. Впечатлена съм от турбочетката, досега не съм ползвала такава. Перфектно събра всички кучешки косми. И е доооста по-тиха от старото ми бошевско бръмкало.

# 506
Който има мания към нещо не търси съотношение цена/качество, а гони някакви екстремни качества Sunglasses Това важи за маниаци на тема коли, часовници, чанти, обувки и т.н. И затова няма лошо да си задоволяваш манията, но в същото време няма смисъл да убеждаваш неманиаци, че дадени маниашки продукти са много изгодни. Ами не са, може да са с 5% по-добри, ама за масата хора това не оправдава тройната цена. Все пак и много по-евтини прахосмукачки чистят добре и не изпускат прах като комин на въглищен ТЕЦ Mr. Green

# 507
В доста голяма грешка си Рейнбоу и Roboclean НЯМАТ филтри за сменяне, нали ги имам и двете и нищо не съм сменяла. HEPA филтърът на изхода е поставен за да се издаде сертификат за здравословен продукт. А сепараторът не задържа водата, а я завихря, омокря частиците и ги вкарва е резервоара.
Затова цената им е по-висока. Колко мои познати бяха скептични и като ми видяха прахосмукачките изведнъж станаха фенове и си купиха. А и пак повтарям, мнението ми е на база личен опит, имам мания към чистотата и съм имала различни типове прахосмукачки на доста високи цени.

В никаква грешка не съм. В първото изречение твърдиш, че нямат филтри за смяна, а във второто, че имат хепа филтър на изхода. В рекламата на Roboclean ясно казват, че този филтър трябва да се сменя на 6 месеца. Някой те е излъгал, че така работи сепаратора. Ето ти схема на устройството.

Най-отгоре е мотора това червеното, под него е турбината, която засмуква въздуха и под нея малкото от което излиза червената стрелка е сепаратора. И трите са вързани за оста на мотора и се въртят с 27000 оборота в минута. Водата е отдолу в резервоара и се завихря и разплисква от въздушният поток влизащ в резервоара. Сепаратора нито е потопен във водата, нито има лопатки, че да може да завихри каквото и да било. Единственото, което прави е при попадане на капки върху него е да ги отхвърли обратно в резервоара. Спира водата, а въздуха преминава и с него преминават и фините частици, които биват улавяни от Хепа филтъра. Когато издават сертификат за здравословен продукт не ти го издават просто защото си сложил Хепа филтър, а правят замервания какво излиза от прахосмукачката. Без Хепа филтъра от Rainbow си излизат частици и затова започнаха да слагат.

# 508
  • до най-прекрасния мъж
Не се хаби, няма да я убедиш, че си е дала парите за нещо, което го могат и 10 пъти по-евтини прахосмукачки. Робоклийнът и Рейнболът са космическа невиждана технология, затова струват по 3000 лв. най-малко. По-напред в темата беше написала, че дава 50 лв годишно за профилактика, която включва смяна на филтър, сега пък уж няма филтър, ама всъщност има, ама той бил сложен за свидетел само.

# 509

В никаква грешка не съм. В първото изречение твърдиш, че нямат филтри за смяна, а във второто, че имат хепа филтър на изхода. В рекламата на Roboclean ясно казват, че този филтър трябва да се сменя на 6 месеца. Някой те е излъгал, че така работи сепаратора. Ето ти схема на устройството.

Най-отгоре е мотора това червеното, под него е турбината, която засмуква въздуха и под нея малкото от което излиза червената стрелка е сепаратора. И трите са вързани за оста на мотора и се въртят с 27000 оборота в минута. Водата е отдолу в резервоара и се завихря и разплисква от въздушният поток влизащ в резервоара. Сепаратора нито е потопен във водата, нито има лопатки, че да може да завихри каквото и да било. Единственото, което прави е при попадане на капки върху него е да ги отхвърли обратно в резервоара. Спира водата, а въздуха преминава и с него преминават и фините частици, които биват улавяни от Хепа филтъра. Когато издават сертификат за здравословен продукт не ти го издават просто защото си сложил Хепа филтър, а правят замервания какво излиза от прахосмукачката. Без Хепа филтъра от Rainbow си излизат частици и затова започнаха да слагат.

Тази прахосмукачка, която си сложил на схемата за първи път я виждам, ще пратя снимки на моята и сепаратора Simple Smile за да видиш, че няма нищо общо.

Общи условия

Активация на акаунт