С какво ви дразнят свекървите- 83

• 89 045
  • 803
  •   1
Отговори
# 90
Говендър Мой ме метна с номера, че стария му лаптоп бил много УбаФ, ама той си бил купил още по-УбаФ и нали е програмист, доверих му се. Вярно, че е бърз и доста глупакоустойчив.

# 91
А аз карам със стария лаптоп на Говендър Мой.  Embarassed

И аз бях така- старото му Асос- че, с мижаво екранче, но сам е решил и миналата година пристигнаха за рождения ден нахилени с гаджето, с една огромна панделка завързали ценността.

Ами, щастлива се почувствах, пък нека Кати да се отяжда, че не била гледала син, за да й купи нещо. Grinning

Тя не се "отяжда", каквото и да значи това, а просто не го намира за върха на сладоледа. Напълно нормално нещо е, децата да правят подаръци на родителите си, както и обратното.

# 92
  • при късмета
HAPPY, не разбра ли, че това не е натоварване? Толкова пък да ти се свиди това време за възрастните, не може по-важна работа от тях да имаш в никакъв момент. Ежедневно на разположение да им свършиш нещо и да слушаш едно и също. Това е положението

# 93
  • София

Тя не се "отяжда", каквото и да значи това, а просто не го намира за върха на сладоледа. Напълно нормално нещо е, децата да правят подаръци на родителите си, както и обратното.

Ннапротив, за нея не е нормално децата да направят жест, явно.
Щом реагира така.

Кати много добре знае, че пенсиите на учителите са никакви и  с 300 лева, не само няма да оживееш, ами каквато и да е техника, ще гледаш  през крив макарон.
И да, ако получиш подарък равен на поне 2 пенсии, няма  как да не го приемеш катто проява на обич и грижа.

# 94
Ние също правим подаръци по няколко пенсии, когато можем да си го позволим.  Rolling Eyes Когато ние самите едва се справяме и НИКОЙ не заумирал...както децата чакат, така чакат и големите, и възрастните  Rolling Eyes
То иначе и аз искам на Малдиви, ама няма...

# 95
Въобще не виждам смисъл да се броят подаръци и стойности и в двете посоки. Кой, колкото, толкова. Радвам се. И като получавам, и като давам. Понякога една китка, да не споменавам добрата дума, струва повече от най-скъпия подарък.  Peace

# 96
Въобще не виждам смисъл да се броят подаръци и стойности и в двете посоки. Кой, колкото, толкова. Радвам се. И като получавам, и като давам. Понякога една китка, да не споменавам добрата дума, струва повече от най-скъпия подарък.  Peace
Съвършено вярно. Но, ако съм пенсионерка с 200-300лв. пенсия, бих оценила жеста, че някой се е сетил да ми подари нещо, което ще ме зарадва, а аз не мога да си го позволя. Разбира се, не бих го изисквала, но ще ми стане мило, че са се  сетили.

# 97
Хайде, оставете вече КАГ на мира. Поне да си поеме въздух жената.  Laughing
Мен пък ме радва, че децата ѝ (синове и снаха) оценяват жестовете, които е направила и прави за тях, както и тя оценява на свой ред тези, които те правят за нея. Драма в този точно двор няма, затова да оставим хората да си живеят така, както им харесва.

Я да ви поставя една задачка – закачка, че от сутринта си блъскам ума и не мога да намеря правилно решение. Поводът е два отделни поста от съвсем различни потребители – млади жени. Едната 4 години чака да забременее и редовно се тества със сода за хляб, другата лекува 2-годишно с варицела чрез мазане с ракия и захар. Канеше се и с вино да го пои, отделно почерпката за Баба Шарка – захар и забравих какво беше там. Не ми се търси темата да цитирам, че пак ще се ядосам. То не ми е минало още, де...
Та това ми е питането – какво прави съвременната свекърва, ако снахата се окаже фен на бабините деветини и всевъзможни градски легенди? Хайде, това със содата е безобидно, ама да гледаш внучето как пищи заради бруталните методи на лечение на майката... Кой е полезният ход в този случай? Детето си е на майката – тя решава, бабата си прави пас? Сигнал до социалните? Нещо друго по средата между двете? Вие как бихте постъпили в една такава ситуация?

# 98
Кой е полезният ход в този случай? Детето си е на майката – тя решава, бабата си прави пас? Сигнал до социалните? Нещо друго по средата между двете? Вие как бихте постъпили в една такава ситуация?
Мисля, че така бих постъпила. Детето си е нейно. Ако е човек, който би се вслушал в съвет, бих пробвала да дам такъв тактично. Ако не е, хич няма да си хабя думите.

# 99
Тия млади жени от къде са чули тези глупости
Хем и четат форума
То не че тука не пишат разни страхотии
Примерно...Пърди ми на коляното...Ангели и летене извън тялото...

# 100
И ще гледаш безучастно как се мъчи детето? То съвсем непознато дете да видиш, ще ти трепне сърцето...
Ами ако след време реши, че тревата най-добре сваля температурата или екстазито е пътят към щастливото детство?
Да не говорим, че едновремешните баби, които са дробили попари с вино, са за пребиване с камъни, но днешните майки могат да поят децата с вино като лечебно средство срещу шарка?
Добре.

# 101
И ще гледаш безучастно как се мъчи детето? То съвсем непознато дете да видиш, ще ти трепне сърцето...
Ами ако след време реши, че тревата най-добре сваля температурата или екстазито е пътят към щастливото детство?
Да не говорим, че едновремешните баби, които са дробили попари с вино, са за пребиване с камъни, но днешните майки могат да поят децата с вино като лечебно средство срещу шарка?
Добре.
Ще ми трепне, но ако не е нещо наистина брутално, нищо не може да се направи.

# 102
Колко пък да не е брутално да мажеш пъпки, станали на рани, с ракия? Че и винце вътрешно за отскок...

# 103
Ти каква конкретна намеса предлагаш?

# 104
  • при късмета
И аз мернах поста с лекуването на шарката. Ако млада жена е на тоя акъл, то най-вероятно, не само едната, а и двете баби са на същия. А тя даже май беше казала, че и на лекар е водила детето.
Единственото което може да направи някоя от бабите в хипотетичната ситуация, е да се обади на лекаря, друго не ми идва на ум. Но пък тя може и него да не послуша или пък той да не е много заинтересован. 

Общи условия

Активация на акаунт