С какво ви дразнят свекървите- 83

• 88 978
  • 803
  •   1
Отговори
# 15
Отвратително!
Да се върнем към свекървите. Наближава рд на едното ни дете, а на свекървите им се налага да започнат ремонт. Ще кажете, че се случва и какво от това. Интересното в случая е, че все около нашите лични поводи за празнуване се случват ремонтите или пък свекър ми мистериозно се разболява за съответния ден. Става ми неприятно заради децата.

# 16
  • София
Интересното в случая е, че все около нашите лични поводи за празнуване се случват ремонтите или пък свекър ми мистериозно се разболява за съответния ден.

За нещо подобно влязох да споделя. Не е личен опит, а на близка приятелка, но все пак ме подтикна към разсъждения. Беше с тежка бременност и се налагаше съпругът ѝ (работещ на плаващо работно време и предимно от вкъщи, т.е. не си е взимал специално отпуски и можеше да си го позволи) често да ѝ помага за разни неща- от прегледи, през домакинство до грижи за самата нея. Свекървата, както си ходеше на екскурзийки по Кипър и къде ли не, изведнъж започна да повяхва и ту кръвно вдигнала, ту китката си изкълчила, все искаше да получава ежедневни грижи за нещо, а момичето да се свива на топка и да моли съседи да я закарат някъде, ако се наложи спешно ooooh!
Уточнявам, че не говоря за възрастни билни хора, които изискват грижи. Нито за откъсване на мъжа от мама, прекратяване на комуникация и подобни. Смятам, че щом един мъж създаде семейство, то трябва да е приоритет в някои случаи. Семейството се състои от мъж, жена и ДЕТЕ. Мъжът вече не е детето и е глава на друго семейство.

Няколко пъти тук е казвано: "Ами няма по- важна, и двете са важни, защото са с различни роли и не бягат в една равнина". За мен си е бягане по тъча това. Ограничеността на финансите ни и времето ни не ги ли поставя понякога в една равнина тези 2 жени? И тези често срещани болежки все по време на други мероприятия или когато някой друг се нуждае от помощ са точно опит за 1во място- ще отдели времето си и вниманието си на мен в момент, в който ти също имаш нужда от тях. Досега не съм чувала снаха да се разболява на рождения ден на свекърва си или да ѝ прилошава, когато трябва да се премести онова шкафче от 1920-та.

# 17
  • при късмета
 но аз няма да забравя една потребителка, която се възмути, че в парка е срещнала дете със сериозно заболяване, в инвалидна количка, и че нейните две ангелчета са се депресирали от гледката. Нарече детето "зеленчук" и каза, че е редно да си го държат в къщи.
ooooh! Леле, днес да не ти е някакъв ден на спомняне на най-тъпите коментари из форума? И аз няма да го коментирам това, че ми избягаха приличните думи.
Докато пишех за теорията и практиката, някой писа преди мен. И ако щеш вярвай, но не помня точно на какво отговорих.  Grinning Ще се върна назад, дано се сетя.
Остави, то вече го изкометирахме   Grinning

# 18
Не, не ми е Simple Smile. Аз не съм от порцелан, а и съм си пила хапчетата Simple Smile.  Просто подобни неща не мога да забравя.

# 19
Да не ви изпусна. Макар че, темата съвсем се изметна. Но не мога да пропусна теориите на ма ко. Така хубаво се смея.

# 20
Запис и от мен!
Трещерица, и аз си умрях от смях и още се смея и го разказвам, като виц твърдението ти, че монголците са източноправославни.  Joy

# 21
Какво съм проспала за монголците? Какво?

# 22
Много ми харесват милите обръщения в тази тема. Таман като за снахи и свекърви.
Цари един такъв, семеен дух - на разбирателство и уважение. И помен за обиди няма към чуждия човек...

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 19:19 от luna

# 23
Какво съм проспала за монголците? Какво?

И аз съм пропуснала.

# 24
Е, хайде сега!
По повод емигрирането на бубанка /дано не греша ника/. Каза, че ще емигрират семейно в православна държава и трещерица даде предположение, че става въпрос за Монголия.

# 25
Ми тия свекъри, с ремонта ,не могат ли да бъдат отсвирени за съответния ден на празника? Ремонтът не е един ден, ще чакат, или ще се оправят сами. Имате си приоритети и това е. Виж, с болестта не знам. Освен някой път да платите на мед сестра, да бди над болния
  И аз малко съм се ядосала​ на моята, че действа чрез манипулация и вменяване чувство на вина, и то към дъщеря ми. Мисля си, че не се усеща, защото се опитва да се промени, но навиците умират трудно.

# 26
Е, хайде сега!
По повод емигрирането на бубанка /дано не греша ника/. Каза, че ще емигрират семейно в православна държава и трещерица даде предположение, че става въпрос за Монголия.
Бубанка е модератор с аватар с дълъг нос.Бабунка май  имаш предвид ,приличат си.

# 27
Запис и от мен!
Трещерица, и аз си умрях от смях и още се смея и го разказвам, като виц твърдението ти, че монголците са източноправославни.  Joy
Те не пишеха ли на кирилица? Май да:
Скрит текст:
Всъщност в Монголия не само използват кирилица, но и азбуката на азиатската страна съдържа цели 35 букви. Интересно е още, че ако след буквата „н“ има гласна, гласната не се произнася. Ако след буквата „н“ има съгласна, тогава „н“ се произнася като „нг“.

# 28
Бабунка имаше много изисквания, на повечето само Монголия отговаряше.

# 29
Списъкът на Абсурд какво трябваше да докаже? Че плетенето на куки те прави с какво по- добър от съвременните млади жени?

Общи условия

Активация на акаунт