ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 261
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Уффф... аз пък издивявам с тия извинителни бележки. Пак обираме калая на други...   Twisted Evil #Cussing out
 Навсякъде ли се изисква номер на амбулаторен лист?

Указания
2

# 466
  • Перник
А пък нашата лична лекарка последните 2 пъти ми иска и по 1 лев за издаването на извинителна бележка Open Mouth Т.е. тя си мълчи, но сестрата си иска левчето. Първия път смотолеви нещо от сорта, че родителят трябвало да е информиран...дрън - дрън.

И Калоян има половин страница шестици. Иначе е написал "метАр и полУвина" Rolling Eyes

# 467
Това с бележките е велика глупост. Трябва да се ходи на лекар и да се чака при бацилите още при първи симптоми  ooooh!

Светла, за деца нали няма такса или вече го промениха? Нашата не ми е искала миналата година.
Мъжът ми пък въобще не знаеше, че се плаща такса. Миналата година го бях натирила да ходи при неговия личен за някакъв проблем и не му платил  hahaha

Дайв, какво е РР?

При нас има около петнайсетина оценки в ел. дневник, от които съм видяла само 2-3 контролни, донесени вкъщи. Всички им ги връщат, но моята дъщеря е страшен заплес и предпочита да си ги трупа в шкафа, а после да ми ги донесе на баница след н-тото напомняне.

По БЕЛ ми се струва сложен материалът тази година. По мат. обратното. Госпожата им нещо не ми харесва, ако изобщо успявам да се ориентирам от половинчатите обяснения на щерката, които едва успявам да изкопча. Решават задачите всички заедно и така по-бавните нямат стимул да помислят сами.

# 468
  • Русе
РР-Развитие на речта.
Днес на сутришния блок слушах, че трябва да се плаща  такса за извинителните бележки. Всеки лекар трябвало да има ценоразпис в лекарския си кабинет. И нашата лична лекарка никога не ни иска потребителска такса на възрастните. Ако я питам, казва колко струва, ако имам пари да й платя. Оставам с впечатление, че й е все едно, дали ще вземе парите от таксата.

# 469
  • Sofia
Това с бележките е велика глупост. Трябва да се ходи на лекар и да се чака при бацилите още при първи симптоми  ooooh!
Мдаа... за кой ли път... безкрайни са глупостите/абсурдите.
Да не говорим, че в повечето случаи няма и нужда да ходим при доктора, за да се оправим.

Последно при педката бяхме за здравната карта и не знам нищо за такса.

Благодаря за линковете, Дидева! Ясно ми беше, че е написано (щото мислено не е), по скоро питах дали се спазва навсякъде.

# 470
  • Перник

Светла, за деца нали няма такса или вече го промениха? Нашата не ми е искала миналата година.
Мъжът ми пък въобще не знаеше, че се плаща такса. Миналата година го бях натирила да ходи при неговия личен за някакъв проблем и не му платил  hahaha
...

За  деца няма потребителска такса. На мен ми искат по 1 лев за издаване на извинителна бележка. Това от септември. Не знам кога е въведено, защото последно сме били на лекар в началото на февруари и не са ни искали нищо.
И аз забравям да плащам за себе си в редките случаи, когато ходя на лекар, защото съм си свикнала, че за Калоян не плащам Blush Обаче сестрата не ме пропуска - тя е една строга рускиня и държи всичко под контрол.

# 471
  • София-Младост
От скоро е заплащането на изв.бележки...поискаха си го лекарите, натоварвали се, бла бла...иначе за самия преглед такса няма. Дано не ни се налага, не ме боли за левчето, а самото чакане по час и повече ме пребива. ИСкам да въведат като в банките номерче...с час...и отвътре да прецени дали м/у два прегледа да не извика някой дето е само за нещо дребно. Макар, че и в този случай варианти "да прецакам опашката" винаги има.

# 472
При нас досега сестрата излизаше навън и питаше кой е за бележка. После направо написваше на всички и така не се налагаше лекарката да губи време и за това. Ама сега като трябва да е предварително, трябва лекарката да каже колко дни. Не знам ще става ли родителят  да  звънне по телефона първия ден на отсъствие и тя да запише амбулаторен номер на детето, за да може после да го препише в бележката.

# 473
  • offshore & overseas
Измислили са някаква нова административна такса за извинителните бележки. Това няма нищо общо с таксата за преглед. При нас е 2 лв./бележка. То по-скъпо от градския транспорт излиза извиняването на отсъствия. JoyJoyJoy

Първоначално, когато прочетох ценоразписа, се зачудих дали „това е онова“, отхвърлих го като абсурдно, обаче то било вярно.Scream

# 474
  • София
То е абсурдно.
Скрит текст:
Утре ще кажат, че в прегледа не влиза времето за писане на рецепта и ще трябва да плащам по 1-2-5 лв.,  за да ми изпишат лекарство, с което да се лекувам. В този ред на мисли, в прегледа трябва да влизат всичко необходимо, в това число и написването на извинителна бележка. В случай, че касата не плаща нещо си, то е въпрос на договор между касата и лекарите, а не между пациент и лекар. Всички ние си плащаме осигуровките, в това число и заплата за лекарската администрация, за да не ме занимават с бюрократични идиотии, а само да получавам адекватна лекарска услуга. А това всеки лекар да си определя сам цената за бележка е още по- голям абсурд.
Да не говорим, че по никакъв начин не решава проблема с фалшивите бележки, както се опитват да го изкарат.

# 475
  • Перник
mmm_, абсолютно съм съгласна със скрития ти текст. По тази логика очаквам следващия път да ме таксуват и за издаване на болничен. Не мисля, че издаването на бележки сега отнема повече време от преди, поне при нашата лекарка. Тя никога не е давала бележки щедро от кочана. На по-големи деца е отказвала бележка, докато не говори с родител. В съседния кабинет обаче беше обратното - излиза сестрата с кочана и пита "на тебе колко дни", пише и раздава.
Наличието на такса няма да спре фалшивите бележки, естествено.
Иначе, нашата лекарка работи с часове, вече можем да се записваме и по интернет, не само по телефона. Е, в пикови моменти часовете свършват, болните - не. Стояли сме и по 2 часа пред кабинета Sweat

# 476
  • sf
Абсолютна тъпотия е това с бележките. Аз моя го водя на лекар, само ако положението е много зле. Не е стъпвал при ЛЛ от години. Как ли пък не ще го държа при чакащите болни, заради малко хрема или нещо такова. Знам какво да му дам и оздравява за 2-3 дни, после отивам и само му взимам извинителна бележка. А сега какво?

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 13:38 от donsita

# 477
  • Русе
Донсита, и аз така правех. За нещо дребно не го водя на доктор, а след като оздравее отивам и вземам бележка за ден-два. Сега какво излиза, когато е най-зле детето, едва стои, трябва да виси пред лекарския кабинет, за да има амбулаторен лист, чийто номер да се впише в бележката.

# 478
  • Русе
И в този ред на мисли, я кажете за болки в гърлото, без кашлица, какво давате?

# 479
  • sf
Сладолед.
Иначе от смучещите моя признава само Ефизол. Пробвай и с близалките Ангисепт.

Общи условия

Активация на акаунт