Банята - 29-та тема

• 117 944
  • 773
  •   1
Отговори
# 735
Ами едно стъкло не е скъпо ако е просто параван 120-140 лв, ама като няма снимка или схема на банята как да дадем идеи за други варианти. Най-разпространено е завеса като по-евтин вариант...
Първо трябва да решите кое къде ще е. Ако местите мястото на тоалетна, мивка и т.н. Ако не можете сами с майстора, който ще прави банята. От това зависи къде ще са и сифоните/сифонът. Решете дали ще е обикновен или линеен. Харесайте си цветове за банята и стил, после плочките и санитарията и си направете проект. Поръчвате ако всичко е наред и почвате.

# 736
Най-добре първо си намери майстор, той и без това ще е свободен чак след месец-два, но ще дойде на оглед, ще ти даде оферта и ще те посъветва кое след кое се прави, кое може и кое не. Е, ако е свестен де.

По-евтино от съкло е една плоча от поликарбонат, ама колко ще е красиво не знам Twisted Evil

# 737
Здравейте, моля за помощ. Предстои ми цялостно правене на баня .. и нямам идея от къде да започна, къде да се насоча за купуване на плочки.., моноблок и т.н. Друго питане искам да отделя душа, но със стъкло излиза много скъпо, някой пробвал ли е други варианти? Става въпрос за много малко пространство 2,48 на 0,97 .. и от едната страна малко е скосен тавана
Намери майстор. Обиколи 3-4 магазина за баня минимум. Евтин вариант е завеса, ако ви харесва.

# 738

Това е мястото, тръбите ще идват от втория етаж (също баня с тоалетна) и ще бъдат максимално в дясно на снимката. За това от ляво трябва да е душа .., но 60 см. за прекалено малко за душ кабина. Майстор ще е мъжът ми,  заедно с негов приятел Simple Smile

# 739
  • Под Сините камъни
Най-добре първо си намери майстор, той и без това ще е свободен чак след месец-два, но ще дойде на оглед, ще ти даде оферта и ще те посъветва кое след кое се прави, кое може и кое не. Е, ако е свестен де.

По-евтино от съкло е една плоча от поликарбонат, ама колко ще е красиво не знам Twisted Evil

Има и плътен поликарбонат,които на външен вид е като плексигласа,но доста по еластичен.Ще стои и по стилно според мен,но колко по евтино ще излезе от стъклото не знам

# 740
Ами не съм отписала стъклото на 100% цената 100 - 120 лв. е друго, аз опадах на цени 250 - 300 и нагоре. Просто не знам и има ли как на това място изобщо да се сложи душ, който да бъде заграден

# 741
Ами не съм отписала стъклото на 100% цената 100 - 120 лв. е друго, аз опадах на цени 250 - 300 и нагоре. Просто не знам и има ли как на това място изобщо да се сложи душ, който да бъде заграден

Можете ли да преместите вратата?

# 742

Можете ли да преместите вратата?

Не, невъзможно е Grinning .. къща от старите първи етаж .. стени около 40  см.

# 743
Ако неизбежно трябва да е в ляво само това ви е решението:

Ама вие искате и да е евтино...
По-евтиният вариант е душът на отсрещната стена и параван, който леко да застъпва вратата. И да направите вратата да се отваря навън.

# 744
  • София
nenen, защо тръбите пречат на душа? Ако се заградят с гипсокартон?
Според мен душа трябва да е вдясно и там в ъгъла ако сложите ъглов сифон с общ наклон към сифона, ще стане екстра!
За  98 см.  може да сложите стъклен параван от 2 части.

# 745
nenen, както и да го сложите това стъкло, отделеният душ ще изглежда нелепо в тази клаустрофобично миниатюрна баня. Единственият вариант е завеса или дори без такава, с качествена влагоустойчива врата. Ако душ-пространството е отделено със завеса, не е проблем човек да се къпе на площ 60/97 - няма в какво да се удря, а дори релсата може да се сложи малко на диагонал и да се увеличи пространството.

Проблем по-скоро са мивката и тоалетната - за да сядаш удобно на тоалетната ти трябва ширина 90 см /по 45 см от средната ос на тоалетната в двете посоки/, самите гърнета са мин.60 см+40 см за нормално сядане; мивката пък, за да е удобна трябва да е широка поне 40 см ... Удобното им ползване и разполагане е много по-важно от това, да се пази банята суха.
Аз лично при такава баня бих сложила мивка на стената 98 см в ляво от вратата, а на срещуположната къса стена - тоалетна. Душът - до тоалетната, вдясно от вратата, той поне не заема място и не пречи. И сега ползвам такава баня, в която тоалетната е до душа и се мокри и изобщо не е никакъв проблем, дори си има доста преимущества.

И още на нещо искам да обърна внимание, защото виждам че много от пишещите в темата са млади семейства - когато мислите за душ кабини и паравани, предвиждайте ги да са с такива размери, че да можете спокойно да си къпете децата в тях! В стандартните душ кабини е много трудно да ги изкъпете, особено в такива с тежка стъклена врата, която не може да стои отворена.

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 18:20 от GG_BG

# 746

Това е мястото, тръбите ще идват от втория етаж (също баня с тоалетна) и ще бъдат максимално в дясно на снимката. За това от ляво трябва да е душа .., но 60 см. за прекалено малко за душ кабина. Майстор ще е мъжът ми,  заедно с негов приятел Simple Smile
Къде е каналът за тоалетната? Там в десния ъгъл, където минават и другите тръби ли? Ако е така това не е проблем за душовото пространство. Ако тръбата за мръсния канал е там и не може да се вкопае изцяло, а поне частично може да се оформи като при нас банята за гости:
Скрит текст:
Скрит текст:
При всички положения врата да се отваря навън е най-добрия вариант и е съгласно строителните норми.

Още завършваме в новото ни ателие банята, но се сетих, че размерите ти са сходни на нашите 105 см ширина и 250 см дължина, само вратата при нас е в ъгъла, но това не променя кой знае колко нещата просто преценете къде да сложите тоалетната, за да не застъпва вратата, а от другата страна може спокойно да завъртите мивката по ширината от 98 см.
Ето как става
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 18:18 от drago_2008

# 747
Много хубави бани.
Ние сме с плътен поликарбонат- уж временно решение. До тук- 4 години.

# 748
Много благодаря за отговорите! GG_BG , наистина си много прав/а .. не е важно дали ще е сухо. Да, банята и в нашата къща е така (без параван). И за мен е по разумно душа да е от дясно, но не знам защо ме убеждават, че не може .. (в къщи) ? От тръби не разбирам, отгоре ще се прави нова баня в съседна стая.. а долу мисля, че всички тръби ще се правят сега, няма други

# 749
  • Варна
Здравейте, моля за помощ. Предстои ми цялостно правене на баня .. и нямам идея от къде да започна, къде да се насоча за купуване на плочки.., моноблок и т.н. Друго питане искам да отделя душа, но със стъкло излиза много скъпо, някой пробвал ли е други варианти? Става въпрос за много малко пространство 2,48 на 0,97 .. и от едната страна малко е скосен тавана

Завеса.

Защо се е забавил поста ми толкова, чак звучи смешно, след това, което сте написали преди мен Laughing

drago_2008 много хубава баня се очертава отново!

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 13:53 от Doris

Общи условия

Активация на акаунт