Банята - 29-та тема

• 117 909
  • 773
  •   1
Отговори
# 600

Междудругото, ако ви е интересно, едни от плочките, които разглеждахме, са тези: http://baniabox.bg/product/5817/plochki-za-banya-i-kuhnya-chroma.html ако все още не сте им обърнали внимание (за хората, които в момента търсят нещо качествено и не скъпо) - много са красиви, първо качество, а цената е бонбон.
          39 лева ли е цената на кв. м. или аз нещо не се ориентирам?

# 601
Дам, за релефните, с които хората обикновено облицоват само една стена или само душ-пространството. За гладките е 33 лв.

# 602
Madeleine, мнооого са красиви. Аз нали имам в едната баня цвят мляко с какао. Всички при мен са точно такива на вълни. Купих си стъклочистачка за стъклата на кабината и ги минаваме и тях за 2 минути всичко става перфектно. Просто не трябва да се оставя да засъхва и всичко се поддържа много лесно.

Аз също си минавам плочките с хигиенното душче. Сифонът за сухата част е отстрани на тоалетната чиния в ъгъла. По лесно ми е да пръсна и обера пак с въпросната стъклочистачка, отколкото да вадя стийм мопа. Плочките са ми светло бежови и много им личат прах и боклучета...

# 603
  • Варна

drago_2008 имаш ли външен ъгъл с вълнообразните плочки, ако имаш моля те покажи, може и на лични, че малко ме притесняват вълните, за вътрешните ъгли мисля, че няма проблем, но за външните май не става да се изпилят на 45 градуса, лайсните, които хич недолюбвам дали ще са плътно?

# 604
  • Бургас
Дам, за релефните, с които хората обикновено облицоват само една стена или само душ-пространството. За гладките е 33 лв.
+ 1 за плочките!
Виждала съм ги на живо и наистина са много красиви. За съжаление, обаче бялото на тази серия не е точно моето бяло, а е по-млечно, освен това в Бургас водата е доста варовита и предпочетох покритието да мат-сатен вместо гланц, та избрах тези. Вече са в магазина  Laughing
http://baniabox.bg/product/5501/plochki-za-banya-feel.html
Сега остава да се появи и майстора, защото този, скойто се бяхме договорили, ме изненада като замина на работа в Белгия....естествено ми го "сервира" в последния момент #Cussing out Иначе вече концепцията за банята ми е готова.
Ето малко визуализация. После ще сложа снимки и на "готовия продукт"  Laughing
Скрит текст:

Подът ще бъде с гранитогрес 30х60
Ето този - цвят антрацит.
http://baniabox.bg/product/5446/granitogres-studio.html

Мивката ще е Ideal Standart
http://www.idealstandard.lv/product-details/washbasin-cube-50-cm/E0746.html
Смесителите са на Grohe

# 605
Показаните сини плочки нямат нищо общо с представата ми за сини плочки! Тези са много хубави. Нашите бели плочки в банята също са релефни и много си ги харесваме.
По отношение на последната визуализация искам да попитам защо сте се спрели на параван с врата, а не само на параван? Само той също би вършил своята функция.

# 606
  • Варна
Irinita гланца не е ли по-лесен за почистване от варовик от сатена? Мисля, че колкото по гладки са плочките толкова по-трудно се задържа варовик върху тях. В инвестиционния апартамент заварено пожение са плочки мат, е няма такова чудо, имам усещането, че варовикът се е споил с плочките! А такова търкане пада след наематели!

Последна редакция: пн, 11 сеп 2017, 14:17 от Doris

# 607
Купих си стъклочистачка за стъклата на кабината и ги минаваме и тях за 2 минути всичко става перфектно. Просто не трябва да се оставя да засъхва и всичко се поддържа много лесно.

не + 1, а + много!

drago_2008Hug Hug Hug

Irinita, този проект е чудесен, много по-хубав от предния със сивите плочки. Просторно, светло, чистичко и красиво - свети направо! Серията Feel имат много нежен на допир завършек, не съвсем мат, точно като сатен е, отличен избор бих казала, браво! Надявам се да нямаш проблеми с варовика, аз нямам лични наблюдения по този въпрос с мат плочки. Плотовете дърво ли са, чудесно ще стоплят бялото? Много хубаво ще стане!  Heart Eyes

mariat, стана ми любопитно какви сини плочки имаше ти предвид?

# 608
Аз и не съм написала, че казваш, че не ти харесва, просто се опитвам да побутна хората към малко повече смелост при избора на плочки, за да реализират идеите си, а не от страх от разни такива клиширани "проблеми", да залагат само на сигурното, това е.  Peace

Именно, защо трябва да побутваш някого да си сменя вкуса и нагласите? Аз например съм вече достатъчно дърта за да имам всякакъв опит - и с бюджетни решения, и със смели решения, и с компромисни решения и сега съм на етап да търся практичност и спокойствие. И нямам нужда да ми се намеква каква съм заради тези мои вкусове.

# 609
  • Бургас

Irinita, този проект е чудесен, много по-хубав от предния със сивите плочки. Просторно, светло, чистичко и красиво - свети направо! Серията Feel имат много нежен на допир завършек, не съвсем мат, точно като сатен е, отличен избор бих казала, браво! Надявам се да нямаш проблеми с варовика, аз нямам лични наблюдения по този въпрос с мат плочки. Плотовете дърво ли са, чудесно ще стоплят бялото? Много хубаво ще стане!  Heart Eyes

Маdeleine Благодаря ти!  Heart Eyes Ето защо бавих ремонта на банята около 6 месеца. Просто не можех да открия "моята визия". Този проект ми "изникна" една вечер в 23,30  Crazy Станах, мерех с рулетка, чертах, изчиствах детайли и т.н. Разбираш за какво става въпрос, нали  Laughing
Плотовете са PVC, но са абсолютна имитация на дърво. Ще ги правя в Рокандо.
Имах колебания дали трегера над мивката и колонката в дсяно от нея да са с вълни или гладки, но на края реших да са на вълни. Мисля, че ще се получи добре.

Doris, покритието на тези плочки не е точно мат. По-нежно е. Нещо средно между мат и гланц. Отказах се от гланца, защото в една от баните на вилата ни, плочките са млечен гланц и много си личат капките, а на другите, които са мат, не си личат толкова.
Ще споделя опит на по-късен етап Wink

mariat
, ако е само параван, без врата (т.е. преградно стъкло) няма как душът да не пръска. По-скоро дилемата ми беше дали параван с плъзгаща врата или такъв с две станични части и плъзгаща врата. Наддлея плъзгащата, защото банята ми не е голяма и не искам да е постоянно "преградена".
Ето варианта със статичните части и отваряемата врата
Скрит текст:

Drago_2008 Благодаря за идеята за стъклочистачката Peace

# 610
Не да си сменят вкуса и нагласите, Станция, а да видят, че има И други опции, от които не трябва да се страхуват и поне да помислят върху тях, преди да ги отхвърлят по презумпция. Далеч съм от мисълта да променям когото и да било и не помня някъде да съм те категоризирала по какъвто и да било въпрос, даже напротив - в повечето случай съм изразявала съгласие с теб... не заради "сините ти очи", не се познаваме, за да имаме пристрастия, а просто защото си била права.  Peace

# 611
Irinita, а какво сте предвидили за държане на козметиката за баня? Харесва ми проекта, браво!
Ние сме в търсене на душ кабина. Трудно ги харесвам, но склоних в едната баня да има. Можете ли да препоръчате нещо, марка? Трябва ни размер 90х90, с плъзгащи врати, за около 400лв.

# 612
  • Бургас
Irinita, а какво сте предвидили за държане на козметиката за баня? Харесва ми проекта, браво!
Ние сме в търсене на душ кабина. Трудно ги харесвам, но склоних в едната баня да има. Можете ли да препоръчате нещо, марка? Трябва ни размер 90х90, с плъзгащи врати, за около 400лв.
За аксесоари за баня не съм взела решение. Четките за зъби ще са върху плота. Не съм мислила в какво, защото аз съм с малко по-различен вкус.
Лакове, четки, дреболии - в панери от ратан на долния плот.
Що се отнася до хавлиите, оглеждам се за стояща стойка. Не искам да пробивем стените.

За шампоаните сигурно ще сложа рафт от същия материал както плотовете. Или два рафта успоредни. newsm78
Seti Beti не съм гледала за душ кабини, защото при мен не беше опция. По същата причина нямам информация за цените.Но, съдейки по цените за параваните, определния от теб бюджет ми се струва недостатъчен. Може би зависи и от какъм материал да са модулите  newsm78 В неделя коментирахме с братовчед ми неговата душ кабина, която е 90х90 и му е струвала около 850 лв.

# 613

drago_2008 имаш ли външен ъгъл с вълнообразните плочки, ако имаш моля те покажи, може и на лични, че малко ме притесняват вълните, за вътрешните ъгли мисля, че няма проблем, но за външните май не става да се изпилят на 45 градуса, лайсните, които хич недолюбвам дали ще са плътно?

Разбира се. Ето малко снимки. Честно да ти кажа, вътрешните ъгли са доста по-трудни за оформяне и фугата седи едно вълнисто ако не се направи мнооого тънка, поне като е тънка не се набива много на очи. Аз не ги бях заглеждала никога преди да попиташ. Определено трудничко се оформя, че трябва търпение.
Скрит текст:

Не могат да се пилят под 45 градуса. Ние сме ги слагали с праховобоядисани метални лайсни.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2017, 14:57 от drago_2008

# 614
  • Варна
Много обичам плочки с текстура! Но трябва наистина майсторът да е добър, помагам за един проект на мои близки.

Общи условия

Активация на акаунт