ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 293
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Ай! Ще изляза много либерална майка май аз! Бях се съгласила на тези лореалските спрейчета дето падат при измиване. Обаче не хареса цвят мис Претенциозна и така си и остана с "нейната си коса" на първия учебен ден. Иначе понеже косата й подмина нивото на кръста, винаги спи на плитка(и) и така като се разплете на сутринта е с много приятни чупки. Иначе маша/преса не давам още. Май за един семеен празник леля й направи 3-4 букли, но това е опита с тез машини засега.
За парфюм - има 2-3 (подаръци), но не се сеща за тях често. Ежедневно (почти) ползва кристала и чисти лицето. Като прибавим и грижата за зъбите, вечер й се събира по около час тоалет Crazy Въобще не искам да мисля за годините напред... Да са живи и здрави да се контят Heart Eyes
А да ви питам - за епилация към какво сте се насочили newsm78

# 436
Е, това било за повод. Аз съм обещала спрей за Хелоуин.
За епилация хич не знам. Няма да е козметик, освен ако не е с еднократни ленти. Топлите маски, от които бъркат за всички, пренасят много болести.

# 437
С цветно спрейче за косата за някой повод съм окей, но с боя - категорично не. Правила съм ѝ по някоя букла с машата от време на време, но откакто си дари косата няма материал Wink

Парфюми има много, до един подаръци, но не ги ползва. Лицето мие с пяна с чаено дърво и маже с крем, защото започнаха първите пъпчици и точици.

За епилацията съм в чуденка и аз. Още не ни е баш на дневен ред, ама скоро ще му дойде времето май, споделяйте идеи.

# 438
  • На морето!
Е, това било за повод. Аз съм обещала спрей за Хелоуин.
За епилация хич не знам. Няма да е козметик, освен ако не е с еднократни ленти. Топлите маски, от които бъркат за всички, пренасят много болести.
Козметиците отдавна не работят с топлите маски като едно време. Сега вече са с апликатори за еднократна употреба и няма болести  Wink Аз не смея да заведа синковеца, ще опищи района ако му дръпнат някъде косми.

Това с боядисването на косата е.... брррр. Аз имам дъщеря в ДГ и откакто е започнала да ходи, вече 3та година тя е едно от малкото деца без лак на ноктите, лятото някои бяха и с педикюр. Та, очаквам тези почти бебета с червен лак да бъдат ученички с букли и перхидрол и студентки със силикон във всяка възможна част на тялото. Аз може и да съм твърде консервативна, но според мен този кич не бива да се поощрява.

Иначе четвъртокласникът ползва кристали против изпотяване /налага се да напомням/, подстригахме космите под мишницата с ножичка /има  няколко дълги косъма, които го смущават много/, стои под душа по 40 минути всяка вечер и пуска коса за определена прическа. Гледам го, че започва да образува черни точки и малки пъпчици, така че догодина сигурно ще купуваме козметични серии за акне. Много бързо се развиват днешните деца, в класа на племенницата ми /5ти клас/ вече има и девойки с МЦ.

# 439
  • Варна
O, Menina, в "нашия" клас имаме девойка от миналата година. Определено ни изпреварват в това отношение днешните деца.
За епилацията, бяхме се разбрали да ходим на козметик, но като дойде момента, даде назад девойката и взе да преговаря за кремче. Та така - от началото на лятото съм и в ролята на козметик. Но ми е обещала за догодина да събере кураж, защото аз лично не съм фен на кремчетата.
Черни точки по-скоро няма в момента, може би защото наистина старателно чисти муцунката, но си личи, че кожата й се променя много, омазнява се повечко, прави грапавинки, бузетата се постопиха, оформя се по-различен овал на лицето... не е вече онова бебешко личице. Затова използвам всеки случай да я целувам по бузЕтата. Добре че ми се дава още Heart Eyes

# 440
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
е, пети клас не е някакво чудо невиждано. Simple Smile
нашият не се кипри, не избира много-много какво да облече, за парфюми не се е сещал, иска синя коса за Хелоуин, но май за перука си мисли, не за боядисване Simple Smile
ааа, лъжа ви. Simple Smile
иска да е с ризи, панталони и обувки като на баща си, не с дънки/анцузи и маратонки.
не възразявам. Simple Smile

има 3 (три) черни точкки на носа, не дава да се пипат - така личало, че е голям Simple Smile имал вече младежки пъпки.
наплаших го, че ще станат големи и ще има белези и започна да ги мие със сапун със смрадлика. по-добре изглежда.
такъв https://static.framar.bg/product/milva-soap-smradlika.jpg

# 441
Менина, сигурно съм назад наистина, защото от 4-5 години не съм ходила.
Предполагам тези имаш предвид. Дано наистина ги ползват еднократно, защото аз имам такъв вкъщи и 100мл стигат за поне 3 пъти.

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 16:37 от Пролетен дъждец

# 442
синът ми няма никакви претенции за облекло- от детската, каквото му приготвя това ще сложи
иначи сигурно с пижамата ще отиде на училище
има няколко черни точки на носа, ползвате ли нещо за това  newsm78
а за прическите-в градина имаше момиченце, което майката всяка неделя водеше на фризьор и му правеха косата с преса  #Crazy

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 11:24 от The Invisible

# 443
  • Перник
...
иска да е с ризи, панталони и обувки като на баща си, не с дънки/анцузи и маратонки.
...

Калоян е точно обратното - като види риза и панталон на леглото пита "аз да не отивам на дело с тати" , "ти знаеш ли как се тича с дънки"? Grinning Ако може да е постоянно с анцуг и маратонки, ще е най-доволен.

# 444
Браво на Ивайло, страхотен талант е! Много добре си говори, като за дете на интервю, то възрастен би си глътнал граматиката.

# 445
  • ГОре на черешата...
Лелееее, като ви чета - косми, черни точки, епилация, маши и бои за коса, бърррр...Андриан ни косми има, ни за тоалети се сеща. Дете си е още, нека. Цял живот после ще е възрастен Wink.
Батко му навлезе в пубертета към 6 клас някъде, с мутирането на гласа. Косми-мосми после дойдоха. Е, вече се бръсне, но той си е почти мъж. Та с Андриан не бързам, знам, че има още година-две поне.
Отчет накратко - минаха входните нива/6-ци/, 2 пъти седмично е на английски, 3 - на плуване.
Рапорт даден.

# 446
  • Sofia
И мойто е голишарче още, не ни вълнуват косми.   Grinning
За момичета от класа с цикъл не съм чула, но пък гърдички има попораснали, та се сетих... Гушкан разказваше тези дни, че момче от класа коментирало: "На .... ѝ поникнали гърди."  Laughing

# 447
Моето момче е леко суетно. Има си собствен парфюм, за дрехите спортен екип носи само в часовете по физическо и на тренировка. Има си предпочитания разни, когато е с мен го оставям да си избира какво да му купя, но като цяло знам какво харесва и винаги остава доволен от избора ми.
При нас окосмяването ще е проблем. От бебе си върви така, има окосмяване и по ръцете и гърба. Засега е фино и не чак толкова набиващо се в очи, но не знам през пубертета какво ще стане. Ръцете и краката как да е, мъж е, разстоянието между веждите и то е лесно за коригиране, но какво ще правим с гръбчето не знам.  Забелязал е разликата, питал ме е, успокоявала съм го с факта, че е мъж, но ....
Училището върви добре, минаха входните нива има 6-ци, наложи се сам да слиза до центъра на града за тренировките си по баскетбол. Справя се добре и с това, личи си че растат дечицата.

# 448
  • София
Единствения каприз, който проявява е относно дължината на косата, че е с щръкнали уши и не си ги харесва Simple Smile Обаче, още първата седмица в училище се навъдиха едни въшки, отърване няма, та ... отиде перчема. Дрехите, ако са спортни (анцуг и маратонки), най- добре, че с тях се играло футбол нормално, другите го "забавяли" Simple Smile и му пречили на финтовете.
За момента, вечерният тоалет включва само хубаво измиване на лицето и от време на време- използвам дарсонвал. Дезодоранти и тоалетни води не ползва, само душ-гела му "мирише на мъж" Simple Smile
В класа му има 2-3 девойки с цикъл, но се радвам, че няма накипрени кифли с ФаФли по косите и брокат около очите. Все още изглеждат и играят като деца (каквито са и, де) Simple Smile

И да ви кажа един лаф от онзи ден, разказвайки ми урока по ЧО, младежа се изцепва, че в мините имало... "миньони", та се посмяхме

# 449
  • offshore & overseas
Цоп тук и набързо да премина и аз по основните теми.

Първо за „момеенето“ и предпуберИтетните състояния.

При нас кифленският елемент се проявява още от ранна възраст - просто детето си обича момичешките и „принцеските“ неща: роклички, лакове, токчета, прически и туй то. Но не мисля, че залитането по лакове и блянът по чупливата коса (която уви не успяха да наследят от баба си по бащина линия) непременно вещаят бъдеща „фолк визия“. Няма как да стане, на светлинни години сме от тази „култура“.

Като цяло аз не позволявам произволно мацотене с лакове и пр., но се случва чат-пат. Използвам го като стимул да си реже ноктите. За експериментите с косата съм я предупредила, че е още рано да се използват методи, които могат да увредят косата, а и нямаме маша, нито пък Калина е искала да си слага трайна или нетрайна боя.

По отношение на хормоналните промени, при нея са слабо изразени. Е, тялото ѝ малко се пооформи, но все още си е детенце, гърди например няма. Най-странното е, че точно вчера ме попита, кога аджеба щели да започнат да ѝ растат. Там е работата, че и аз не знам. Сигурно ще е скоро, защото е родена през януари и си ходи на у-ще с набора (тоест ще навърши 11 след броени месеци).

Окосмяване няма видимо все още, само няколко тънки косъмчета под мишниците забелязах. За епилация ще ви следя, за да може като дойде на дневен ред, да съм малко от малко подготвена. Инак, кожата ѝ е чиста и нежна, но отново ще крада идеи от тук за миене и подходящи грижи. За потене, не се поти и „парфюмерия“ не ползва, забравила ги е тоалетните води (и по-добре, защото когато се пръска, не знае мярка).

И накрая да си дойдем на думата: входните нива сигурно са минали и сигурно са минали добре, но на мен ми беше споделено само за две от тях. Бележникът тепърва днес ще го поискам, а пък родителска среща май още не е имало.

С половин уста да се похваля, че първолачката е на ниво и оказва благотворно влияние върху кака си. Уж би трябвало да е обратното, но съм благодарна и на каквото дал Бог.

Общи условия

Активация на акаунт